Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

wyciszanie

Featured Replies

Napisano

witam, panowie od dluzszego czasu meczy mnie wyciszenie mojego niebieskiego i tak sie zastanawiam CZYM czy tasma dekarską czy matami app cenowo wychodzi to samo ale co lepsze i jaki byłby wfekt gdybym obłozył nimi wszystko łacznie z dachem czy niema najmniejszego sensu i lepiej np 2 razy przejechac po tunelu , bagazniku i przegrodzie silnika ?? no i jaki byłby tego efekt? marny czy jest sens sie w to bawic? wiem ze nawet niema co mazyc zeby osiagnac efekt jak w drogich samochodach ale moze chociaz sprobowac ?? zlosnik.gifco wy na to ?

Napisano

zapytaj siemina on wykładał autko tasmami wink.gif

Napisano

> witam, panowie od dluzszego czasu meczy mnie wyciszenie mojego

> niebieskiego i tak sie zastanawiam CZYM czy tasma dekarską czy

> matami app cenowo wychodzi to samo ale co lepsze i jaki byłby

> wfekt gdybym obłozył nimi wszystko łacznie z dachem czy niema

> najmniejszego sensu i lepiej np 2 razy przejechac po tunelu ,

> bagazniku i przegrodzie silnika ?? no i jaki byłby tego efekt?

> marny czy jest sens sie w to bawic? wiem ze nawet niema co mazyc

> zeby osiagnac efekt jak w drogich samochodach ale moze chociaz

> sprobowac ?? co wy na to ?

pod audio mam tasmami (drzwi, tylne blotniki i baganik) i jestem zadowolony

Napisano
  • Autor

> zapytaj siemina on wykładał autko tasmami

Ok dzieki , juz go molestuje zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> pod audio mam tasmami (drzwi, tylne blotniki i baganik) i jestem

> zadowolony

a drzwi z ktorej strony obklejac ? od Wewnątrz czy Zewnatrz ?? i chodzi mi tylko o wyciszenie auta z szumów niebende robil audio

Napisano

> a drzwi z ktorej strony obklejac ? od Wewnątrz czy Zewnatrz ?? i

> chodzi mi tylko o wyciszenie auta z szumów niebende robil audio

z szumów... to w sumie pod kanapą i bagaznik zrob,

ja jak to zrobilem to zauwazylem wyciszenie,

a tak to nie ma co sie bawic w wyciszanie czegos wiecej jak niechcesz pod audio 270751858-jezyk.gif bo szumów i swistów sie mało polikwiduje a wydasz kupe kasy na rolki.

jak chcesz ciche auto bez szumów to jezdzij do 60km/h albo zmien sobie autko na jakies audi 270751858-jezyk.gif hahaha

Napisano

> a drzwi z ktorej strony obklejac ? od Wewnątrz czy Zewnatrz ?? i

> chodzi mi tylko o wyciszenie auta z szumów niebende robil audio

drzwi od srodka z obu stron ale to pod audio ,szumow w CC i tak do konca nei wycisz przy wiekszyh predkosciach

Napisano

o dobrze ze ktos o to zapytal bo nurtowalo mnie to pytanie bo zastanawialem sie tez zeby kiedys porzed oklejeniem welurem okleic tasmami wygluszajacymi mozna spokojnie na te tasmy, maty kleic welur ?

Napisano
  • Autor

własnie wrocilem z szopa i uzbroiłem sie w dwie rolki tasmy dekarskiej Tytan 10m/30cm 2x96zł + masa uszczelniajaca tytan w tubce do pistoleta 9zł no i włuknine jaka jest orginalnie pod dywanikiem w cc ta zielona 1,5/1,5m 35zł wyszło ok 240zł jutro zaczynam działac z rańca zlosnik.gif patrosze potwora do golasa procz drzwi , i mysle zrobic tak:

Pod deske rozdzielcza obkleic scianke gradzacą silnik od kabiny tak z 2-3 razy ją tasma wysmigac i w zakamarki napchac tego asfaltu z tubki.

Wysmerfowac tunel od scianki po reczny tez tak z 2 razy.

scianke pionową pod kanapą z tyłu no i odrazu caly bagaznik z nadkolami i blachą pod boczkami,a boczki wypełnic potem jakas gabką czy czyms takim.

