Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

podlaczylem kondensator i cos chyba nie tak?

Featured Replies

Napisano

tak jak w temacie podlaczylem kondzia 1F f-my mcfun rownolegle w obwod zasialnia wzmacnacza no i nie wiem czy co spartolilem czy co jest grane bo nie wyswietla mi zadnych wartosci na wyswietlaczu kondka pali sie caly czas jedynie pomaranczowa dioda i o co tu chodzi?? pomozcie bo po podlaczeniu kondzia spadki napiec dalej wustepuja (przygasaja dalej) swiatla przy glosniejszym sluchaniu, a kondzior mial wlasni zniwelowac te rzeczy.

dzieki za podpowiedzi.

pozdro

Napisano

> tak jak w temacie podlaczylem kondzia 1F f-my mcfun rownolegle w

> obwod zasialnia wzmacnacza no i nie wiem czy co spartolilem czy

> co jest grane bo nie wyswietla mi zadnych wartosci na

> wyswietlaczu kondka pali sie caly czas jedynie pomaranczowa

> dioda i o co tu chodzi?? pomozcie bo po podlaczeniu kondzia

> spadki napiec dalej wustepuja (przygasaja dalej) swiatla przy

> glosniejszym sluchaniu, a kondzior mial wlasni zniwelowac te

> rzeczy.

> dzieki za podpowiedzi.

> pozdro

a naladowales kondensator poprzez zarowke ? czy jest full automat ?

Napisano
  • Autor

> a naladowales kondensator poprzez zarowke ? czy jest full automat ?

no jakas tam zarowka byla ale nie podlaczalem bo wszystko po niemiecku i nie wiedzialem tzn, ze moglem uskodzic kondzia czy raczej sam sie naladuje ??

Napisano

> no jakas tam zarowka byla ale nie podlaczalem bo wszystko po

> niemiecku i nie wiedzialem tzn, ze moglem uskodzic kondzia czy

> raczej sam sie naladuja

z aku puszczasz kabel + i przed kondziem dajesz żarówkę jedna końcówka na kablu a druga na kondziu! minus możesz dać do masy !jak żarówka zgaśnie to odłącz ten zestaw i podłącz pod wzmaha ! musi działać

Napisano
  • Autor

> z aku puszczasz kabel + i przed kondziem dajesz żarówkę jedna

> końcówka na kablu a druga na kondziu! minus możesz dać do masy

> !jak żarówka zgaśnie to odłącz ten zestaw i podłącz pod wzmaha !

> musi działać

dobra a jak pozostawie teraz jak jest podlaczone do calego zestawu na noc bez zarowki moze cos sie stac? czy koniecznie najpierw naladowac przez zarowke??

Napisano

> dobra a jak pozostawie teraz jak jest podlaczone do calego zestawu na

> noc bez zarowki moze cos sie stac? czy koniecznie najpierw

> naladowac przez zarowke??

naładuj mi sie ładował może 1 minute! delikatnie podłącz gra gitara

Napisano
  • Autor

> naładuj mi sie ładował może 1 minute! delikatnie podłącz gra gitara

sluchaj bylem teraz podlaczylem te zaroweczke i nie zaswiecila spialem ja na krotko do aku i siweci czyli zarowka sprawna po odlaczeniu kondzia od zasilania to ta dioda o ktorej mowilem swieci na pomaranczowo bez podpietego zasilania co moze byc dalej powodem, ze nie wywietla wartosci na wyswietlaczu moze wymaga jakiegos wzbudzenia, zalaczenia kondzia?? hmm.gif

pozdro

Napisano

> sluchaj bylem teraz podlaczylem te zaroweczke i nie zaswiecila

> spialem ja na krotko do aku i siweci czyli zarowka sprawna po

> odlaczeniu kondzia od zasilania to ta dioda o ktorej mowilem

> swieci na pomaranczowo bez podpietego zasilania co moze byc

> dalej powodem, ze nie wywietla wartosci na wyswietlaczu moze

> wymaga jakiegos wzbudzenia, zalaczenia kondzia??

> pozdro

hmm

co masz za kondziora?

Napisano
  • Autor

> hmm

> co masz za kondziora?

