Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Trzeszczy przy skręcie

Featured Replies

Napisano

Normalnie to gdy odpalę silnik i zanim ruszę włanczam radio i nie słyszę co się dzieje "poza kabiną" . Do tego mam wygłuszone drzwi matą bitumiczną.

Ale wczoraj zapomnialem panelu od radia i gdy wyjeżdżałem z garażu usłyszałem jakieś trzeszczenie przy skręcaniu i powolnym ruszaniu do przodu.

Nie wiem jak okreslić ten dźwięk. Nie jest to raczej "pukanie" ani skrzypienie. Coś w rodzaju trzeszczenia niewiem.gif i wydaje mi się jakby dochodziło z kolumny kierowniczej ale może to tylko moje odczucia.

W przeszłości miałem solidne "przydzwonienie" raz lewym raz prawym kołem w krawężnik.

Czy to co opisuję to znane wszystkim na forum "stuki w podwoziu" a może coś innego?

Napisano

Jak nie przekrzykuje radia to jeszcze nie jest tak źle wink.gif

Powiedziałbyś, że to może trzeszczeć jakiś element gumowy, np: pręt stabilizatora o obejmę, albo tuleja wahacza? Taki to ma mniej więcej dźwięk?

Napisano

Też to miewam, nie przejmuj się, kup WD 40 i zawsze miej w aucie jak zaczyna trzeszczeć to najlepiej unieść na podnośniku przód tak żeby dało się popsikać w miejscu gdzie górny kielich amortyzatora styka się z nadwoziem, jest tam jescze guma, u mnie tak dawało że aż wstyd było skręcać icon_rolleyes.gif, auto z Włoch przyszło, myślałem że mu tu klimat nie służy... smile.gif

Napisano

Dźwiękim, o jakim piszesz, dość charakterystycznym, bo przypominającym odgłos łamanego chrustu, objawia się najczęściej uszkodzenie przegubu. Dżwięki oczywiście trudno opisać - może to nie przegub, ale kontroluj sytuacje, Naprawa - nawet jesli moje przypuszczenia sie potwierdzą - nie jest konieczna natychmiast. Mozna jeszcze troche pojeździc.

Pozdrawiam.

kwa

Napisano
  • Autor

jakoś tą zimę przejeżdżę , ale na wiosne szykuje się wymiana niektórych elementów podwozia

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.