Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Fabryczny radioodtwarzacz z CD do BBM - poszukuję informacji

Featured Replies

Napisano

Witam! Poszukuję informacji nt. fabrycznego radioodtwarzacza CD do BBM-ów. W których modelach był montowany, w jakich latach, jakie nosi oznaczenie fabryczne i czy w ogóle warto zawracać sobie głowę poszukiwaniami w celu nabycia tudzież montażu. Jeżeli ktoś posiada takową wiedzę podpartą również parametrami technicznymi - a może egzemplarz do sprzedania - proszę o informację. Dzięki!

Napisano

Poszperaj po śmietniku, coś na pewno znajdziesz.

Ja bym się tam nie bawił w fabryczne, chyba że zależy Ci na org. wyglądzie i chcesz mieć niewielkie prawdopodobieństwo kradzieży wink.gif

Napisano

> Witam! Poszukuję informacji nt. fabrycznego radioodtwarzacza CD

Na śmietniku leży plik z opisem wszystkich dostępnych modeli wyposażenia audio.

Napisano

> czy w ogóle warto zawracać sobie

> głowę poszukiwaniami w celu nabycia tudzież montażu.

próbowałem jakiś czas temu znaleźc takowe... allegro, szroty, ebay itp. Praktycznie nie do zdobycia. Zależało mi na tym żeby nie nosić radia i spać spokojnie ... wiec po jakimś czasie zdecydowałem sie na zestaw fabryczne radyjko plus zmieniarka... ja jestem zadowolony

• 4 tygodnie później...
Napisano

Podeślij mi linka do śmietnika, bo po awarii kompa utraciłem ulubione:/

Napisano

> Podeślij mi linka do śmietnika, bo po awarii kompa utraciłem

> ulubione:/

Poczytaj uważnie FAQ kącika BBM - tam jest link.

Napisano

> Witam! Poszukuję informacji nt. fabrycznego radioodtwarzacza CD do

> BBM-ów. W których modelach był montowany, w jakich latach, jakie

> nosi oznaczenie fabryczne i czy w ogóle warto zawracać sobie

> głowę poszukiwaniami w celu nabycia tudzież montażu. Jeżeli ktoś

> posiada takową wiedzę podpartą również parametrami technicznymi

> - a może egzemplarz do sprzedania - proszę o informację.

> Dzięki!

Podobno w Bravo i Bravie (prawie) go nie było, wsadzali go głównie do wyższych modeli marea (weekend) sprzedawanych na rynek zachodni. Na rynku wtórnym praktycznie nie do zdobycia, ostatnio sprawne poszło na allegro za 560zł, wcześniej było uszkodzone, aukcja skończyła się coś koło 300zł

Dokładny model znajdziesz w opisie modeli, który jest w śmietniku http://przewodnik.pdf

Nie linkujemy do śmietnika !!!

Iron

Co do danych to czyta płyty nagrywane, choć nie pamiętam czy cd-rw też, producent to blaupunkt.

Od siebie mogę powiedzieć, że bardziej opłaca się kupić jakieś radio o normalnych rozmiarach (ze zdejmowanym panelem, żeby się nie martwić po nocach wink.gif ) i specjalną ramkę montażową, firmowe radyjko z mp3 wma i usb można kupić już za 400-450zł.

Jeżeli natomiast byłbyś zwolennikiem czegoś fabrycznego zostaje AD 182 H, które można kupić za jakieś 100-150zł na allegro (jest ich dość sporo i są praktycznie zawsze) do tego zmieniarka za jakieś 300zł i jest fajnie tylko masz kolejnego pasożyta pod akumulator :/

Napisano

> Co do danych to czyta płyty nagrywane, choć nie pamiętam czy cd-rw też, producent to blaupunkt.

CD-RW, także czyta, sprawdzone.

skromny.gif

Napisano

podepnę się pod temat:

mam zwykłego kaseciaka który ledwo gra, tak samo jak głośniki, moje pytanie to czy oryginalne radio z cd do bbm ma wzmacniacz, jak tak to jaki? i drugie pytanie: w aucie standardowo jest 6 miejsc na głośniki - podszybie, przednie drzwi i tył, czy mógłby mi ktoś podać wymiary głośników jakie tam wchodzą?

z góry dzięx wink.gif

Napisano

> czy oryginalne radio z cd do bbm ma wzmacniacz, jak tak to jaki?

@Whitefunk, kiedyś o to pytał, poszukaj w archiwum.

Z tego co pamiętam, to H4, ma większy wzmacniacz, niż H2.

270751858-jezyk.gif

Napisano

Z tego co ja wiem to H2 i H4 mają te same bebechy (czyli 4x 8W RMS).

Głośniki jakie wchodzą seryjnie do Bravy to:

- podszybie - tweetery (wiele rodzajów)

- drzwi przednie - mała elipsa (więc jak chcesz dźwięku kupujesz za 24zł panele z MDFu i montujesz tam '16 basowe)

- przy tylnej półce - '13

Ogólnie jak chcesz posłuchać muzyki do przodu kupujesz zestaw odseparowany '16, do tyłu dwódrożne '13, montujesz wzmacniacz 2 kanałowy i gra muzyka (lepsza wersja - 4 kanałowy wzmak i na 2 kanałach podłączasz tubę basową w bagażniku).

Napisano

a robił ktoś zeby podpiąć 2 radia? fabryczne na kasety zeby sobie było, a drugie na mp3, z usb itd schować w jakimś innym miejscu (schowek itd) hmm.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.