"mcfun" tak jest napisane w instrukcji ktora byla zalczona nie bylo narysowane na zadnym ze schematow aby podlaczyc dodatkowy kabel sterowania niewiem.gif

Napisano

> "mcfun" tak jest napisane w instrukcji ktora byla zalczona nie bylo

> narysowane na zadnym ze schematow aby podlaczyc dodatkowy kabel

> sterowania

chwila

to ile kabli podpinasz pod kondzia?

poka foto kondzia

Napisano
  • Autor

> chwila

> to ile kabli podpinasz pod kondzia?

> poka foto kondzia

link do aukcji kabili mam podpietych po jednym +/- masa wspolna i + tez ze wzmacniaczem

Napisano

> link do aukcji kabili mam podpietych po jednym +/- masa wspolna i

> + tez ze wzmacniaczem

hmmmm

kupiłeś go jako uszkodzony??

Napisano
  • Autor

> hmmmm

> kupiłeś go jako uszkodzony??

nie to jest tylko zdjecie orientacyjne .

i co o tym myslisz ??

Napisano

> nie to jest tylko zdjecie orientacyjne .

> i co o tym myslisz ??

NIE WIDZE CZY MA PODPIECIE REMOTE!

Napisano
  • Autor

> NIE WIDZE CZY MA PODPIECIE REMOTE!

no wlasnie qrde bo chyba nie ma

kondek jest na 100 sprawny bo trzyma w sobie prad jak podlaczlem zaroweczke odpialem od niego zasilenie i dioda wskazujaca swiecila wiec jest sprawny nie wiem co dalej niewiem.gif

na oslonie elektroniki jest jeszcze jedna srubka ktora w/g mnie trzyma tylko obudowe i nie wiecej nie jest to raczej podpiecie remote tymbardziej, ze w instrukcji nic nie bylo pokazane

Napisano

Ta śrubka, to właśnie jest REMOTE. Przy podłączaniu kabli zaiskrzyło Ci? Jak już podłączyłeś kable, to nic dziwnego, że żarówka nie świeci, bo kondensator jest już naładowany smile.gif. Nie, nie zapsułeś go. Bez REMOTE sam kondensator działa, tylko po prostu nie wyświetla Ci napięcia. Więc po podłączeniu REMOTE dalej będą Ci światła przygasac w takim razie.

Napisano

> Ta śrubka, to właśnie jest REMOTE. Przy podłączaniu kabli zaiskrzyło

> Ci? Jak już podłączyłeś kable, to nic dziwnego, że żarówka nie

> świeci, bo kondensator jest już naładowany . Nie, nie zapsułeś

> go. Bez REMOTE sam kondensator działa, tylko po prostu nie

> wyświetla Ci napięcia. Więc po podłączeniu REMOTE dalej będą Ci

> światła przygasac w takim razie.

racja!

podłączaj remote i napisz co jest grane

Napisano
  • Autor

> Ta śrubka, to właśnie jest REMOTE. Przy podłączaniu kabli zaiskrzyło

> Ci? Jak już podłączyłeś kable, to nic dziwnego, że żarówka nie

> świeci, bo kondensator jest już naładowany . Nie, nie zapsułeś

> go. Bez REMOTE sam kondensator działa, tylko po prostu nie

> wyświetla Ci napięcia. Więc po podłączeniu REMOTE dalej będą Ci

> światła przygasac w takim razie.

no to jesli po podlaczeniu remote dalej beda swiatla przygasac to dla mnie nie spelnia on swojej funkcji crazy.gif czy cos namieszalem znowu ?? smile.gif

Napisano

> no to jesli po podlaczeniu remote dalej beda swiatla przygasac to dla

> mnie nie spelnia on swojej funkcji czy cos namieszalem znowu

> ??

w ogóle to napisz jaki masz sprzęt że pakujesz kondziora tam

Napisano

Ten kondek, to w ogóle górnolotny nie jest... Może aku pada, może alternator, może masa aku, a może... budyń.

