Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Xenony - pytanko problem...

Featured Replies

Napisano

Koledzy, wczoraj kupiłem i założyłem sobie xenonki, wszystko fajnie ładnie gdyby nie soczewki DEPO i moje zdziwnienie jak palnik nie chciał wejsc, spilowałem może pół mm wejscie żarówki w lampie i palnik juz z luzem elegancko wchodzi.

Mam jednak inny problem, przy włączeniu jest krótki mocny błysk a później w jakies dwie sekundy może palniki sie rozpalają, tak ma być i jest super jasno i w ogóle ale... czasami załączy mi sie tylko jeden ksenon lub ani jeden, pierwszy błysk jest zawsze a później to już nie wiadomo czy sie zapalą dwa. Przy dwukrotnym właczenieu i wyłaczeniu pod rząd dopala sie drugi palnik.... nie jest to zasada czasami działa dobrze wszytsko ale tak sie dzieje. POdobno może to być spowodowane słabym akumulatorem.. ano mam niedoładowany (dzisiaj doładuje chociaż nie wydaje mi sie ze to przez to) i przetwornice mają w sobie jakies tam antyprzeciązeniowe zwarciowe i inne zabezpieczenia i mogą odłązać palnik jak napięcie jest złe.

Czy tylko mi sie tak dzieje i czy ktos wie czym to moze byc spowodowane!!??

Napisano

> spilowałem może pół mm wejscie żarówki w

> lampie i palnik juz z luzem elegancko wchodzi.

???

> Mam jednak inny problem, przy włączeniu jest krótki mocny błysk

Poprawnie

> załączy mi sie

> tylko jeden ksenon lub ani jeden

Naładuj akumulator i sprawdź. 'Miganie' ksenonów, czyli zapalanie się jednego z dwóch, świadczy o bliskim końcu palników, czyli raczej nie o to chodzi.

Napisano
  • Autor

Dzisiaj naładuje, ale migac nic nie miga, błysk, później ładnie płynnie się rozpalają, zestaw nówka kupiłem.

Napisano
  • Autor

tak, obojętnie czy na zapalonym czy nie, może mase poprawie do lampy podpiąłem, no ale powinna byc dobra, zwykłe h1 na tym działały, plus bedzie ok bo jeszcze przez przekaźnik idzie.

Napisano

przecież niemożliwe, że masz uszkodzone oba zapłonniki

weź na krótko podepnij balasty do akumulatora... jeśli będzie dalej to samo to reklamuj...

Napisano

Cześć,

Jestem na kupne soczewek do bravo, macie jakieś typy co wybrać - np. DEPO? Drugie pytanko ogólne, jakie się mają soczewki do klasycznych reflektorów - jak świecą itd?

pozdr,

Mirek

Napisano
  • Autor

Rozwiązałem, była za słaba masa fabryczna, zrobilem nową, Xenonki super działają, dzięki za rady!!

Napisano

> Rozwiązałem, była za słaba masa fabryczna, zrobilem nową, Xenonki

> super działają, dzięki za rady!!

30A na rozruchu idzie

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.