Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

pompa paliwa

Featured Replies

Napisano

Byłem ostatnio w ASO Ganinex w Katowicach. NIe mogę sobie poradzić z maryśką - na benzinie muli ją strasnie. Pojechałem aby zmierzyć ciśnienie paliwa - wyszło w normie. Przy okazji examiner - stare błedy pokazało (sonda i czujnik temp powietrza) wszystko za 65 netto ;-)

ale do rzeczy - zanim zmierzyli (po pomiarze pompa okazała się być sprawna)spytałem o wymiane pomp - i gość mi powiedział że wymieniają tylko pełne kosze (komplet ok 800 sama część), ale pan w serwisie powiedział mi coś takiego, że nawet jeśli wymienię sam silniczek pompy to choćbym nie wiem jakie cybanty dał na wężyki i tak się zsuną ??????? bo oryginalnie jest to mocowane "na ciepło "

Po czym pan prosił o pozostawienie pojazdu na noc aby dokładniej zdiagnozowac usterkę i kazał zatankowac nie więcej niż połowę zbiornika. (miałem na rezerwie - zawsze jak zapala się rezerwa tankuje do pełna VPower)

Jakie było moje zdziwienie, jak po zatankowaniu 23l chodzi na benzynie bez zająknięcia ???? tankowałem do pełna 15.07 przez 3 miesiące się paliwo tak zestarzało ?????????

Napisano

Widze że masz podobny przypadek jak ja. Podejżewałem że w mojej Marejce padła pompa paliwa, gdzyż podczas odpalania silnika z rana silnik chodził tak jak by na trzy gary przez pierwsze pare sekund. Czasem odpalił dopiero za drugim razem tak częsło autem. Tydzień temu zatankowałem VPowera około 22 litry bo już zaczeła się swiecic rezerwa i problem znikł smile.gif

Podejżewam że powodem mogło byc już stare paliwo. Przed ostatnio benzyne tankowałem w maju też około 20 litrów i prawdopodobnie oktany straciły swoją wartość.

Napisano

Wymiana pompy paliwa: kupiłem cały kosz na allegro od "rozbiórkowiczów", wymieniłem - pali teraz od szlagu.

Przepalajcie też zbiornik wachy przynajmniej na 5 tankowań gazu. Nieużywany organ się redukuje - nieużywane wtryski się syfią i potem są takie jaja. Osobiście mam średnie spalanie benzyny 1.5l / 100km. Te extra 3zł/100km można chyba przeboleć smile.gif

Napisano
  • Autor

> Wymiana pompy paliwa: kupiłem cały kosz na allegro od

> "rozbiórkowiczów", wymieniłem - pali teraz od szlagu.

> Przepalajcie też zbiornik wachy przynajmniej na 5 tankowań gazu.

> Nieużywany organ się redukuje - nieużywane wtryski się syfią i

> potem są takie jaja. Osobiście mam średnie spalanie benzyny 1.5l

> / 100km. Te extra 3zł/100km można chyba przeboleć

mnie to wychodzi około 1,1- 1,2 na 100, średnio tankuje raz na kwartał full bak - około 50, 52 litry

BTW jak Ci wyszło te 3 zł z 1,5 litra - bene to chyba w stanach tankujesz ;-)))

Napisano

> mnie to wychodzi około 1,1- 1,2 na 100, średnio tankuje raz na

> kwartał full bak - około 50, 52 litry

> BTW jak Ci wyszło te 3 zł z 1,5 litra - bene to chyba w stanach

> tankujesz ;-)))

Ile jest bena droższa od gazu?

Ja tankuje po po 15 litrów co parę razy. Po co mam wozić te 30 kilo extra?

Napisano
  • Autor

> Ile jest bena droższa od gazu?

no to błąd w rozumowaniu - przecie auto pali średnio ileśtam gazu (u mnie około 10) i średnio ileśtam benzyny - około ( u Ciebie ok 1,5 ) - tej benzyny nie da się zastąpić gazem więc nie możesz liczyć jej jako różnicę w cenie ben-gaz. Jeśli tak liczysz to Twoje wyliczenia są prawidłowe. Jeśli koszty benki to cena stanowa ;o)

> Ja tankuje po po 15 litrów co parę razy. Po co mam wozić te 30 kilo

> extra?

też tak robiłem - ale wyliczenia dotyczące spalania były niedokładne - teraz też tak będę robił, abym nie miał paliwa starszego niż 2 miesiące w baku

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.