Napisano
  • Autor

> w ogóle to napisz jaki masz sprzęt że pakujesz kondziora tam

jednostaka sterujaca pioneer deh - p4900ib, wzmak blaupunkt special mkII 4, skrzynka JBL GTO - 1260BR , pod ten sam wzmacniacz glosniki pioneer TS- 6969 6x9 no i plus ten kondek

Napisano
  • Autor

> Ten kondek, to w ogóle górnolotny nie jest... Może aku pada, może

> alternator, może masa aku, a może... budyń.

altek nie pada - przy obrotach jalowych ladowanie 13,8 v, aku bez obciazenia 12,2 v masa jest dobra bo nie mam zadnych na niczym zaklucen i wszystko dziala jak nalezy, a budyn to lubie ale waniliowy wink.gif

pozdro

Napisano

> no to jesli po podlaczeniu remote dalej beda swiatla przygasac to dla

> mnie nie spelnia on swojej funkcji czy cos namieszalem znowu

> ??

a teraz pytanie, dosc wazne.... kto Ci powiedzial ze nie będą światła przygasac? jak dasz kondensator??

kondensator ma dac energie wzmacniaczowi a nie żarówką w aucie 270751858-jezyk.gif

hehe

mysle ze mam mocniejszy sprzet od Ciebie, narazie bez kondensatora, ale nowy alternator i nowy akku i swiatla to mi przygasają jak naprawde dam glosno ze sie w aucie nie da wytrzymac 270751858-jezyk.gif

dalej,

jak masz instrukcje po niemiecku, to wez jakies zdjecia zrob jej i zapodaj tutaj zeby.GIF

tu na pewno ktos zna niemiecki i pomoze 270751858-jezyk.gif jezeli chodzi o podlaczenie kondensatorka, naładowanie itd zeby.GIF

Pozdrowka zeby.GIF

Napisano
  • Autor

> jak masz instrukcje po niemiecku, to wez jakies zdjecia zrob jej i

> zapodaj tutaj

> tu na pewno ktos zna niemiecki i pomoze jezeli chodzi o podlaczenie

> kondensatorka, naładowanie itd

o i to jest mysl jutro zapodam thx

pozdro

Napisano

halo halo pstryczki elektryczki jak juz mowa o problemach z elektryka w CA to wtrace maly watek moze ktos wkoncu to roztrzygnie:radio pioneer deh P6900IB podpiete pod 5kanalowy wzmak.i problem taki ze slysze duze szumy w odtwazaniu utworuw i juz nimam kompletnego pojecia czemu tak mocno szumi.jakies pomysly?

Napisano

> halo halo pstryczki elektryczki jak juz mowa o problemach z elektryka

> w CA to wtrace maly watek moze ktos wkoncu to roztrzygnie:radio

> pioneer deh P6900IB podpiete pod 5kanalowy wzmak.i problem taki

> ze slysze duze szumy w odtwazaniu utworuw i juz nimam

> kompletnego pojecia czemu tak mocno szumi.jakies pomysly?

I co, chcesz teraz zasyfic koledze topic, żeby już w ogóle na przyszłośc nie będzie sie dało nic dowiedziec?

U Ciebie to pewnie jakieś gówniane sygnałówki. Idą tym samym progiem co prądowy?

Napisano

niechce nikomu iczego zasyfiac bo oczekuje krotkich kompetentnych odpowiedzi, a jak juz u u mnie gowniane sugnalowki ida srodkiem pradowe lewym progiem a glosnikoew lewym i co zatkalo kakao:] i niewiem czy GOWNIANYMI nazywasz kablel za 70 zl

Napisano

> niechce nikomu iczego zasyfiac bo oczekuje krotkich kompetentnych

> odpowiedzi, a jak juz u u mnie gowniane sugnalowki ida srodkiem

> pradowe lewym progiem a glosnikoew lewym i co zatkalo kakao:] i

> niewiem czy GOWNIANYMI nazywasz kablel za 70 zl

moze tak kolego spokojniej ? jak chcesz pomocy to zachowuj sie inaczej. Oczekiwac to mozesz jak zapłacisz, tutaj mozesz poprosic.

tak zatkało bo obydwa piszesz ze masz lewym, zreszta kabel za 70zł moze byc w rzeczywistosci warty 7...

