Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Awaria elektroniki ?? brak błędów kompa ...

Featured Replies

Napisano

Witam

Co prawda jedzie juz do mnie nowe autko, ale jeszcze chce dopieścić sprzedawaną Astre i mam w związku z tym pytanie.

Autko (Astra F, hatchback, 1.4 8V, 2001, 176tkm) ma się względnie dobrze. Odpala i jedzie bardzo ładnie. Jednak w momencie gdy zatrzymam się w korku, czy na światłach, bardzo szybko rośnie temperatura cieczy chłodzącej. Efekt tego taki, że przy drugim, trzecim włączeniu się wiatraka, zaczyna, na pare sekund, nieregularnie zapalać się żółta kontrolka silnika. Po paru takich akcjach, silnik przestaje pracować, i nie da się go ponownie odpalić w przeciągu 20-30 min.

Broniąc się przed tą sytuacją, jak tylko dojeżdżam do korków, ogrzewanie na maxa, wentylacja na 3-4 i się męcze. Najgorsze jest to, że wyjeżdzając z korka, po wyłączeniu ogrzewania i przyspieszeniu do normalnych prędkości, pare razy potrafi zapalić sie wspomniana już kontrolka. Czasami szarpnie, tak jakby paliwa zabrakło i jedzie dalej.

dodam tylko że olej zmieniany co 10 tys i wszystkie tego typu rzeczy regularnie wymieniane. self test nie wykazuje żadnych błędów ...

Napisano

Jak dla mnie to elektronika zachowuje się bardzo poprawnie,

rozpoznaje po prostu przegrzany silnik. Poszukaj usterki w ukladzie chłodzenia silnika.

Napisano
  • Autor

moc silnika - nie znam, samochod firmowy. nr silnika w dowodzie mam wpisany tak <-2NE3350

dzis akcja sie powtórzyla, w momencie gdy udało mi się go odpalić, słychać był przeraźliwy, głośny pisk (paska, który jak mniemam jest do wymiany). Co zauważyłem, to jak już jest mocno nagrzany silnik i pojawia się żółta kontrolka, delikatnie słychać pisk wspomnianego paska ... ?? ktos ma jakies sugestie ?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.