Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[1,1] Kiepsko odpala

Featured Replies

Napisano

Witam

Od jakiegoś czasu nie mogę uporać się z problemem odpalania Pandzi. Mam obecnie 45kkm no i pojawia się problem. Rzadko udaje się odpalić za pierwszym kręceniem - co przedtem się nie zdarzało. Obecnie muszę kręcić ok 2sekund...i tak nic z tego nie ma.. Za drugim razem po takim samym czasie silnik odpala. Auto przeszło przegląd w ASO na 40kkm, wymieniono świece, ale problem nie znikł. Sytuacja ta ma miejsce głównie gdy silnik jest nagrzany. Po postoju nocnym silnik pali "na raz"... Mam instalacje gazową, czyżby pierwsze symptomy bliskiej śmierci pompy paliwa? (popiskuje od daaaawna pomimo dość sporej ilości paliwa w baku). Pozdrawiam

Napisano

mialem podobny problem w sc 1.1 + LPG, na nagrzanym silniku (zgasonym na gazie) byl problem z odpaleniem-co prawda odpalal za pierwszym razem ale trzeba bylo pokrecic.. gazownik powiedzial mi ze powodem moze byc gaz ktory pozostaje w komorze spalania przy wylaczaniu-mowil by przed zgaszeniem przelaczyc na pb. podobne opinie czytalem tu na AK

Napisano

> Było.Źle wyregulowana emulacja wtrysków

ja nie mam gazu zamontowanego i dopisuje się do problemu... misiek ma 4miesiące i 14tys na liczniku (1,1) więc gaz chyba nie wchodzi w grę jako przyczyna "awarii"

Napisano

to samo mialem, pomaga ostre przegazowanie i potrzymanie kilka sekund na wysokich obrotach, potem zmniejszyc gazowanie, przelaczyc na gaz i znowu pedal w podloge, i jeszcze raz to samo -tak mi pokazali w ASO, hehe, ale zadzialalo, pomoglo tez tankowanie na sprawdzonych stacjach, bo panda strasznie wrazliwa na rodzaj paliwa

Napisano

> Witam

> Od jakiegoś czasu nie mogę uporać się z problemem odpalania Pandzi.

> Mam obecnie 45kkm no i pojawia się problem. Rzadko udaje się

> odpalić za pierwszym kręceniem - co przedtem się nie zdarzało.

> Obecnie muszę kręcić ok 2sekund...i tak nic z tego nie ma.. Za

> drugim razem po takim samym czasie silnik odpala. Auto przeszło

> przegląd w ASO na 40kkm, wymieniono świece, ale problem nie

> znikł. Sytuacja ta ma miejsce głównie gdy silnik jest nagrzany.

> Po postoju nocnym silnik pali "na raz"... Mam instalacje gazową,

> czyżby pierwsze symptomy bliskiej śmierci pompy paliwa?

> (popiskuje od daaaawna pomimo dość sporej ilości paliwa w baku).

> Pozdrawiam

mialem podobne problemy z rozruchem cieplego silnika - pomoglo przeczyszczenie elektrozaworu LPG na reduktorze - teraz wszystko jest ok

Napisano

> Jak ma 4 miesiące to jedź do serwisu.

No tak, w ostateczności serwis, tylko nie ma reguły, kiedy trzeba dłużej kręcić kiedy odpala "za dotknięciem" (prawie jak totolotek)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.