Napisano

> niechce nikomu iczego zasyfiac bo oczekuje krotkich kompetentnych

> odpowiedzi, a jak juz u u mnie gowniane sugnalowki ida srodkiem

> pradowe lewym progiem a glosnikoew lewym i co zatkalo kakao:] i

> niewiem czy GOWNIANYMI nazywasz kablel za 70 zl

dwie rzeczy...

przyczyn moze byc wiele jezeli chodzi o szumy, jakosc wzmacniacza, jakosc radia, jakość płyty 270751858-jezyk.gif

do tego widze ze jeden duży błąd prądowe i głośnikowe idą lewą stroną frown.gif .... porażka (choć jest cień wątpliwości twojej wypowiedzi ze sie walnąłeś i gdzies tam miala byc prawa strona 270751858-jezyk.gif )

ja mam tak ze jak puszczam z radia cd to szumi delikatnie, ale za to jak odpale zmieniarke (juz troszke leciwą) to szumi mocniej, ale nie na tyle zeby muzyki nie bylo slychac 270751858-jezyk.gif

Pozdro

Napisano

masz racje pomylilem sie w pisaniu kazde kable ida oddzielnie (prawo lewo srodek)wzmak mam EQtnt900 i radio pioneerp6900ib.co do twojej wypowiedzi zgodzilbym sie ze utwory audio szumia mniej niz mp3 ale wrzucalem plytki pod inne radia i niebylo ani kapki szumu(oddalem radio do reklamacji wymienili koncowki chinchow i cos tam jeszcze jednak efektu brak)podlaczylem radio pioneer p5900 i szym minimalnie byl cichszy jednak nie na tyle zadowalajaco(jesli w danym utworze wystepuje elemet ciszy szumy slychac nadwyraz wyraznie) gain na wzmaku 1/3 jesli masz jakies inne pomysly wal smialo bo ja juz niemam pomyslu co to moze byc i jak to wyeliminowac a niemam innych radi badz wzmakow zeby zamienic i sprawdzic

Napisano
  • Autor

dobra jeszcze inaczej... jakiej mocy masz glosniki i jakim przekrojem kabla sa podlaczone ?? i czy wszystkie masz pod wazmacniacz czy np. przednie masz tylko pod radio i czy z nich tez szumi bo jesli nie to nie szukaj przyczyny w radiu tylko wzmacnicz i kable

pozdro

Napisano

> masz racje pomylilem sie w pisaniu kazde kable ida oddzielnie (prawo

> lewo srodek)wzmak mam EQtnt900 i radio pioneerp6900ib.co do

> ...........

to częściowo sobie sam odpowiedziałeś zeby.GIF

radio robi troszke szumu zeby.GIF270751858-jezyk.gif

ale co robi reszte szumu?? zostaje potestowac zeby.GIF

najlepiej popodmieniac, najpierw wzmak, potem kable sygnałowe, jak nie to to niestety... kable zasilające albo głośnikowe 270751858-jezyk.gif

zastanawiam sie czy to czasem nie ogólnie wina radia.

mialem kiedys taki motyw ze szumy byly straszne, naprawde, na pol regulacji na radiu i szumiało głośniej niż morze 270751858-jezyk.gif

okazało sie ze po wymianie calego lasera

prawie zero szumów zeby.GIF o co biegało to niewiem...

elektronicy w serwisie powiedzieli ze sprawdzili, wygrzali płytke, odświżyli luty i wymienili laser, bo ten byl podobno juz praktycznie zużyty,

troszke racji bo czytal jak chcial, orginały nawet czasem nie puszczał frown.gif

ogólnie efekt byl naprawde duzy.

aaa na radiu jak mam dobry sygnał to nie bylo szumów zeby.GIF przynajmniej takich jak z CD, prawie taki sam efekt byl jak to sie kasety puszczało na starym magnetofonie... najpierw szum a potem muzyka 270751858-jezyk.gif

Napisano

wlasnie sek w tym ze radio ma 6miesiecy i niwiem co moze byc tego zrudlem pozostaje opcja powymieniac po kolei akcesoriai przygladac sie efektowi.no coz jak odbiore autko od mechaniora to znowu rozgrzebywac wszystko bo trzeba wkoncu cos z tym zrobic;/ dzieki za porady.pozdro

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.