Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Radio do peugota 406.

Featured Replies

Napisano

Witam. Czy ktoś z forumowiczów zna adres forum o peugotach 406. Potrzebne mi jest albo radio do peugota 406 fabryczne albo jakiś adepter żeby w miejsce fabrycznego radia w aucie wstawić inne. Czy ktoś z was wie gdzie to mozna kupić. Mam w samochodzie fabryczne radio i chce je wyjąć i wstawic inne. Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam.

Napisano

Ramke kupisz na Allegro za 32 PLN. Od fabrycznego radia trzymaj sie z daleka - wydaje z siebie dźwięki na poziomie taniego radiomagnetofonu.

pozdrawiam,

Tomek

> Witam. Czy ktoś z forumowiczów zna adres forum o peugotach 406.

> Potrzebne mi jest albo radio do peugota 406 fabryczne albo jakiś

> adepter żeby w miejsce fabrycznego radia w aucie wstawić inne.

> Czy ktoś z was wie gdzie to mozna kupić. Mam w samochodzie

> fabryczne radio i chce je wyjąć i wstawic inne. Z góry dzięki za

> pomoc. Pozdrawiam.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Fabryczne radio wcale nie gra tak zle jakby sie moglo wydawac, ale w clarionie pada laser, chyba nie lubi nagrywaych płyt. Winy słabego grania szukalbym raczej w glsnikach. A fabryczne mozna przynajmniej zostawic bez obawy ze ktos je zakosi, no i sterowanie z kierownicy jest.

Napisano

Witaj,

Nie moge sie zgodzic z tym co piszesz. Zdalne sterowanie przy kierownicy mozesz podlaczyc przez interfejs do wiekszosci radioodtwarzaczy znanych firm. Koszt takiego interfejsu to ok. 120 PLN - www.piloty.pl

Jeśli chodzi o fabrycznego Clariona, to chcialem mu dac szanse, podlaczylem wzmacniacz, tego fabrycznego JBL. Okazalo sie, ze skonfigurowac na Diagu tego sie nie da, trzeba bylo zrobic wyjscia liniowe w radiu. Bylo kiepsko, wiec wygluszylem drzwi i zmienilem glosniki na naprawde dobre, a fabryczne wyladowaly tam, gdzie ich miejsce, czyli w śmietniku. Nadal bylo źle, wiec zmienilem wzmacniacz, to bardzo pomoglo, alo to nadal nie bylo to, wiec teraz kolej na radio, ktore jest najslabszym elementem systemu.

Niedawno podlaczylem radio z powrotem pod glosniki (te nowe, dobre) bez udzialu wzmacniacza. To byla masakra, jakosc tragiczna, wprost sluchac sie nie dalo. Teraz doceniam ile dał wzmacniacz w moim aucie. Firmowy clarion szumi juz po wlaczeniu, odbior radia kiepski, a cd rowniez marnie. Wniosek - jak chcesz posluchac dobrej jakosci muzy w aucie, to trzeba czym predzej kupic nowe radio i glosniki, wzmacniacz też jest bardzo przydatny.

pozdr

Tomek

> Fabryczne radio wcale nie gra tak zle jakby sie moglo wydawac, ale w

> clarionie pada laser, chyba nie lubi nagrywaych płyt. Winy

> słabego grania szukalbym raczej w glsnikach. A fabryczne mozna

> przynajmniej zostawic bez obawy ze ktos je zakosi, no i

> sterowanie z kierownicy jest.

Napisano

Oczywiscie, myslalem ze MadMaks poprostu chce zeby cos gralo w aucie. Wiadomo ze nie jest to zadna rewelacja ale radia mozna spokojnie sluchac. Najbardziej podoba mi sie jak w firmach CA zotawiaja fabryczny przod radia a flaki wymieniaja na profesjonalne, wtedy wszytko gra pieknie a nic nie widac. Aha, jeszcze pozostaje kwestia o jakim radiu mowimy, mi chodzi o Clariona w aucie z połowy 2000r. , w ktorym roku był wogole lifting 406?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.