Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

złomowanie rozbitego auta

Featured Replies

Napisano

Wyszukiwarka mi nie pomogła - albo źle szukałem.

Dokładnie tydzień temu kolega rozbił auto - Megane Coupe 2.0, rocznik ok 2000, na Spacerowej w Warszawie. Niektorzy z was wiedza ze latwo tam auto rozbic. Jego wina, przy okazji "popsuł" dwa inne zaparkowane samochody. Renault - do polowy przedniego blotnika przestal istniec, tyl tez sobie obil, poduszki wystrzelone. W zasadzie zlomowanie, ale pewnie znalazłby się jakiś magik chcący reanimować to auto (poza tym przodem i zbita lampa z tylu auto wporzo wszystko).

co najbardziej oplaca mu się teraz zrobić? szukać nabywcy przez jakieś allegro - czy też oddać auto gdzieś do złomowania? W obu przypadkach: jak liczyć wartość takiego auta? Może ma ktoś jakieś doświadczenia? W drugim przypadku: może znacie jakieś dobre i zaufane miejsca gdzie można zezłomować/sprzedać wrak nie mając wrażenia że jest się ciężkim frajerem?

Napisano

> Wyszukiwarka mi nie pomogła - albo źle szukałem.

> Dokładnie tydzień temu kolega rozbił auto - Megane Coupe 2.0, rocznik

> ok 2000, na Spacerowej w Warszawie. Niektorzy z was wiedza ze

> latwo tam auto rozbic. Jego wina, przy okazji "popsuł" dwa inne

> zaparkowane samochody. Renault - do polowy przedniego blotnika

> przestal istniec, tyl tez sobie obil, poduszki wystrzelone. W

> zasadzie zlomowanie, ale pewnie znalazłby się jakiś magik chcący

> reanimować to auto (poza tym przodem i zbita lampa z tylu auto

> wporzo wszystko).

> co najbardziej oplaca mu się teraz zrobić? szukać nabywcy przez

> jakieś allegro - czy też oddać auto gdzieś do złomowania? W obu

> przypadkach: jak liczyć wartość takiego auta? Może ma ktoś

> jakieś doświadczenia? W drugim przypadku: może znacie jakieś

> dobre i zaufane miejsca gdzie można zezłomować/sprzedać wrak nie

> mając wrażenia że jest się ciężkim frajerem?

Jak oddasz na zlom to pewnie nic nie dostaniesz no max 2-3 stowki. Wystaw na alegro moze ktos sie znajdzie. Tylko uwazaj , sprawy musicie zalatwic przed zakonczeniem ubezpieczenia

Napisano

Po pierwsz to szukac kupca a jak to nie przyniesie rezultatu to popytac sie na autozlomach ile dadza za takie autko. bo moze czasem warto wyzlomowac. ja mialem kiedys taki przypadek, mialem 23 letnia skode i oddalem ja na zlom i zaplacili mi troche ponad 200 zl. a cala byla warta chyba 400-500 zl. wedlug ubezpieczyciela...wiec moze tez zapalca troche za to auto bo przeciez oni z niego wyciagna co jest dobre i posprzedaja...

Napisano
  • Autor

> miał AC?

mial. teraz z tego co slyszalem to jest tak ze PZU wyplaci szkode calkowita i oddaje wrak - tak laweciarze mowili, ale nie jestem pewien. prawda li to?

Napisano

> mial. teraz z tego co slyszalem to jest tak ze PZU wyplaci szkode

> calkowita i oddaje wrak - tak laweciarze mowili, ale nie jestem

> pewien. prawda li to?

Tak jest przy czym szkoda całkowita nie zawsze oznacza, że nie warto reperować, choć w tym przypadku jednak tak.

Koleg miał volvo 440 w stanie trochę złom, ktoś mu wymusił pierwszeństwo i szkoda całkowita. Dostał ze dwa tys zł i zaczął rozbierać na części, jednak coś go tknęło i pojechał do stacji złomującej samochody popytać co i jak. Tam mu powiedzieli, że muszą się tylko kg zgadzać(auto było już trochę rozebrane) to pojechał do blacharza zapakował do środka pogięte maski , błotniki itp. i zawiózł auto do kascji, a ubezpieczalnia oddała mu kolejne 2 tys za dobre części będące w aucie. Mówi , że za tą cenę w życiu by tego strucla w stanie bdb nie sprzedał, a i auto dalej jeździło po wypadku zlosnik.gif także niech kolega się przejedzie po ubezpieczalniach i złomach i się dowie co i jak.

Napisano

W koncu kto bedzie sprawdzal jakie dod. opcje ma takowe autko na złomie (pełny bak wody czy betonowa podłoga al'a mercedes w top gear). A na powaznie - lekkie czesci warto wymontowac - to zawsze poleci na allegro imho.

Napisano
  • Autor

> W koncu kto bedzie sprawdzal jakie dod. opcje ma takowe autko na

> złomie (pełny bak wody czy betonowa podłoga al'a mercedes w top

> gear). A na powaznie - lekkie czesci warto wymontowac - to

> zawsze poleci na allegro imho.

tak, ale pod warunkiem ze jest sie samochodziarzem / osoba ze smykałką do tego. W tym przypadku raczej jest chęć w miarę jak najkorzystniejszego i sprawnego pozbycia się auta, niech już nawet kto inny je sobie rozbiera.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.