Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Klapka wlewu paliwa

Featured Replies

Napisano

Witam szanownych kolegów. Jak w temacie mam problem nie wiem jak wymontować tę klapke. Dziś podczas otwierania złamałem jeden zawias i muszę ją wymienić. Może któryś z kolegów wie lub robił już to. Za wszelkie informacje będę bardzo wdzięczny.

Napisano

Moze taka propozycja? hmm.gifklapka ok.gif

Napisano
  • Autor

> Moze taka propozycja? klapka

Taka właśnie. Ja już mam, fakt zapłaciłem troszke więcej ale już polakierowana. Problem w tym jak ją wymienić niewiem.gif jak się do tego zabrać, a trzeba to zrobić szybko bo auto nie garażowane.

Napisano

zobacz tutaj IThankYou.gifklapka icon_eek.gif

Napisano
  • Autor

> zobacz tutaj klapka

Temat ciekawy ale nie rozwiązuje mojego dylematu, tam jest tylko o blokadzie a ja muszę wymontować całość. Po oględzinach niestety nie widziałem tam żadnych śrub i dlatego nie wiem jak to rozebrać.

Napisano

No to moze IThankYou.gifklapka

Napisano
  • Autor

> No to moze klapka

No właśnie nurtują mnie te bolce które widać na foto, myślę że od strony bagażnika trzeba bedzie się do tego dobrać. Jeśli to nie pomoże to pozostanie ASO rant.gif. Ale póki co dzięki za pomoc. Może jeszcze ktoś coś wymyśli i wspólnymi silami uda się wymienić tę nieszczęsną klapkę.

Napisano

> No właśnie nurtują mnie te bolce które widać na foto, myślę że od

> strony bagażnika trzeba bedzie się do tego dobrać. Jeśli to nie

> pomoże to pozostanie ASO . Ale póki co dzięki za pomoc. Może

> jeszcze ktoś coś wymyśli i wspólnymi silami uda się wymienić tę

> nieszczęsną klapkę.

.....................miałem wymienianą klapkę od wlewu w moim aucie ............... .........wymieniało ASO bo to jeszcze na gwarancji było, szczegółów nie pamiętam ale żeby zdemontować klapkę razem z całym kołnierzem gość ściągał nadkole i od spodu auta coś odkręcał .............. ............może ten trop ci pomoże niewiem.gif

Napisano

> .....................miałem wymienianą klapkę od wlewu w moim aucie

> ............... .........wymieniało ASO bo to jeszcze na

> gwarancji było, szczegółów nie pamiętam ale żeby zdemontować

> klapkę razem z całym kołnierzem gość ściągał nadkole i od spodu

> auta coś odkręcał .............. ............może ten trop ci

> pomoże

Ten trop jak wyżej oraz w bagażniku z prawej strony jest schowek. To sie zdejmuje i tam też jest dostęp do śrub klapki.

Napisano
  • Autor

> Ten trop jak wyżej oraz w bagażniku z prawej strony jest schowek. To

> sie zdejmuje i tam też jest dostęp do śrub klapki.

Dzięki wszystkim za info. W sobotę wezmę się do dzieła jak tylko pogoda dopisze. Jak tylko będę sam wymieniał to postaram się zrobić fotorelację, niech zostanie dla potomnych.

• 1 miesiąc później...
Napisano

Przed chwilą podjechałem na stację żeby zatankować. Łapię się za otwieranie klapki i ........ została mi w ręce oslabiony.gif - konkretnie sam ten dekielek, drzwiczki czy jak mu tam...

wsadziłem na miejsce tak jak mi się wydawało i niby się trzyma. centralny się zamknął więc chyba luz. nie wylata. problem tylko polega na tym, że teraz wylata przy każdej próbie otwarcia piesc.gif.

nic się nie złamało (chyba) ale górne wzmocnienie na klapce (są dwa takie jakby plastikowe wzmocnienia na wewnętrznej stronie klapki przez które ją się mocuje - obrazek) jest już takie mocno zmęczone i się odchyla a niedługo pewnie się złamie - dlatego bolce wyskakują a klapka zostaje w ręce.

klapka.jpg

pytanie moje. czy faktycznie włosi są na tyle głupi, że jak się już ten plastik tak zmęczy i klapka wypada (tak jak mi) to trzeba całą klapkę wymienić - znaczy zakupić, malować i montować całość??? confused.gif

Napisano

> czy faktycznie włosi są na tyle głupi, że jak się już

> ten plastik tak zmęczy i klapka wypada (tak jak mi) to trzeba

> całą klapkę wymienić - znaczy zakupić, malować i montować

> całość???

ponieważ jak widzę wszyscy się rwą do odpowiedzi to może chociaż ktoś otworzy swój wlewik i pyknie mi ze dwie fotki jak od środka powinien wyglądać zawiasik i jak to jest tam usadzone?

z góry dzięki!!!

serce.gifprzytul.gif

Napisano

kliken ok.gif

Nie ma tu nic co było by przydatne ? icon_eek.gif

Napisano

Poszło na @ z profilu.

Jak byś mógł zrobic foto tego ryglowania, przez centralny zamek to by było super 20.GIF

Napisano

> Poszło na @ z profilu.

> Jak byś mógł zrobic foto tego ryglowania, przez centralny zamek to by

> było super

dzięki za foto. odeślę swoje jak będzie jasno smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.