Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problem ze sprzęgłem

Featured Replies

Napisano

Problem wyglada następująco że pedał sprzęgła przy ruszaniu gdy popuszczam powoli nieidzie płynnie tylko czeszczy i tak chodzby po troszku przeskakiwał najbardziej uciażliwe to jest jak stoi sie w dłuższych korkach.dzwiek dochodzi z środka auta oststnio popsikałem WD40 miejsce gdzie pedał sprzegła jest przykrencony czy jak kto woli jest umocowany na tym drążku gdzie jest przymocowany kazdy pedał ( niewiem zabardzo jak to napisać) no i niby pomogło troszke pedał zaczął chodzic płynniej ale wystarczy dłuższa droga i jakims korku i znowu to samo linka wyglada na dobrą.Miał ktoś taki problem lub wie jak sobie z tym poradzic??

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

Ja wiem że nie smar ale łatwe w użyciu tongue.gif czyli sugerujesz rozebrac to wszystko i przesmarować ??

Napisano

> Ja wiem że nie smar ale łatwe w użyciu czyli sugerujesz rozebrac to

> wszystko i przesmarować ??

pomyśl...

skoro środek penetrująco-czyszczący (czyli de facto wypłukujący stary smar, a przez to chwilowo go aktywujący) pomaga na chwilę, to na ile może pomóc porządne smarowanie ?

Napisano

> Ja wiem że nie smar ale łatwe w użyciu

Wydaje mi sie ze łatwiejsze jest podjechanie do aso i zgłoszenie problemu-wymienią i będzie waytogo.gif

Auta nie naprawia sie łatwiejszym środkiem lecz wskazanym i skutecznym waytogo.gif

Napisano

ludzie opanujcie sie wd 40 nie jest lekiem na wszystko jak amol tylko bardzo sredniej jakosci penetratorem , odrdzewiaczem.

pozdro

a mi sie wydaje ze koledze docisk siada chociaz jak psikanie pedalu pomaga to raczej sie myle.

Napisano

witam

Mam inny przypadek ze sprzęgłem

Miałem winienianą tarczę sprzęgła z łożyskiem (kupiłem Valeo)

i po około 10 tysiacach sprzegło dalej chodzi bez zarzutu, tylko jak szybko puszczam to zaczyna soś jakby walić? Czy to normalne i czy spotkał się ktoś i robił regulację sprzegła.

Pozdrawiam

PII 1,2 SX z 2000r.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.