Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czy ktoś kupował u tego Pana? allegro, porównanie.

Featured Replies

Napisano

Pytanie jak w tytule, a dokładnie chodzi mi o takie i takie radio i sprzedającego je Pana. Radia są bardzo tanie i szczerze mówiąc bardzo kusi mnie Blaupunkt z graficznym wyświetlaczem. Człowiek pewnie przywozi sprzęt z zachodu bo nie ma polskich instrukcji, a i gwarancję załatwia się poprzez niego więc pytanie brzmi czy bezpiecznie można kupować u allegrowicza thowo? no i które radyjko byście polecali z tych dwóch? i czy one mają możliwość przewijania czasowego MP3 (ustawiam np: 34 min. i 56 sek. utworu i tam radyjko przeskakuje grinser006.gif)?

Napisano

Ja kupowałem u niego mp3 i kolega kupilem tez radyjko i bardzo polecamy szybka obsługa i dobry towar tani bo z NIemiec

Napisano

ja osobiscie bym polecil ci pionka kumplowi matowalem takiego i jest ok a co blaupunkta czesto sie spatykam z opiniami negatywnymi jezeli chodzi o radyjka

Napisano
  • Autor

> co do blaupunkta czesto sie spatykam z opiniami negatywnymi

> jezeli chodzi o radyjka

Ale co konkretnie? bo ja nic złego akurat o Blaupunkcie nie słyszałem hmm.gif

Co do Pionka to miałem w poprzednim autku model 3630mp i grał rewelacyjnie ok.gif ale akurat Pionki średnio komponują się do mojego obecnego auta grinser006.gif a w Blaupunkcie mam możliwość dobrania sobie koloru...

Da się w tym Pionku przewijać MP3 tak jak wyjaśniłem to wyżej? bo w poprzednim nie było takiej funkcji i dostawałem szewskiej pasji jak musiałem przez 10 min trzymać guzik przewijania angryfire.gif

Napisano

> Ale co konkretnie? bo ja nic złego akurat o Blaupunkcie nie słyszałem

> Co do Pionka to miałem w poprzednim autku model 3630mp i grał

> rewelacyjnie ale akurat Pionki średnio komponują się do mojego

> obecnego auta a w Blaupunkcie mam możliwość dobrania sobie

> koloru...

> Da się w tym Pionku przewijać MP3 tak jak wyjaśniłem to wyżej? bo w

> poprzednim nie było takiej funkcji i dostawałem szewskiej pasji

> jak musiałem przez 10 min trzymać guzik przewijania

Widziałem to radio w realu. Naprawdę się zastanów na kupnem akurat tego designu. Mi do Vectry nie pasował wyglądem.

Oprócz tego jako wielki fan blaua polecam Ci inny model - Hamburg mp57 - co prawda trochę drożej ale już z USB z tyłu, mp3 z przodu i zestawem bluetooth do telefonu.

Napisano

> Pytanie jak w tytule, a dokładnie chodzi mi o takie i takie radio i

> sprzedającego je Pana. Radia są bardzo tanie i szczerze mówiąc

> bardzo kusi mnie Blaupunkt z graficznym wyświetlaczem. Człowiek

> pewnie przywozi sprzęt z zachodu bo nie ma polskich instrukcji,

> a i gwarancję załatwia się poprzez niego więc pytanie brzmi czy

> bezpiecznie można kupować u allegrowicza thowo? no i które

> radyjko byście polecali z tych dwóch? i czy one mają możliwość

> przewijania czasowego MP3 (ustawiam np: 34 min. i 56 sek. utworu

> i tam radyjko przeskakuje )?

Duzo gosc ma negatywow a to tez daje do myslenia.

Napisano

> Duzo gosc ma negatywow a to tez daje do myslenia.

Duzo, ale... czytales je? Wiekszosc pochodzi od ludzi, ktorym najwyrazniej nie chcialo sie przeczytac jego warunkow.

