Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kontrolka wtrysku...

Featured Replies

Napisano

Witam wzystkich.

Mam problem z moim kropkiem. Wczoraj podczas jazdy nagle zapaliła mi się kontrolka wtrysku. Silnik wyraźnie stracił moc i zaczął pracować jakby nie na wszystkich cylindrach. Do tego czuć charakterystyczny zapach spalin. Gdzie szukać przyczyny?

Pomóżcie.

Napisano

> Witam wzystkich.

> Mam problem z moim kropkiem. Wczoraj podczas jazdy nagle zapaliła mi

> się kontrolka wtrysku. Silnik wyraźnie stracił moc i zaczął

> pracować jakby nie na wszystkich cylindrach. Do tego czuć

> charakterystyczny zapach spalin. Gdzie szukać przyczyny?

> Pomóżcie.

ja walcze z czymś podobnym od jakiegoś czasu ,tyle tylko że miałem inne problemy w miedzyczasie (woda i syf w baku za sprawą dziurawego wlewu ) i jezdziłem tylko na LPG ,ale teraz juz jest OK i własnie mam tak jak ty na paliwie

Napisano

Jak pali się kontrolka wtrysku to odczytaj błędy zapisane w kompie i będziesz wiedział co jest nie teges.

Napisano
  • Autor

Dziś odpaliłem samochód i wszystko jest ok. Zagrzałem silnik i działa poprawnie. Pewnie bez examinera się nie obejdzie? Myślałem że to cewka padła bo wszystko na to wskazuje, ale podmieniać nie mając pewności chyba nie ma sensu bo to nic pewnego... Mam nadzieję że na examinerze cos wyjdzie...

Napisano

Może ktoś z kącikowiczów z Twojego rejonu podłączy kropka pod euroscana i odczyta błędy.

Napisano
  • Autor

Tak ale ja tu nikogo nie znam i nie wiem kto moze mieć examiner? Może znajdzie się ktos kto mi pomoże?

Napisano
  • Autor

Pojawił się jeszcze jeden problem. Przy dodawaniu gazu w czasie jazdy coś zaczęło stukać z prawej strony w okolicy silnika...

Napisano
  • Autor

I znalazłem przyczynę moich problemów. Okazało się że padła cewka WN. Koszt cewki 60 zł. A co do stukania to jest trochę większy problem. Wjechałem na kanał posłuchałem i wygląda na to że katalizator się rozsypał. Chyba czeka mnie spory wydatek...

Napisano

A wstawic rurke zamiast rzeczonego? A zreszta moze lepiej nie - moga sie czepiac na badaniach technicznych ??

Napisano

> A wstawic rurke zamiast rzeczonego? A zreszta moze lepiej nie - moga

> sie czepiac na badaniach technicznych ??

nie w Polsce rotfl.gif ale śmierdzi , ja wracam z powrotem do kata niestety to wali jak z poloneza sick.gif

Napisano

> Witam wzystkich.

> Mam problem z moim kropkiem. Wczoraj podczas jazdy nagle zapaliła mi

> się kontrolka wtrysku. Silnik wyraźnie stracił moc i zaczął

> pracować jakby nie na wszystkich cylindrach. Do tego czuć

> charakterystyczny zapach spalin. Gdzie szukać przyczyny?

> Pomóżcie.

Podczepię się pod temat ale inaczej troszku.

Wczoraj ruszam - a tu nagle kontrolka wtrysku mówi, że "jestem" i daje mi na czerwono, ale... silnik chodzi OK, nie dymi, płyny OK, reaguje dobrze na pedał gazu...

hmmm wyłączyłem go.

Odpalam znowu i jest wszystko normalnie, kontrolka zgasła po chwili od przekrecenia kluczyka, odpalił i... jedzie OK.

Dziś rano też wszystko po normalnemu...

Pytanie - przejmować się?

Zwłaszcza że praca silnika OK i nie ma niepokojących objawów.

Napisano

Napiszę tak: jeżeli zapalenie siusiaka było zjawiskiem incydentalnym nie ma co panikować i jeździć dalej. Przy okazji możesz odczytać błąd który spowodował zapalenie kontrolki.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.