Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Asterka z 94r 1,6 jak sie trzymają?

Featured Replies

Napisano

Posiada ktoś astrę z 94 roku z silnikiem 1,6? Jeszcze lepiej- zagazowanym? Jak z przebiegami? Jak z trwałością "oplowskiej" blachy? Mocno rdzewieją? hmm.gif Na co szczególnie zwraać uwagę przy zakupie sprowadzonego astrolota? zlosnik.gif

Napisano

> Posiada ktoś astrę z 94 roku z silnikiem 1,6? Jeszcze lepiej-

> zagazowanym? Jak z przebiegami?

aleś zadał pytanie. wszystko zalezy od tego kto tym jeździł przedtem. moze byś padaka a może jeszcze całkiem przyzwoita się trafić

ogólnie silnik 1,6 8 v to jednostka bardzo prosta i trwała i trzeba się nieźle natrudzić, zeby ją zarżnąć

jak się dba to spokojnie do 400kkm dokula

a nawet jak sie nie dnba, to też znosi dzielnie niedogodności

Napisano
  • Autor

> aleś zadał pytanie. wszystko zalezy od tego kto tym jeździł przedtem.

> moze byś padaka a może jeszcze całkiem przyzwoita się trafić

> ogólnie silnik 1,6 8 v to jednostka bardzo prosta i trwała i trzeba

> się nieźle natrudzić, zeby ją zarżnąć

> jak się dba to spokojnie do 400kkm dokula

> a nawet jak sie nie dnba, to też znosi dzielnie niedogodności

wiesz jak to jest ze sprowadzonym autem, albo "jeździł przez 12 lat starszy pan" albo " używany tylko na autostradach przez kobietę jeżdżącą do pracy tylko w weekendy" rotfl.gif oficjalny przebieg to 165tyś ale wiem po sobie że będzie to raczej 250tyś, mam omegę i wiem mniej więcej w co sie pcham ale drugie auto mi zdecydowanie potrzebne tyle że astra 3d mi styknie w zupełności i jest za pare groszy ok.gif

Napisano

od wrzesnia jezdze taka asterka w budzie hb silnik sprawuje sie dobrze wg licznika ma ok 155 kkm a ile na prawde to nie wiem.Blachy jak na razie sie trzymaja moze dlatego ze belgijka nadkola i wlew cale. wszystko zalezy od samochodu jaki sie trafi jak na razie nie nazekam zobaczymy jak pozniej

pzdz

Napisano

Ja jeżdżę już rok Astrą z 93 roku z Belgii i z blachy jestem bardzo zadowolony. Ani grama rdzy a silnik 1.6 (165tys. na liczniku - pewnie jeszcze połowę z tego trzeba doliczyć faktycznie) też daje radę drive.gif

Napisano

Moja jest z 93 roku i ma udokumentowany przebieg 335 kkm i nic nie wskazuje na jej rychłego końca. Silnik 1.4 8V ma się świetnie. Oleju syntetyku 5W/50 bierze/wyrzuca około litra na 15 kkm.

Blacha? Progi, wlew paliwa i jakieś małe drobiazgi robione były w zeszłym roku.

Napisano

> Moja jest z 93 roku i ma udokumentowany przebieg 335 kkm i nic nie

> wskazuje na jej rychłego końca. Silnik 1.4 8V ma się świetnie.

> Oleju syntetyku 5W/50 bierze/wyrzuca około litra na 15 kkm.

> Blacha? Progi, wlew paliwa i jakieś małe drobiazgi robione były w

> zeszłym roku.

335 tyś i na syntetyku??? bow.gifbow.gifbow.gif

Napisano

> 335 tyś i na syntetyku???

jak nie pali oleju i utrzymuje ciśnienie to w czym problem?

Napisano

> jak nie pali oleju i utrzymuje ciśnienie to w czym problem?

no w niczym, tylko się jeszcze z czymś takim nie spotkałem i jestem pełen podziwu. I gratuluje takiego autka właścicielowi ok.gif

Napisano

Witam

Moja Astra jak w opisie, progi i nadkola juz (niestety)wymienione, silnik po 200 tys. bierze jakies 100 ml oleju na 10 tys., jezdze na benzynie. Samochod niezawodny, bezawaryjny, bardzo tani w naprawach i co najwazniejsze prosty w budowie, a przy tym bardzo podatny na modyfikacje wyposażenia. Posiadaczom Astry z fabrycznym szyberdachem proponuje zdjać tylny zderzak i zobaczyć, czy tylne odpływy szyberdachu siedzą w swoich gniazdach. U mnie oba wypadły, co skutkowało laniem wody w dolną częśc tylnego pasa i co za tym idzie gigantyczną korozją.

Pozdrawiam

Napisano

> no w niczym, tylko się jeszcze z czymś takim nie spotkałem i jestem

> pełen podziwu. I gratuluje takiego autka właścicielowi

Pewnie się spotkałeś lecz o tym nie wiesz. Auta kupowane z drugiej ręki mają na licznikach różne dziwnie małe przbiegi. Czytając o różnych usterkach u kolegów pamiętam co i przy jakim nalocie robiłem.

Np. jeśli pada zewnętrzny mechanizm zmiany biegów, tzn. że uto ma raczej ponad 220-250 kkm.

Ja wymieniałem przy 280 kkm. Auto eksploatowane od początku w mieście i w Polsce.

Inny przykład. Do oryginalnego zawieszenia po raz pierwszy dotknąłem się przy nalocie 260 kkm, regeneracja przekładni kierowniczej 290 kkm, wymiana sprzęgła 280 kkm itd.

Powtarzam, eksploatacja - miasto i polskie drogi.

Po takich, nazwijmy to eksploatacyjnych usterkach, moźna zorientować się jaki auto ma faktyczny przebieg.

Auto znam od nowości. Jako nowe latało w firmie, a poźniej je przejąłem i ujeżdżam do tej pory. Od początku zalewany był Mobil 1 - 0W/50, teraz 5W/50, jedną wymianę kiedyś zrobiłem na Lotos syntetic, ale zwykle był MOBIL.

Może to tylko reklama, może olej jest jednak niezly, a może po prostu silnik udany.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.