Wlasnie kupilem od niego radyjko i jesli chodzi o realizacje transakcji to nie mam sie do czego przyczepic. Mam nadzieje, ze nie bede sie musial przekonywac jak gosc realizuje gwarancje... zlosnik.gif

Napisano

> Pytanie jak w tytule, a dokładnie chodzi mi o takie i takie radio i

> sprzedającego je Pana. Radia są bardzo tanie i szczerze mówiąc

> bardzo kusi mnie Blaupunkt z graficznym wyświetlaczem. Człowiek

> pewnie przywozi sprzęt z zachodu bo nie ma polskich instrukcji,

> a i gwarancję załatwia się poprzez niego więc pytanie brzmi czy

> bezpiecznie można kupować u allegrowicza thowo? no i które

> radyjko byście polecali z tych dwóch? i czy one mają możliwość

> przewijania czasowego MP3 (ustawiam np: 34 min. i 56 sek. utworu

> i tam radyjko przeskakuje )?

Wlaśnie wczoraj kurier przywiózł mi Mp46 Orlando zakupione u "thowo" zlosnik.gif (przy okazji: wielojęzyczna instrukcja zawiera również wersję polską). Montowałem je dziś, więc może jeszcze zbyt dobrze go nie poznałem, ale pierwszymi wrażeniami mogę się podzielić. Funkcjonalność (jak to u Blaupunkta) stoi na bardzo wysokim poziomie, kapitalna funkcja GALA (automatyczne regulowanie wzmocnienia w zalezności od predkości jazdy), logika zapłonu, wygodne przeglądanie zawartosci płyty (lista katalogów i plików), rozmaite tryby wyświetlania etc. Jesli chodzi o jakość wykonania to kilka uwag krytycznych nasuwa się już przy pierwszym kontakcie ze sprzętem. Przede wszystkim klawisze (choć sensownie rozmieszczone) działają jakoś tak... "tępo", w sposób bardziej przypominający bazarowe wynalazki aniżeli markowy sprzęt. Etui na panel nie posiada jakiegokolwiek wypełnienia, co powoduje iż panel lata w nim jak żyd po pustym sklepie, klekocząc niemiłosiernie w kieszeni. Kawałek gąbki załatwiłby sprawę definitywnie. Widocznie producent chciał zostawić przyjemność wycięcia i przyklenienia wkładki szczęśliwemu nabywcy... Może to drobiazgi, ale od Blaupunkta oczekiwałem właśnie dbałości o szczegóły.

Jeśli chodzi o sam dźwięk, to muszę przyznać iż sekcja CD jak na tę klasę cenową brzmi całkiem, całkiem Może jakiejś niebywałej finezji tam nie ma, ale granie jest dość przyjemne dla ucha. ok.gif

Natomiast czuję się bardzo rozczarowany brzmieniem tunera. Oczywiście samo jego działanie (jak to w "kropkach") jest bez zarzutu - ładnie wyszukuje stacje, nic nie gubi, nie łapie zakłóceń etc. Tyle, że sam dźwięk jest jakiś taki... bezpłciowy, nijaki, płaski i po prostu nieciekawy. Szkoda... choć może zbyt wiele oczekiwałem i rozbestwiłem się przez długie użytkowanie legendarnego RDM127 New York, którego podwójny tuner był przed laty niedoścignionym wzorcem, a i dziś jest klasą samą w sobie. Niemniej jednak to wg mnie najpoważniejszy zarzut wobec tego radia. no.gif

Co do przeszukiwania wg czasu, o które pytasz to sprawdzę jutro, ale obawiam się że jest tylko standardowe przewijanie. Zresztą nie bardzo wiem, w jaki sposób wyobrażasz sobie realizację takiej funkcji? Chciałbyś mieć suwak jak w Winampie czy może możliwość wpisywania czasu? Nie widziałem w żadnym radiu takich cudów...

Tyle moich pierwszych wrażeń. Mam nadzieję, że trochę pomogłem w podjęciu decyzji. zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

Dzięki bardzo za cały opis brawo.gif da mi do myślenia ok.gif

> Co do przeszukiwania wg czasu, o które pytasz to sprawdzę jutro, ale

> obawiam się że jest tylko standardowe przewijanie. Zresztą nie

> bardzo wiem, w jaki sposób wyobrażasz sobie realizację takiej

> funkcji? Chciałbyś mieć suwak jak w Winampie czy może możliwość

> wpisywania czasu?

Chodzi mi właśnie o możliwość wpisywania czasu

> Nie widziałem w żadnym radiu takich cudów...

Heh ponoć targowe Mediony i reszta mają taką funkcję...

> Tyle moich pierwszych wrażeń. Mam nadzieję, że trochę pomogłem w

> podjęciu decyzji.

