Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wzmacniacz + przenośny odtwarzacz mp3

Featured Replies

Napisano

Witam. W najblizszym czasie chce zamontowac sprzet audio do Citroena Berlingo. Mam kilka pytan w zwiazku z tym:

1) Czy dobrze zagra przenosny odtwarzacz mp3 podlaczony pod wzmacniacz GTA 200 i glosnikach 2 x JBL GTO 6536e wmontowanych w przednich drzwiach?

2) Do tych glosnikow chcialbym dobrac tweetery, tylko zastanawiam sie jakie? Czy tez JBLa za ok. 270 zl, czy moze jakies Tonsile za ok. 70 zl, czy Sony za 99 zl (Media Markt). Czy jest miedzy nimi duza roznica dzwieku (slyszalem dwie rozbiezne opinie od sprzedawcow).

3) Jako, ze wzmacniacz jest dwukanalowy, czy moge podlaczyc te tweetery do glosnikow glownych (skrecajac kabelki) bez zwrotnicy?

4) Ogolnie, czy taka konfiguracja zagra ok?

Dzieki z gory za odpowiedz wink.gif

Napisano

> Witam. W najblizszym czasie chce zamontowac sprzet audio do Citroena

> Berlingo. Mam kilka pytan w zwiazku z tym:

> 1) Czy dobrze zagra przenosny odtwarzacz mp3 podlaczony pod

> wzmacniacz GTA 200 i glosnikach 2 x JBL GTO 6536e wmontowanych w

> przednich drzwiach?

Tego nie wiem...

> 2) Do tych glosnikow chcialbym dobrac tweetery, tylko zastanawiam sie

> jakie? Czy tez JBLa za ok. 270 zl, czy moze jakies Tonsile za

> ok. 70 zl, czy Sony za 99 zl (Media Markt). Czy jest miedzy nimi

> duza roznica dzwieku (slyszalem dwie rozbiezne opinie od

> sprzedawcow).

To sa trojdrozne glosniki wspolosiowe i one maja juz tweetery. W zwiazku z tym co chcesz do nich "dobierac"?

W Berlingo z tego co pamietam glosniki sa w drzwiach, na wysokosci lydek.

W zwiazku z tym umieszczanie tam takiego glosnika jest absolutnie bez sensu - uszy masz nieco wyzej.

Jesli chcesz JBL to tylko TAKI

albo TAKI zestaw.

Oba maja tweetery, midbasy i zwrotnice.

Jesli inne firmy - popatrz co preferuja uzytkownicy tego forum.

> 3) Jako, ze wzmacniacz jest dwukanalowy, czy moge podlaczyc te

> tweetery do glosnikow glownych (skrecajac kabelki) bez

> zwrotnicy?

Nie. Tu 2 uwagi - nie podlacza sie nic (a juz szczegolnie glosniki) "skrecajac kabelki", chyba ze laczysz cos "na pajeczyne" zeby moc zaraz rozlaczyc. Druga uwaga to to, ze glosnik trojdozny do ktorego dolozysz "na skretke" tweeter zagra pad.gif

> 4) Ogolnie, czy taka konfiguracja zagra ok?

> Dzieki z gory za odpowiedz

Ogolnie moim zdanie nie zagra OK. Jesli wlozysz zestaw odseparowany, ze zrotnica - wtedy ma szanse.

Pamietaj ze Berlingo to straszna "blaszanka" i bez wytlumienia drzwi bedzie brzeczec.

Acha, z tego co pamietam glosniki przykrecone sa do plastikowego boczku sick.gif wiec pewnie nine obejdzie sie bez pierscienia (dystansu z MDF-u).

Napisano
  • Autor

No to mi sie rozjasnilo teraz smile.gif Faktycznie nie za bardzo to przemyslalem. W takim razie jestem zdecydowany na system odseparowany, ale nie wiem do konca jaki wybrac. Z tego co widze na forum, lepsze noty od JBLa zbiera np. Hertz ESK-165. Faktycznie jest lepszy?

Jesli chodzi o wytlumienie drzwi i dystanse z MDFu to bede mial to na uwadze, ale i tak montowac wszystko beda mi w salonie Citroena (takie warunki gwarancji) crazy.gif Mam nadzieje, ze jak kupie wszystko co potrzeba, to beda mieli tam pojecie jak to zrobic? Ostatnia sprawa tak dla upewnienia: czy wystarczy mi ten dwukanalowy wzmacniacz Blaupunkta GTA 200 (2x45 RMS), czy rozejrzec sie za czyms innym w tej samej cenie? (raczej nie bede rozbudowywal zestawu o tylne glosniki).

Napisano
  • Autor

Acha, zapomnialem dodac, ze wybierajac system glosnikow zalezy mi na mozliwie dobrym basie. Slucham glownie house, electro, itp. Ogolnie klubowe klimaty cool.gif Wiem, ze przydal by sie jakis sub, ale szkoda mi miejsca w bagazniku.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.