Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Po czyszczeniu krokowca i przepustnicy

Featured Replies

Napisano

Wczoraj zabrałem sie za ta robótkę. Pierwszą przeszkodą była a właściwie to że jej nie było - benzinka ekstrakcyjna. No nic ratowałem sie wodą spod ogórków wink.gif i WD jakoś weszło wink.gif. Rozkręciłem co następuje: filtr powietrza - obudowa pod prysznic, przepustnica w sensie dolot gumowy, silniczek krokowy. Oczywiście przed tym odłaczyłem AQ. Na ściankach syf nieziemski ale starałem sie wyczyścić jak najlepiej. Niestety wydaje mi sie że moje działanie można by porównać do bardzo brudnego auta w ktorym tylko umyło się tylko szyby - ogólnie cieżko się tam dostać żeby dobrze to zrobić. Przez przypadek wyrwałem grzybka od krokowca ale udało sie wsadzić i działa wink.gif

Ogółnie wyniki naprawy są takie:

-nie mogę domyć rąk wink.gif

-klakson nie działa

-silniczek krokowy działa ekstra (czyli tak jak działał - nie zaszkodziłem ani nie poprawiłem)

-przepustnica też ok

-silnik nabrał ożywienia i lepiej ciągnie

-rano lepiej zapalił ale do stwierdzenia ze dobrze to jadnak daleko

-niestety dziura w obrotach i charakterystyczny wystrzał z tym zwiazany pozostał (przy 1000-1500obr)

Dzisiaj wymieniam filtr paliwa- jeśli ktoś ma manuala to chenie przeczytam (gdzie tego w ogóle szukac - filtra w sensie wink.gif)

Pozostaje jeszcze jedna kwestia i niewiem jak to sie ma do naprawy wczorajszej - powyżej 3500 silnik zaczyna tak przyjemnie świszczeć jakby miał strumienice (mam dziure w dwururce - ale to dopiero 22 bede robił jak tłumikarz wroci z urlopu).

Martwić sie tym świstem czy nie?

PS wywaliło mi bezpiecznik w radiu jak podłaczałem AQ

Napisano

filtr paliwa o ile pamietam jest z tylu przy kole tam gdzie jest bak. podobno pod jakas klapka. kumpel mi w zeszlym roku wymienial. troche sie z tym namordowal bo byl problem z odpieciem przewodow paliwowych - zapiekly sie skubane smile.gif

tez mam do wymiany dwururke i byc moze twoje problemy z dziura w obrotach sa zwiazane wlasnie z nia. ja mam nierowna prace silnika rano i tez czasem mam taka jakby "turbodziure". przyczyna moze byc przedmuch z dwururki w okolicach sondy lambda, ktora przez to moze pracowac nieprawidlowo...

Napisano
  • Autor

> filtr paliwa o ile pamietam jest z tylu przy kole tam gdzie jest bak.

> podobno pod jakas klapka. kumpel mi w zeszlym roku wymienial.

> troche sie z tym namordowal bo byl problem z odpieciem przewodow

> paliwowych - zapiekly sie skubane

Rozumiem ze odrecał koło czy jakoś inaczej? smile.gif

> tez mam do wymiany dwururke i byc moze twoje problemy z dziura w

> obrotach sa zwiazane wlasnie z nia. ja mam nierowna prace

> silnika rano i tez czasem mam taka jakby "turbodziure".

> przyczyna moze byc przedmuch z dwururki w okolicach sondy

> lambda, ktora przez to moze pracowac nieprawidlowo...

Dokładnie mam to samo smile.gif na wysokich chodzi jak burza smile.gif a np przy dodaniu gazu jakby sie na chwile zadławił, no i problem zapaleniem rano smile.gif

U mnie podobno da sie odratowac smile.gifa tłumikarza mam pierwsza klasa smile.gif Najlepiej jest na końcu jak rachunek liczy smile.gif cytuje "robocizna.. no.. jakieś 12 złotych, za gazy techniczne 3 złote, za psikniecie w sprayem 1pln, to razem bedzie 16"

Ceny ma ko(s)miczne smile.gif jakby zatrzymał się 10 lat temu smile.gif

Napisano

a z jakiego rocznika masz samochod? bo u mnie jest problem z tym ze mam dwururke przedzmianowa i ciezko taka dostac za normalne pieniadze. mozna wymienic na pozmianowa ale razem z kolektorem dolotowym (co i tak taniej wyjdzie).

co do regeneracji to mam mieszane odczucia. jak juz jest dziura to taki zabieg pomoze tylko na chwile. osobiscie jestem za wymiana na nowy element, no ale wiadomo, nie zawsze sa fundusze frown.gif

Napisano
  • Autor

> a z jakiego rocznika masz samochod? bo u mnie jest problem z tym ze

> mam dwururke przedzmianowa i ciezko taka dostac za normalne

> pieniadze. mozna wymienic na pozmianowa ale razem z kolektorem

> dolotowym (co i tak taniej wyjdzie).

rocznik 99, początek ale dokładnie nie wiem

> co do regeneracji to mam mieszane odczucia. jak juz jest dziura to

> taki zabieg pomoze tylko na chwile. osobiscie jestem za wymiana

> na nowy element, no ale wiadomo, nie zawsze sa fundusze

Kurcze ten moj magik jest dobry i ja mu wierze smile.gif ogladał już to tylko że byłem u niego w sobotę o 16 a on o 18 już musiał być spakowany na wakacje smile.gifi dlatego musze czakać dłużej.

Poza tym za 20pln to chyba ołaca sie robić co 3 miesiące niż płacić 500 smile.gif

Napisano

Filterek paliwa jest z tyłu koło baku pod taką plastikową osłonką. Tylko uważaj przy odkręaniu tej osłonki bo szpilki lubią się urywać. Koła ściągać nie trzeba wystarczy wejść pod auto. No a z tymi zaczepami na filtrze to żeczywiście jest problem u mnie chyba godzine je ściągałem.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.