Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wymiana żarówek pozycyjnych

Featured Replies

Napisano

> kurde , chłopaki od początku kącika alfy się masakrujecie , dajcie

> spokój . Szkoda by było żeby 'ktoś' wyleciał bo cenię wasze

> opinie

spokojnie.... jak do tej pory moja praca moda kończy się jedynie wykropkowaniami słów niecenzuralnych...... poglądy to ludzka rzecz. A że mnie kolega Aragorn wyraźnie nie lubi to też ludzka rzecz.

Napisano

> Najpierw osądziłeś od czci i wiary Toyotę,

co ?? chyba inne wątki czytamy......

> jesteś niemalże bogiem z praktyką wielką jak broda dziadka mroza

> i TY bys klientów bez skrupułów golił ile wlezie.

skąd ty te bzdury wywnioskowałeś ??

> Jak ci odpisuje, że są pewne mechanizmy o jakich ci się nie śniło -

> ja naprawdę rozumiem, że nie posiadasz takiego wykształcenia

> jakie większość ludzi uważa za oczywiste -

o widzę że nawet znasz mój zyciorys i wykształcenie .... no brawo... twoja dedukcja mnie powala.... ale może faktycznie pracownicy na kierowniczych stanowiskach w warszawskich aso fiata są po podstawówce.....

>to ty mi wyjeżdzasz z

tym, że się nie znam

gdzie ci tak napisałem ???? zaczynasz mnie wkurzać...nie lubię gdy mi się nie moje słowa wkłada w usta !! Wyrażenie własnej opini nie jest zaprzeczeniem czyjeś wiedzy !!!!

Napisano

> ale czy ja piszę że tak nie jest...... poczytaj trochę.

no wiec nie sa to tanie gadzeciki tylko WYMIERNE wartosci ok.gif przynajmniej jak dla mnie 270751858-jezyk.gif

skromny.gif

Napisano

> tak czytam i się zastanawiam - kiedys gadali w telewizorze że toyoty

> sie nie psują nawet klucze wyrzucali czy jakoś tak- to po co

> serwisy z wyszkolonymi serwismenami. Słyszałem że TOYOTA ma

> kosmiczne ceny za przeglądy - więc te gratisy to nie gratisy

> tylko zapłacone dodatki - nie ma nic za darmo

ostatni przeglad po 5 latach w COROLLI - 1 050,37 z materiałami .... duzo ??? cfaniaczek.gif

moze, ale w Corolli NIC sie nie dzieje, a w rownolatku CLIO ciagle cos .... o jakosci serwisow RENAULT sie nie wypowiadam, bo szkoda gadac oslabiony.gif

Napisano

> no wiec nie sa to tanie gadzeciki tylko WYMIERNE wartosci

> przynajmniej jak dla mnie

ale ja tego przecież nie negowałem..... to są bardzo dobre akcje

jedno co usiłowałem wytłumaczyć to to że muszą one iść w parze z fachowcami. I ani razu nie stwierdziłem że serwis o którym była mowa ich nie ma. Starałem się uzmysłowić tylko problem który dotyczy ogromnej rzeszy serwisów w Polsce gdzie miejsce dobrze opłacanych fachowców zajęły dzieciaki bez doświadczenia. A w szególności w jak to nazwano druciarskich serwisach Fiata. Podobny problem opisywali koledzy którzy pracują w oplu i renault. Ta sama melodia . Cięcie kosztów. Niepotrzebna wogóle była ta awanturka. Ale jeśli ktoś przyjmuje zdanie kogoś innego jak frontalny atak to ja już nic na to nie poradzę. Mam nadzieję że Aragorn trochę ochłonął bo wczoraj strasznie to wziął do siebie.

Napisano

> że Aragorn trochę ochłonął bo wczoraj strasznie to wziął do

> siebie.

Przesilenie jesienne ok.gifzlosnik.gif

Napisano

> w takim razie serwis Toyoty musi się obudzić, bo kupując u nich

> zarówkę (w cenie nizszej niz na byle stacji benzynowej) usługę

> wymiany masz w cenie tej żarówki. W mojej ex corolli D4D to była

> jedyna rzecz, która się zepsuła. I za każdym razem wizyta w ASO,

> trzy kwadranse roboty i sprawa załatwiona.

Jako że to moja druga corolla w życiu

a alfę też miałem to powiem szczerze że:

- oprócz tego że alfa jest oczywiście ładniejsza ale czesto sie psuje-toyota nie taka ladna ale nic sie nie dzieje.

- jesli chodzi o serwis alfa romeo.....to ciezko m sie wypowiedziec ale kilka razy cos robilem i za pierdoly policzyli mi tyle że malo z butow nie wyskoczylem

dodatkowo u nich nic nie da rady naprawic-wszytsko sie tylko wymienia (tak akurat pewnie jest wszedzie)

co do serwisu Toyoty to mam bardzo dobre i mile doswiadczenia

jesli cos tam mnie zaniepokoilo to jak kilka razy podjechalem to od reki brali mi kluczyki, na kanal i nie wzieli potem ani grosza.

jak robilem przeglad ( w poprzedniej jak byla prawie nowa) to nie bylo to drogo jak na autoryzowany serwis.

Raczej nie wydaje mnie sie zeby serwis alfy byl tanszy od toyoty-raczej jest drozszy, nie mowiac o tym ze alfa psuje sie kilkakrotnie bardziej niz toyota.

