Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Laonos z Bedini. Dziury w obrotach, slabniecie itp itd. Long

Featured Replies

Napisano

Pacjent:

- moje Lanosidlo, od nowosci (czyli 2000r) z LPG 2 gen. Bedini (ogolnie gaziarze drgawek dostaja jak toto widza ), oficjalnie 114kkm na LPG (czy wiecej i ile cholercia wie, ale podejrzewam ze jednak wiecej),

- po kupnie, 2 lata temu zamiast krokowego od gazu siedziala sruba, krokowy lezal w schowku wiec zalozylem, wyregulowalem u gazownika i bylo ok (troche dziwne bo ktos ta srube z jakiegos powodu wsadzil, ale gazownik stwierdzil, ze lambda ok, centralka tez, wiec "dziala to dziala"), od tej pory 2x regulacja co 10kkm i wyrok ten sam

- od pol roku mimo wymiany przewodow i swiec czasem strzela, miewa dziury w obrotach, potrafi nieoczekiwanie w trakcie jazdy slabnac az do zgasniecia jezeli nie przytrzyma sie na obrotach

- po takiej sytuacji pomaga reset bezpiecznikiem kompa samochodu i dalej jedzie jak nowonarodzony (sytuacja potrafi wystapic rownie dobrze 1x/msc jak i 1x/dzien)

- ogolnie na noPB najlepiej to tez nie chodzi - nierowne obroty (zwlaszcza jak zimny)

Przebieg sugerowalby wymiane parownika, zwlaszcza ze gazownik mowil mi, ze cienko z regulacja.

Zastanawia mnie ten reset komputera, czy to przypadkiem nie oznaka jakiegos lapania bledu centralki np.?

Jednak w mojej okolicy Bedini wszyscy sie boja i unikaja jak ognia.

Jak juz to proponuja wymiane parownika wraz z centralka, a w takim przypadku nie wiem czy nie lepiej na sekwencje to przerobic (zreszta za 2,5r butla tez straci waznosc, wiec tak jakby od nowa zakladalo sie).

Nie wiem tylko czy to ma sens ekonomiczny, bo moge dlugo nim juz nie pojezdzic i wolalbym doprowadzic do ladu ta 2 generacje.

Ponoc najlepszy zaklad w Bialym, bez jakiechkolwiek prob rozgryzienia problemu proponuje wymiane calego przodu.

Mniejsze zaklady chca zaczynac od parownika i "zobaczyc co dalej bedzie".

Jakas sugestia moze? Parownik, lambda, centralka czy cos jeszcze?

Moze jakas madra glowa cos podpowie, wg ktorego schematu lepiej postapic?

Sorki za tak zadane pytanie ale raczej laikiem od LPG jestem i staralem sie opisac sprawe jak najlepiej umialem.

Napisano

Najpierw to zająłbym się wyleczeniem go z objawów na benzynie. Czyli wywalić na chwilę mikser, upewnić się do do stanu swiec i kabli WN (nie zakładać badziewia, sprawdzić ewentulane wycieki oleju spod pokrywy bo jak zaleje troszkę swiecę to już strzały się pojawią - sprawdzone u siebie).

Pewnie trzeba sprawdzić krokowca na przepustnicy i potem dopiero brać się za LPG.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.