Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Store "8001" w AH co to za kod

Featured Replies

Napisano

witam,niedawno pojawila mi sie INSP"0"skasowałem ją dziś bawiłem sie komputerem i zauważyłem w pliku STORE jakiś kod 8001 co to za plik albo kod bo reszta czysta jest BUS,WARN,ACT tylko STORE wyświetla taki komunikat.

Napisano
  • Autor

kurde nikt nie wie co to jest może to tak ma być,koledzy oglądnijcie w swoich AH,może ktoś wie gdzie sie wyświetlają błędy może to nic poważnego bo są jeszcze możliwości

BUS,WARN,ACT może to STORY to nic takiego hmm.gif

Napisano

> dziś bawiłem sie

> komputerem i zauważyłem w pliku STORE

nie trzeba bylo bawic sie kompem to nie byloby teraz problemu wink.gif

Napisano
  • Autor

no

nie lubie jak nie wiem co jest grane w aucie

Napisano

jeśli to było samo 8001 bez literki na początku to takiego błędu w obdII chyba nie ma, w jakim programie to sprawdziłeś /sam właśnie zakupiłem pcscana na elm237 i czekam aż dostanę go w swoje łapki/ ?

Napisano
  • Autor

zauważyłem żę jak nacisne pedał hamulca to w pliku

BUS z przodu zapala sie pierwsza cyfra 4 jak puszcze zamienia sie z powrotem na 0,a te 8001 wyświetla sie na samym końcu szeregu zer

post-58982-14352489051581_thumb.jpg

Napisano

Komputerem się bawił, ale... pokładowym...hehe.gif A kody OBD2 to inna bajka, a ponadto w Astrze H jest CAN Pozdr.

Napisano

> zauważyłem żę jak nacisne pedał hamulca to w pliku

> BUS z przodu zapala sie pierwsza cyfra 4 jak puszcze zamienia sie z

> powrotem na 0,a te 8001 wyświetla sie na samym końcu szeregu zer

Normalne - tempomat reaguje na naciskanie hamulca. A te Store to może nie kod błędu, tylko ostatnio zapamiętana wartość prędkości pojazdu regulowana tempomatem (w postaci ilości impulsów z impulsatora/sekundę, czy jakoś tam zakodowana). Przejedź się, włacz tempomat i obserwuj ekran testowy "CC" - zwiększaj i zmniejszaj prędkość manetką, hamuj, właczaj i wyłaczaj tempomat i dojdziesz, co jest do czego. Pamietaj tylko, że w Astrze H informacje sa przesyłana magistralą CanBus, w postaci cyfrowej, więc dane mogą być dziwnie zakodowane.

Pozdr.

Napisano
  • Autor

no może tak być bo szperam po kodach i nie ma takich ogólnie,spróbuje sie pobawić tempomatem jutro,bo żarówki mam oki w lampach normalnie zonk nie lubie zagadek w moim aucie kurde

Napisano

> Komputerem się bawił, ale... pokładowym... A kody OBD2 to inna

> bajka, a ponadto w Astrze H jest CAN Pozdr.

wiem, powinno dać radę odczytać dane z can

Napisano

wiem, ale elm 327 powinno dać radę odczytać podstawowe parametry silnika z can

a co do dziwnych błędów to u mnie pojawia się np 000000040 w pozycji bus,

Napisano
  • Autor

oki bawiłem sie tempomatem dziś i nic sie nie zmienia,ale przy naciskaniu hamulca w BUS pierwsze zero w szeregu przeskakuje w cyfre 4 jak puszcze hampel to znów zero sie ukazuje w STORE nic sie nie zmienia na końcu wyświetla sie cały czas 8001,myśle że to coś od hamulca tylko co żarówy sprawne hmm.gif

Napisano

> oki bawiłem sie tempomatem dziś i nic sie nie zmienia,ale przy

> naciskaniu hamulca w BUS pierwsze zero w szeregu przeskakuje w

> cyfre 4 jak puszcze hampel to znów zero sie ukazuje w STORE nic

> sie nie zmienia na końcu wyświetla sie cały czas 8001,myśle że

> to coś od hamulca tylko co żarówy sprawne

ja w każdym bądź razie takiego czegoś nie mam wyświetlanego

/a mam tempomat zainstalowany/ ale zapobiegliwie dlatego inwestuję w prosty interfejs diagnostyczny żeby się nie zastanawiać czy coś nie działa oraz aby nie płacić za diagnozę techem2 po kilkadziesiąt złotych za każdym razem żeby czytać kod usterki.

Napisano
  • Autor

no to musze podjechać pod TECHA i wyjaśnić tą zagadke,bo mnie to drażni,myślałem że już ktoś mial cos takiego albo ma kody z AH jednak jest to za nowe auto chyba na takie cuda 20.GIF

Napisano

cokolwiek wyświetla się na wyświetlaczu astry h to nie są kody OBDII

tylko jakieś informacje wewnętrznej logiki sterującej samochodem. Może w general motors mają manuala do trybu diagostycznego komputera w astrze /w opel tis2000 nic na temat nie ma, może w tis2007 będzie/

Napisano
  • Autor

może to nic poważnego,ale na kompa sie wybiore bo jak go kupiłem w rajchu tak jeszcze go nie sprawdzałem chodż też był brany z salonu ale tam też ściemniają jak mogą. zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.