Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Uno Turbo - turbina, regeneracja, itp

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich,

to mój pierwszy post na tym forum. Potrzebuje waszej pomocy w sprawie silnika od UT, a właściwie to samej turbiny. Musze zakupic turbinke do silnika 1,3 (z 1991 roku). Zastanawiam się czy nie zamontowac odrazu wydajniejszej... może ktoś z was przerabiał ten temat.

Jakie są ceny turbin regenerowanych i nowych, oraz od jakich samochodów można by dopasowac turbine??

Napisano

> Witam wszystkich,

> to mój pierwszy post na tym forum. Potrzebuje waszej pomocy w sprawie

> silnika od UT, a właściwie to samej turbiny. Musze zakupic

> turbinke do silnika 1,3 (z 1991 roku). Zastanawiam się czy nie

> zamontowac odrazu wydajniejszej... może ktoś z was przerabiał

> ten temat.

> Jakie są ceny turbin regenerowanych i nowych, oraz od jakich

> samochodów można by dopasowac turbine??

wg mnie to zaraz zaczna sie "drzec",ze ni to forum tylko na FU z tym pytaniem,chociaz moge sie mylic biglaugh.gif

a co do turbo itd.-kolega Zibi122 to skarbnica wiedzy w tym temacie waytogo.gifzlosnik.gif tyz wg mnie oczywiscie 270635636-JUMP2.gif

Napisano

do 1.3 to masz problem bo podejdzie chyba tylko z jakiejś mazdy 323 gtr (nie wiem jaka dokładnie)

chyba że masz kolektor z 1.4 albo punto GT to wtedy nie ma problemu i możesz zmienić na popularne T25

vl7vst25%20dolot.jpg

t25.jpg

możesz też sobie zrobić nowy kolektor jak ja robie 270751858-jezyk.gif

kolektor%20praie%20koniec.jpg

PATRZ TU

Napisano
  • Autor

A nie wiesz czy nie ma ktoś do sprzedania takiej turbiny, może być do regeneracji. Jeśli chodzi o kolektor to był by to problem, ale do zrobienia. Mam dostep do wycinarki laserowej i flansze mógł bym dorobić, a i kolanka można pospawać wink.gif

Przegladałem twoją stronę i mam jeszcze pytanie?? Ile kosztował cię gwint do uno?? Co prawda będę robił malucha, ale z tyłu chcę zaadoptować przednie zawieszenie z uno i gwint był by bardzo wygodnym rozwiązaniem..

A tak przy okazji, miałeś chyba czerwone Mk1, czytalem o nim jak szukałem info na temat silnika, co z nim??

Napisano

silnik rozszedł się w częsciach to tu to tam

to nie jest typowy gwint

to są zwykłe amorki sportowe koni z regulacją twardośći a sprężyny to coś takiego

1015_dp.jpg

przeznaczone do hondy civic ale to można do prawie każdego auta założyć, jak nie wymyśle jak to zamocować na tyle to będę miał dwie takie do sprzedania

o turbo najlepiej się pytać na forum nissanów np. www.turbokillers.com

jak będziesz robił kolektor od nowa to możesz zrobić też np. pod k03, t3 albo np. td04

k03 też powinienś łatwo znaleźć ona występuje np. w silnikach 1.8turbo VAG i często wymieniają na większą k04 270751858-jezyk.gif

zerknij też tu:

http://www.unoturbo.pl/viewtopic.php?t=977&highlight=flansze

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.