Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Skrzypi przy skręcaniu w prawo :(

Featured Replies

Napisano

Witam. Ostatnio wjechałem w jakąś dziurę w nawierzchni. Podczas skręcania w prawo słyszę takie skrzypienie, piszczenie, gdy prostuje kierownice jest dźwięk zanika. Czy jadę szybko czy wolno ten dźwięk zawsze przy skręcaniu w prawo sie wydobywa, nawet gdy stoję i mam skręconą kierownicę by włączonym silniku! Zastanawia mnie czy coś tam nie ociera ale specjalnie nie mogłem nic dojrzeć, może coś z układem wspomagania? Nie mam pojęcia gdzie szukać przyczyny? Nie ma żadnych zmian podczas jazdy, ale jest to dręczące frown.gif. Pozdrawiam.

Napisano

Mi to wygląda na pompę wspomagania. Płyn w porządku?

Napisano

Podłączę się do wątku, u mnie również coś skrzypi w ukladzie kierowniczym, ale zwłaszcza gdy samochód jest zimny i przy kręceniu na postoju. Zastanawiam się czy wymiana płynu może poprawić sytuację. Jeżeli wymienić to na jaki hmm.gif asterka jak w podpisie.

pzdr

Napisano

u mnie kiedyś w Golfie zaczęło skrzypieć przy skręcaniu w lewo. Było to skrzypienie jak stary zawias smile.gif Nie mogłem za groma zlokalizować. Okazało się, że to końcówka drążka - wlazł syf pod gumę i sfożeń skrzypiał. Doraźnie pomogło wstrzyknięcie do przegubu kulowego odrobiny oleju silnikowego a na wiosnę wymieniłem cała końcówke dla własnego bezpieczeństwa

Napisano
  • Autor

> Mi to wygląda na pompę wspomagania. Płyn w porządku?

Płyn w porządku. Ale zastanawia mnie czy jakiś syf gdzieś sie nie dostał? Choć skrzypi (czasami) nawet wtedy gdy nie jadę i mam skręconą kierownicę w lewo. A gdzie jest pompka od wspomagania? Podkreślam że dobrze mi się skręca nie ma oporów.

Napisano

Pompa jest w środku obiegu paska rozrządu. Napędzana paskiem klinowym. Ja bym wymienił ten płyn. Choćby po to, żeby go wyeliminować. A może przy wymianie wypłyną jakieś syfy.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.