Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wentylator chłodnicy, znowu....

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich, to mój pierwszy post więc proszę o wyrozumiałość.

Chodzi mi o wentylator chłodnicy a konkretnie powody jego nie włączania. Czytałem podobne wątki na forum, używałem szukajki. Sprawa wygląda tak: wentylator chłodnicy przestał się włączać po wymianie termostatu. Odpalam silnik gruby wąż od silnika do chłodnicy zimny, chłodnica zimna. Temperatura na zegarach przekracza 90* (zegary 50 / 110), po chwili temperatura spada ponizej kreski 90*,czyli domyslam się że, otwiera sie duży obieg. Wąż gorący, chłodnica gorąca w górnej części i w dolnej. Temperatura silnika na zegarach wchodzi na czerwone pole czyli 110*, wentylator się nie uruchamia. Płyn w zbiorniku wyrównawczym się nie gotuje. Dodam, że włącznik wentylatora w chlodnicy wymieniony na nowy 100*-95*. Zwarcie styków we wtyczce od włącznika wentylatora uruchamia wentylator. Czy możliwa jest zmiana wskazań wskażnika na desce po wymiania termostatu ?? może po zmianie płynu chłodzącego przez mechanika?? Co może być przyczyną ?? Ile mogę czekać na włączenie wentylatora jak wskazówka jest na czerwonym polu ?? do zagotowania płynu ??

Napisano

Może chlodnica przytkana. Czujnik jest dość nisko..

P.S.

Rzeczywiście czytałeś stare wątki wink.gif

Pozdroofka

Napisano
  • Autor

> Może chlodnica przytkana. Czujnik jest dość nisko..

Jest jakaś przyczyna nagłego przytkania chłodnicy, zauważyłwem to po odebraniu samochodu z nowym termostatem i staniu w korku, na starym termostacie went uruchamiał sie przed czerwonym polem. Po wymianie się nie włączył odrazu wymieniłem czujnik ale dalej sie nie włącza.

> P.S.

> Rzeczywiście czytałeś stare wątki

> Pozdroofka

Dużo czytam, zapamiętuje wink.gif forum lepsze niż gazetka poranna wink.gif)

Napisano

Tak czytam to:

> zegary 50 / 110

i to:

> Temperatura na zegarach przekracza 90* po chwili temperatura spada ponizej kreski 90*

Trochę za duże te wartości jak na wskaźnik 110*. Może rzeczywiście wskaźnik zawyża, albo może jaki bąbel powietrza usadowił się w okolicy czujnika temperatury na wskaźnik.

Pozdroofka

Napisano
  • Autor

Dzięki za odpowiedzi, wymienie jeszcze czujnik temp. na zegary i odpowietrze układ. cfaniaczek.gif

Napisano
  • Autor

> a sprawdzales na krotko wentylator czy wogole sie wlacza

Włącza się, pisałem juz o tym wyżej...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.