Powiem tak,

na codzien bede jeździł japończykiem

jakby mnie bylo stac na drugi samochod to na weekendy mogła by byc Alfa.

Po prostu alfa nie dla kazdego jest, o czym nie jeden na wlasnej skorze musi sie o tym dowiedziec jak zostawi w serwisie tyle że z portek wyskoczy . banana-wave.gif

Napisano

> Fajna dyskusja

no cóż ...wy nowi musicie mieć jakieś wzorce... wiec czytaj uważnie i się ucz !! rotfl.gif

Napisano

> no cóż ...wy nowi musicie mieć jakieś wzorce... wiec czytaj uważnie i

> się ucz !!

Ja już zgubiłem wątek po 120 poście, bo temat z leksza się zboczył hahaha.gifzlosnik2.gifhehe.gif

Napisano

Zadzwoniłem do jednego z warszawskich dealerów Alfy z pytaniem jak to zrobic żeby zrobić - Pan powiedział żeby nie dotykać niczego bo zepsuję i będzie płacz. Na pytanie ile za wymianę, powiedział że jeżeli kupie u nich żarówki - wymiana gratis.

Napisano

Ale oni nie maja diód led i jak masz na myśli pozycje to założą ci brzydkie żółte żarówki co przy xenonie będzie beznadziejnie wyglądało.

Napisano

problem w tym że to podobno jakies specjalne żarówki

Napisano

> problem w tym że to podobno jakies specjalne żarówki

a nie ma linka na to jak one wygladaja??

albo jakies zdjecie...

znaczy ze tylko alfa ma takie zarowki ??

shocked.gif

Napisano

nie wiem - jeszcze

Napisano

> a nie ma linka na to jak one wygladaja??

> albo jakies zdjecie...

> znaczy ze tylko alfa ma takie zarowki ??

Nie tylko, ale niewiele innych aut ma takie.

Co do świecenia to wyglądają fajnie, ponieważ to takie mini halogen owe.

Napisano

> no cóż ...wy nowi musicie mieć jakieś wzorce... wiec czytaj uważnie i

> się ucz !!

Niby czego???

Miałem na myśli całokształt, a ponieważ też mam dość duże doświadczenie odnośnie usług w tym temacie, to mogę tylko napisać, że obaj macie po części rację.

Aha, co do tego "nowi", to coś sie porypało z tym licznikiem postów, bo raz nalicza, a raz nie, a przeważnie to jednak nie. hmm.gif

Pozdrawiam. shhh.gif

Napisano

> a nie ma linka na to jak one wygladaja??

> albo jakies zdjecie...

> znaczy ze tylko alfa ma takie zarowki ??

o ile to takie same jak w wersji nie-ksenon (a z instr wynika że tak) to mają symbol H6W, podobno w ASO kosztują ponad 20zł/szt, wysyłkowo znalazłem ok 6zł:

http://www.tinyurl.pl?HZIH3T3T

, a tutaj jest poradnik jak zrobić je z żarówek za 0,8zł (tak kupowałem ostatnio):

http://www.fanta-team.org/porady.php?tid=7

natomiast co do koloru świecenia, to jeszcze nie znam różnicy gdyż wymieniałem tylko raz i to na tą o oryg symbolu kupioną za 6zł. Sama wymiana banalna, ale ja mam dużo miejsca pod maską i zwykłe reflektory wink.gif

Napisano

> Raczej nie wydaje mnie sie zeby serwis alfy byl tanszy od

> toyoty-raczej jest drozszy, nie mowiac o tym ze alfa psuje sie

> kilkakrotnie bardziej niz toyota.

co do drugiej części to moja alfa psuje się mniej niż Avensis brata póki co, w odpowiednim przebiegu avensis miał już nową skrzynię z tego co pamiętam i wahacze wymieniane.

Ale to powiedzmy indywidualnie zmienne i więcej powiem jak zrobię ze 100 tys.

A co do cen to z tego co tu czytałem w czyimś poście przegląd corolli to >1000zł , 156tki w ASO 850 - zwykły olej i filtry a 1025 rozszerzony o płyn hamulcowy i paraflu. Więc chyba nie drożej.

Natomiast obsługi w ASO Alfy na podst moich doświadczeń w Rzeszowie nie mam zamiaru wychwalać (choć w Krakowie w Viamocie było ok, ale już ponoć nie mają autoryzacji , tylko na blach-lak została), wręcz przeciwnie, ale ponoć zmienić się coś ma , hmm zobaczymy...

Napisano

> Ja już zgubiłem wątek po 120 poście, bo temat z leksza się zboczył

o nazwij to po imieniu....se pyskówkę urządziliśmy yay.gif

Napisano

> Sama wymiana banalna, ale ja mam dużo miejsca pod maską i zwykłe

> reflektory

to mamy inne samochody zlosnik.gif - Ja ręke tam wsadze ale nie wiem jak je wykręcić żarówke confused.gif

Napisano

> to mamy inne samochody - Ja ręke tam wsadze ale nie wiem jak je

> wykręcić żarówke

lampy mamy inne, ale o ile postojówki są te same, to trzeba żarówkę wcisnąć i przekręcić (po wyjęciu tego jednoskrzydłowego motylka), jutro prześlę Ci kolejne skany , może pomogą smile.gif )

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.