Powiem szczerze, że nastawiłeś mnie raczej bardziej na "nie" odnośnie Blaupunkta tongue.gif i teraz faworytem jest Pionek no i jeszcze zaproponowany wcześniej Hamburg... hmm trudna decyzja hmm.gif

Napisano

> Powiem szczerze, że nastawiłeś mnie raczej bardziej na "nie" odnośnie Blaupunkta

Nie taki był mój zamiar zlosnik.gif

> i teraz faworytem jest Pionek no i jeszcze

> zaproponowany wcześniej Hamburg... hmm trudna decyzja

Co do Hamburga, to po przeanalizowaniu danych technicznych i instrukcji obu modeli dochodze do wniosku, że tor wzmaczniacza i wyświetlacz są w nich bardzo podobne o ile nie takie same, natomiast dołożono owo USB oraz Bluetooth, co zdecydowanie daje większą funkcjonalność i stwarza wiele nowych możliwości wykorzystania sprzętu ok.gif Zauważ tylko, że w Hamburgu podświetlenie jest niezmienne (biały display, czerwone klawisze), zaś w Orlando można wybrać kolor świecenia wyświetlacza (klawisze niestety tylko na czerwono). Na stronie blaupunkta dostępne są za free instrukcje do wszystkich modeli - warto tam zajrzeć i zapoznać się bliżej z możliwościami tych zabawek.

Napisano

> Wlaśnie wczoraj kurier przywiózł mi Mp46 Orlando zakupione u "thowo" /ciach

napisz jak współpraca, kontakt z gościem, kiedy wysłał itp. i jak wygląda gwarancja: gośc podbija i dodaje paragon, czy musisz sie bujać sam po serwisach jak cos padnie z "europejską gwarancją producenta sick.gif" ?

Napisano

> napisz jak współpraca, kontakt z gościem, kiedy wysłał itp. i jak

> wygląda gwarancja: gośc podbija i dodaje paragon, czy musisz sie

> bujać sam po serwisach jak cos padnie z "europejską gwarancją

> producenta " ?

Jak juz wspomnialem wyzej do transakcji trudno sie przyczepic. Thowo sprzedaje na allegro sprzet w ilosciach niemal hurtowych, wiec trudno oczekiwac aby poswiecal kazdemu klientowi wiecej czasu niz to konieczne, ale... robi swoje ok.gif Po kliknieciu w "Kup teraz" otrzymalem dane potrzebne do finalizacji transakcji, przelalem kase, otrzymalem kolejnego maila (prawdopodobnie z automatu, ale zawierajacego wszystkie niezbedne informacje), a trzy dni pozniej zatelefonowal kurier i po uzgodnieniu czasu i miejsca dostarczenia paczki dostalem radyjko wprost do rak. Towar byl dobrze zapakowany i nie znalazlem zadnych sladow swiadczacych o tym , ze ktos przede mna go "macal" zlosnik.gif

Co do gwarancji to... firma jest niemiecka, towar tez pochodzi z Niemiec, dostalem niemiecka imienna fakture (w euro z przeliczeniem za zlotowki). W razie awarii trzeba wyslac sprzet do sprzedawcy, ktory z kolei przekaze go do niemieckiego serwisu i po naprawie odesle z powrotem. Thowo zastrzega sobie, ze procedura moze trwac do 30 dni.

Decyzje czy te warunki sa akceptowalne i zrekompensowane nizsza niz w polskich sklepach cena kazdy musi podjac sam...

Napisano

> Dzięki bardzo za cały opis da mi do myślenia

> Chodzi mi właśnie o możliwość wpisywania czasu

> Heh ponoć targowe Mediony i reszta mają taką funkcję...

> Powiem szczerze, że nastawiłeś mnie raczej bardziej na "nie" odnośnie

> Blaupunkta i teraz faworytem jest Pionek no i jeszcze

> zaproponowany wcześniej Hamburg... hmm trudna decyzja

Bierz blaupunkta.

Co do dźwięku to wystarczy włączyć EQ na rock i będzie ładnie grało.

A oprócz tego jest jeszcze w sumie trzy podbicia bass. xbass i ebass - cokolwiek by one nie znaczyły.

Napisano

Co do radia to bierz Pionka mam ten model i bardzo ładnie gra

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.