Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zamulił się okropnie

Featured Replies

Napisano

Jak w temacie Astr G 1.4 16V stracił połowę swojej mocy i podszarpuje na benzynie, natomiast na gazie jest bez zmian tzn rozpędza się płynnie (na benzynie po prostu rozpędza się o połowę wolniej !! Co może być nie tak?? Filtr paliwa już wymieniłem

Napisano

> EGR

Wlasnie szukalem czegos na ten temat bo u siebie mam podobny problem. Dokladnie jak u kolegi na benzynce go jakby muli troche natomiast na gazie jest OK. Dokucza to troche bo zawsze sie staram pierwsze 3 km zrobic na benzynce. Tylo ze ja mam silnik X14NZ a tam raczej EGR'a nie ma confused.gif ? No a dodatkowo mam problemik z jazda na gazie bo czasem jak jest rozgrzany to gasnie mi przy wcisnieciu sprzegla. Wymienilem swiece, krokowca, wyczyscilem "dziure" troche pomoglo ale problem nie zniknal, moze jakas rada co teraz ?

Napisano

> Jak w temacie Astr G 1.4 16V stracił połowę swojej mocy i podszarpuje

> na benzynie, natomiast na gazie jest bez zmian tzn rozpędza się

> płynnie (na benzynie po prostu rozpędza się o połowę wolniej !!

> Co może być nie tak?? Filtr paliwa już wymieniłem

Ja mam podobnie - byłem na sprawdzeniu podpieli mi kompa i na benzynie wyszło ok .Ja też myślałem że to EGR , wydaje mi się że jednak komputer sterujący gazem coś knoci - jakiś emulator sondy czy coś takiego.Jadę w drugim tygodniu do gazowników.

Ja jak przejedę z 15 km wszystko jest dobrze ,czy też tak robiłeś?

Napisano

Nie martw się ja mam to samo da się żyć. U mnie fachowcy stwierdzili że pompa nie ma wystarczającej wydajności, podobno przytarła się podczas jazdy na gazie.

Napisano
  • Autor

No nie da się żyć bo zanim go bujne np(jak dziś wyjechałem na skrzyżowanie) to by mi garaż z tyłka zrobili a tak przełączyłem na gaz to jak rakieta poszedł z miejsca a tak to 25%mocy pojazdu było. Tak nie było nigdy wcześniej

Napisano

> Jak w temacie Astr G 1.4 16V stracił połowę swojej mocy i podszarpuje

> na benzynie, natomiast na gazie jest bez zmian tzn rozpędza się

> płynnie (na benzynie po prostu rozpędza się o połowę wolniej !!

> Co może być nie tak?? Filtr paliwa już wymieniłem

Która generacja gazu? Jaki komputer gazowy? A czy odłączanie akumulatora na kilka minut pomaga?

Napisano

No fakt, skoro na LPG ok to nie EGR. Emulacja sondy, ciśnienie paliwa, wtryskiwacze.

Napisano
  • Autor

Jeśli chodzi o gaz to pewnie najprostszy jaki jest bo nawet check enginge na gazie się świeci. Może problem jest połączony z tym iż od kąd mam auto 2 lata, cyklicznie wieszają się obroty i to coraz wyżej. Pierszy rok 1000 drugi 1200 teraz 1500 a nawet i więcej. Mechanicy nie wiedzą co jest. Myślę że to czujnik bo jak już silnik się nagrzeje i odłącze zapłon to na 5-6 prób raz się odpali dobrze i ile bym nie jechał to będzie koło 850 obr. A jak już się zawiesi np na 1500 i go nie zgasze to ile bym nie jechał to będzie 1500 a z czasem i 1700. Co do akumulatora to nie próbowałem ale spróbuje.

Napisano

> Jeśli chodzi o gaz to pewnie najprostszy jaki jest bo nawet check

> enginge na gazie się świeci.

A jake błędy wskazuje komputer?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.