Tylko jest jeden problem w bagazniku zamiast kola jest butla LPG niezabardzo widzi mi sie jej wyciagac z miejsca w ktorym jest wiec mysle do okola niej powpychac włukniny a z gory przeleciec ja tasmą no i dekielik ktory przykrywa butle tez tasmą a potem na to wszystką tą włumnine ktorą kupiłem co wy na to ?? obecnie na całek podłodze od samego przodu po tylnią kanape jest tez ta włuknina połozonai pewnie zostanie w tym miejcu co jest,drzwi sa waznym elementem czy mozna je pominąc ?bo myslałem tylko sciagnac boczki przykrecic jakas blache w ta dziore i ja tez obkleic tasmą i nic pozatym z drzwiami, co zrobic z tylnią klapą i czym zatkac wentylacje w bagazniku czy wogule ja tez zaslepic

A i myslałem jescze czy by jakas grobszą gabką nie obkleic deski od srodka pomijajac miejca gdzie poprowadzone sa przewody czyli tak blizej srodka bym zostawil bez gabki, co wy na to ??

Napisano

> o dobrze ze ktos o to zapytal bo nurtowalo mnie to pytanie bo

> zastanawialem sie tez zeby kiedys porzed oklejeniem welurem

> okleic tasmami wygluszajacymi mozna spokojnie na te tasmy, maty

> kleic welur ?

Kiedys chcialem okleic bagaznik tym

welur

ale jakos nie moge sie zebrac, oprocz wygluszenia zalezalo mi na tym, zeby w bagazniku nie bylo golej blachy.

Ktos kiedys wrzucal zdjecia ze swojego auta, calkiem fajnie to wygladalo, ciekawe jaki efekt akustyczny.

Napisano

> własnie wrocilem z szopa i uzbroiłem sie w dwie rolki tasmy

> dekarskiej Tytan 10m/30cm 2x96zł + masa uszczelniajaca tytan w

> ............

Powiem tak... ooo ja pie....ole .... 240zł.... yikes.gif

Powaznie nie chcesz robic tego pod CarAudio?? bo zabierasz sie dokladnie

tak jakbys chcial po sezonie zimowym startowac w jakichs zawodach (nie liczac drzwi)

Dalej, niewiem jak Ty ale ja za deska mialem jakies takie dziwne cos, co z jednej strony watolina jest a z drugiej takie delikatnie lepkie dosc sztywne... cos jak ta mata dekarska...

pod siedzeniami mialem watolinke tylko sama.

wiec tam gdzie byla sama watolina lub blacha to walnalem mate dekarska a tam gdzie bylo to fabryczne cos nic nie dawalem....

Dalej, kazdy kawalek golego metalu (karoseri) bedzie przenosil drgania i szumy, wiec jak co

to wiem ze ludzie czasem caly bagaznik zaklejaja najpierw mata dekarska a potem tym welurkiem samoprzylepnym wykańczają i to daje naprawde zajebisty efekt zeby.GIF

a z przodu cale drzwi i boczki oklejaja z zewnatrz welurem samoprzylepnym (ale doslownie tak ze nie ma nigdzie golej karoseri wszedzie tkanina)

a od wewnatrz wszedzie kleja maty dekarskie smile.gif

Ten pomysl z blacha w drzwi jest fajny ale pamietaj o tych matach, bo wiecej blachy sie bedzie telepac 270751858-jezyk.gif

Co do kratki wentylacyjnej w bagazniku, to nie zaklejac jej niczym, ani nie zatykac.

bo obieg powietrza bedzie zatrzymany 270751858-jezyk.gif i moze byc efekt zatykania uszu jak bedziesz wentylator wlanczał 270751858-jezyk.gif

Tak czy siak, jak pisalem wczesniej, to co chcesz porobic da efekt ale bardzo słaby w porównaniu do tego ile w to włożysz kasy i wysiłku....

bo jeszcze bedzie czekac sie oklejanie kazdego kawałka blachy jakas tkanina samoprzylepną.

Pozdrowka i powodzenia zlosnik.gifgrinser006.gifrotfl.gif

Napisano
  • Autor

> Pozdrowka i powodzenia

Podziekował , i zobaczymy co z tego wyjdzie zlosnik.gif ide patroszyc zlosnik.gifmoze potem jakie fotki wzuce

Napisano

> Kiedys chcialem okleic bagaznik tym

> welur

> ale jakos nie moge sie zebrac, oprocz wygluszenia zalezalo mi na tym,

> zeby w bagazniku nie bylo golej blachy.

> Ktos kiedys wrzucal zdjecia ze swojego auta, calkiem fajnie to

> wygladalo, ciekawe jaki efekt akustyczny.

Wyklejałem swoje i dziewczyny auto tasma dekarska

Drzwi od wewnatrz i na zewnatrz potem ten welur co poazałes(polecam ten felur,klejenie to sama przyjemnosc a gosciu co go sprzedaje jest ok,wysyła szybko i na allegro za 37 zł sprzedaje)

Potem dekarska nadkola i pod kanapa

Po wylklejeniu roznica bardzo duza Mam jeszcze nadkola

Polecam bo naprawde warto

Napisano

> Gdzie szukac maty dekarskie w OBI,CASTORAMA,a moze u tapicera?

obi, castorama, itp. waytogo.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.