Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wymontowałem "wstawkę bediniego" przy przepustnicy

Featured Replies

Napisano

Proszę o rady...

Moje autko to Lanos 16V z instalką bediniego-reduktor kilka kkm temu wymieniony na lovato.

Jakoś dziwnie od pewnego czasu się zachowywał tzn na benie nie schodził z obrotów, na gazie gdy schodził z obrotów to spadał nisko i dopiero wracał.

Ale rano gdy jechałem do pracy to zupełnie zaczął na gazie świrować-wpadał w falowanie obrotami do tego stopnie że przełączył się kilka razy na noPb (za niskie obroty).

Po pracy zajżałem a przy przepustnicy aż syczy od lewego powietrza.

Zaciągał je jednym z zawroków na wstawce bediniego-jest to taki wynalazek wstawiany pomiędzy przepustnicę a kolektor z dwoma gwizdkami - narazie go wymontowałem gdyż na szybko nie miałem nic pod ręką żeby zastąpić te zaworki.

Przy okazji wymyłem przepustnicę i przedmuchałem co się dało smile.gif

Teraz poradźcie - szukać takich gwizdków i wmontować to wkrótce czy odpuścić sobie - póki co odpaliłem to na noPb i na LPG chodzi ładnie ale zaraz będe pędził do domku to się zweryfikuje.

Napisano

Ja mam bediniego, ale tam nic więcej nie ma. niewiem.gifTylko mikser.

Napisano
  • Autor

> Ja mam bediniego, ale tam nic więcej nie ma. Tylko mikser.

U mnie mikser jest w rurze filtra powietrza, później łącznik gumowy-przepustnica i ta włąśnie wstawka wykonana z jakiegoś tekstolitu. Pasuje dość dobrze pomiędzy przepustnicę a kolektor. Z góry i od strony przegrody miała zaworki-takie gwizdki które już dość długo były mało szczelne - kombinowałem, wymieniałęm gumki w nich ale na niewiele to się zdało aż do pewnego wieczora gdy syczało tamtędy jak diabli.

Narazie jest oki - własnie sobie po porannym przyjeździe do pracy podregulowałem z naszym diagnostą instalkę na analizatorze i wygląda że git.

Zastanawiam się jedynie czym zabezpieczyć się przed ewentualnym strzałem.

U mnie ten mikser jest nie za szczęśliwie wmontowany gdyż dużo gazu jest w dolocie - od samego filtra do przepustnicy, poza tym wolniej moim zdaniem reaguje na kompensacje składu przez krokowy.

Napisano
  • Autor

> Ja mam bediniego, ale tam nic więcej nie ma. Tylko mikser.

Kolego a mógłbyś powiedzieć a może jakieś foto masz w jaki sposób zprganizowaną masz ochronę przed skutkam ewentualnego wystrzału?

U mnie został jeden gwizdek w pokrywie filtra - kiedyś pewnie po jakimś wystrzale odpadła ta klamra mocująca pokrywę filtra, zastąpiłem to takim uchwytem na sprężynie - gdyby pozostałe klamry tak zrobić może wystarczyłoby?

A może jakieś inne patenty?

Póki co nie strzela bo świece i przewody po kilka kkm ale wiadomo że pod koniec żywota świec i pzewodów wystrzał zdarzyć się może.

Napisano

Na obudowie filtra jest "klapka" 893goodvibes.gif. Bardzo skuteczna zakrecony.gif. Tez mam sprężynkę - ze spinacza.

Strzałów praktycznie nie mam od czasu jak mam oryginalne kable i świece 3 - elektrodowe Iskry. Jak przerabiałem "cudowne" kable, to mało filtra nie spaliłem. czerwona.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.