Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

manual zmiany kolektora ssącego w 1.1 MPI

Featured Replies

Napisano

Szukam instrukcji zmiany kolektora ssącego w silniku 1.1 MPI na kolektor ssący z punto I 1.2 75 km!

Dowiedziałem się że jakiś czas temu był dostępny na forum taki manual. Zawierał on dokładna instrukcje jak krok po kroku należy wykonać taka przeróbkę. Oprócz treści były w nim również zdjęcia, na których najbardziej mi zależy. Nie od dzisiaj wiadomo że faceci to wzrokowcy, foty znacznie ułatwiły by mi prace przy zamianie kolektora.

Gdyby ktoś zechciał się ze mną podzielić takim manualem podaje swój e-mail: [email protected]

Oczywiście nie pogardzę również dobrymi radami.

Pewną wiedzę już posiadam, oto ona:

1. kolektor musi być aluminiowy z samochodu punto lub pali( Ten drugi jest o tyle lepszy że króciec łączący go z serwem znajduje się w jego bocznej części a nie jak w punto tylnej. Ułatwia to montaż, gdyż nie trzeba nic wycinać w tylnej części komory silnika)

2. należy odciąć króciec od wody i w jego miejsce użyć oryginalnego z kolektora 1.1 (Należy tak zrobić gdyż w króćcu znajduje się czujnik temp. który musi pozostać oryginalny)

3. należy wywiercić dziurę na map sensor (Mam kłopot ze zlokalizowaniem miejsca w który ma ona się znajdować. Z tego co wiem w kolektorze z palio gdzieś nad wyjściem do serwa, pewny nie jestem. W kolektorze z punto nie mam pojęcia gdzie należy map sensor umieścić)

To by było na tyle.

Najbardziej mi zależy na jakiś szczegółach techniczny które ułatwią mi montaż kolektora. Wiedza teoretyczna w żaden sposób mi nie jest potrzebna bo i tak nic z niej nie wywnioskuje.

Potrzebuje praktycznych konkretów co i jak (np. przykręć to tutaj, wywierć tam, podłącz przewód z prawej strony, zmień czujnik na inny itp.)

Pozdrawiam wszystkich i czekam na pomoc :-)

Napisano

pewnie chodziło Koledze o tego manuala.

Niestety fotek już tam nie ma frown.gif

a miło by było gdyby ktoś to zrobił na nowo waytogo.gif

Napisano

się

> czujnik temp. który musi pozostać oryginalny)

> 3. należy wywiercić dziurę na map sensor (Mam kłopot ze

> zlokalizowaniem miejsca w który ma ona się znajdować. Z tego co

> wiem w kolektorze z palio gdzieś nad wyjściem do serwa, pewny

> nie jestem. W kolektorze z punto nie mam pojęcia gdzie należy

> map sensor umieścić)

ja sobei tu zrobilem , ale mozna i po drugiej stronie nad serwem klik

> To by było na tyle.

> Najbardziej mi zależy na jakiś szczegółach techniczny które ułatwią

> mi montaż kolektora. Wiedza teoretyczna w żaden sposób mi nie

> jest potrzebna bo i tak nic z niej nie wywnioskuje.

> Potrzebuje praktycznych konkretów co i jak (np. przykręć to tutaj,

> wywierć tam, podłącz przewód z prawej strony, zmień czujnik na

> inny itp.)

> Pozdrawiam wszystkich i czekam na pomoc :-)

* wyjmij zawor oparow powietrza z plastiku i przewodem gumowym polacz z kruccem w kolektorze aluminiowym

* mocowanie linki gazu rozwierc , a linke zabluj kawalkiem drutu

* listwe wtryskwoa zostaw plastikowa , pod wkrety daj nakretki , tak zeby listwa sie podniosła

Napisano
  • Autor

Dzięki za informacje, szkoda ze ich sam nie znalazłem ale uwierzcie że szukałem. Teraz mam już trochę lektury do przestudiowania.

Pozostaje mi tylko skompletować części i mogę powoli zabrać się do pracy. Wiem już na tyle dużo że coś tam z dłubie.

Czekam oczywiście na dalsze wsparcie techniczne, od przybytku głowa nie boli. Może ktoś odświeży swoje zasoby dyskowe i znajdzie manuala by Szary lub swój własny:-)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.