Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Oponki

Featured Replies

Napisano

Pytanie mam do doświadczonych kolegów smile.gif Obiecałem koleżance, że znajdę jej jakies tanie używane oponki. Znalazłem prawie nowe oponki za śmieszną kasę ale jedna ma dziurkę po gwoździu. Sprzedający twierdzi, że 20 zł i nie będzie śladu ale ja sam nie wiem. Czy łatanie opony ma wpływ (duży) na bezpieczeństwo i ogólne właściwości opony?

Z góry dzięki za pomoc.

Napisano

moja opona ma trzy dziury po gwoździu i jeszcze żyję

Napisano
  • Autor

> moja opona ma trzy dziury po gwoździu i jeszcze żyję

O! I to chciałem usłyszeć bo już mi się nie chce szukać smile.gif Biorę! Dzięki! smile.gif

Napisano

> śmieszną kasę ale jedna ma dziurkę po gwoździu. Sprzedający

> twierdzi, że 20 zł i nie będzie śladu ale ja sam nie wiem. Czy

> łatanie opony ma wpływ (duży) na bezpieczeństwo i ogólne

> właściwości opony?

Zależy gdzie ta dziura. Bo jak z boku to może być nie halo.

Jeśli w bieżniku to można bez problemu "zakorkować".

PS raz mi tak "zakorkowali" że kierownicą trzęsło, ale po naprawie w drugim warsztacie było ok.

Napisano

nie ma zadnego znaczenia ze opona jest dziurawa . za 10zl lataja takie duperele zlosnik.gif dodatkowo do twojej wiadomosci to nawet opony z balonami na boku mozna regenerowac wklejajac wklad usztywniajacy i sladu nie ma (koszt od 40 do 80zl )

ps. dokladnie sprawdz te opony co chcesz je kupic, to jest "poglaskaj" je od czola, upewnij sie ze opona jest prosta pod palcami bo jak bedziesz czul ze jest nie rowna pod reka to nie kupuj bo bedzie chlapac (taki dzwiek jakby cos ocieralo) po jezdni i mozesz czuc koszmarne bicia na kierownicy . to tez sie da naprawic ale wtedy trzeba opone przetoczyc i koszt ci mocno wzrosnie zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi. Myślicie, że byle jaki wulkanizator zrobi to dobrze czy raczej udać się do porządnego serwisu. Zna ktoś taki w pobliżu Katowic? (wiem wiem, nie ten temat).

Napisano
  • Autor

I kupiłem! 60 zł za dwie opony z bieżnikiem ponad 7mm (wyglądają na prawie nowe). Rocznik 2006. Taką mają hiszpańską nazwę, torreador , matador czy jakoś tak ;P.

No wiem wiem, słowacja to nie niemcy ale 60 zeta za prawie nowe oponki to jak darmo. A dziurka faktycznie jest z boku ale nie widać jej dopóki się nie zegnie opony (ma ze 2-3 mm) więc może uda się naprawić na cacy. Dziękuje za odpowiedzi!

Napisano

jesli z boku masz dziure to polecam wklejenie wkladu, zwykla lata na boku moze zaowocowac "bułą" . gumiarze sie znaja i sami ocenia zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.