Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jeszcze nowsze Aveo od 2010

Featured Replies

Napisano

Samar

Według wstępnych ustaleń, prawdopodobnie w pierwszym lub drugim kwartale roku 2010 rozpocznie się w zakładach FSO na Żeraniu produkcja modelu Chevrolet Aveo kolejnej generacji, który nosi na razie kod fabryczny T-300.

Na początku listopada byliśmy świadkami oficjalnego rozpoczęcia produkcji modelu Chevrolet Aveo sedan. Pierwsze egzemplarze będą eksportowane, a od kwietnia przyszłego roku auta trafią do sprzedaży również w naszym kraju.

Latem 2008 r. do czterodrzwiowego modelu Aveo dołączą dwie kolejne wersje nadwoziowe (3- i 5-drzwiowy hatchback). Dzięki zwiększeniu produkcji do około 60 tys. sztuk w przyszłym roku i 100 tys. w roku 2009, samochody Aveo z polskiej fabryki przyczynią się do zaspokojenia dużego popytu na te samochody w całej Europie. Sprzedaż Chevroleta wzrosła o 32% w porównaniu z ubiegłym rokiem, co czyni z niego najszybciej rozwijającą się markę w Europie.

Wayne Brannon, Dyrektor Generalny Chevrolet Europe, powiedział: „Aveo już osiągnął status bestsellera na rynku europejskim. W tym roku zanotowaliśmy ponad 79 tys. rejestracji. Jesteśmy dumni, że możemy rozpocząć produkcję samochodów marki Chevrolet w Unii Europejskiej dla europejskich klientów. Produkcja modelu Aveo w Polsce przyczyni się do zwiększenia globalnej zdolności produkcyjnej Chevroleta i pozwoli nam zaspokoić coraz większe zapotrzebowania regionalne, jak również skrócić czas dostawy”.

Do załatwienia pozostaje nadal kwestia ograniczeń produkcyjnych, których wprowadzenia chce Komisja Europejska w zamian za przyznanie FSO pomocy publicznej na produkcję samochodów. Bruksela gotowa jest zaakceptować program rządowy, ale stawia warunek: do roku 2011 zakłady na Żeraniu mogą wytwarzać nie więcej niż 150 tys. aut rocznie. FSO skierowała wiosek do Europejskiego Trybunału Sprawiedliwości, a nawet gdyby miała nie wygrać tej sprawy, spółka gotowa jest zrezygnować z pomocy publicznej, byleby tylko produkcja mogła zostać utrzymana na odpowiednim poziomie.

Do końca przyszłego roku FSO ma prawa do produkcji modelu Lanos, który jest obecnie trzecim najchętniej kupowanym modelem na rynku rosyjskim. Samochody montowane są na Ukrainie z części i podzespołów polskiej produkcji. Do końca listopada rosyjscy klienci kupili około 52,6 tys. sztuk Lanosa (+59%).

Napisano

Szybko zmieniaja ledwo co wprowadzili T - 250 a juz o T 300 mysla. I kuk Panie taki samochod i za dwa lata bedzie mial "stara bude" bo pewnie nadwozie inne bedzie. Swoja droga kiedy bedzie fl lacetti?

Napisano

> Szybko zmieniaja ledwo co wprowadzili T - 250 a juz o T 300 mysla. I

> kuk Panie taki samochod i za dwa lata bedzie mial "stara bude"

> bo pewnie nadwozie inne bedzie. Swoja droga kiedy bedzie fl

> lacetti?

Bo ja wiem czy szybko? Kiedy wprowadzili Aveo (chyba 2003)? I zmienią dopiero za 3 lata, więc myślę, że to nie krótki okres.

Napisano

> Bo ja wiem czy szybko? Kiedy wprowadzili Aveo (chyba 2003)? I zmienią

> dopiero za 3 lata, więc myślę, że to nie krótki okres.

Zalezy co rozumiemy przez zmiane. Czym T200 rozni sie od T250? Lekki face lifting budy i zdecydowanei inny srodek. Dopiero hb ma miec nowe silniki. I teraz pytanie czy T300 to bedzie zupelnie nowy samochod czy znowu FL. Nie lubie jezdzic samochodem, ktory nie jest juz produkowany. I teraz sie bede motal bo nie wiem co kupic angryfire.gif

Napisano
  • Autor

> Nie lubie jezdzic samochodem, ktory nie

> jest juz produkowany. I teraz sie bede motal bo nie wiem co

> kupic

nie przesadzaj

ciągle coś jest zastęowane przez coś nowszego zlosnik.gif

nie nadążysz, za nowościami

średnio co 3 lata firmy wprowadzają nowy model albo lifting

Napisano

> nie przesadzaj

> ciągle coś jest zastęowane przez coś nowszego

> nie nadążysz, za nowościami

> średnio co 3 lata firmy wprowadzają nowy model albo lifting

No tak ale jakos staro to wyglada i mnie skreca jak widze nowsze modele. Zatem chcialbym kupic cos co by dluzje bylo produkowane.

Napisano

> No tak ale jakos staro to wyglada i mnie skreca jak widze nowsze

> modele. Zatem chcialbym kupic cos co by dluzje bylo produkowane.

Mam autko dla Ciebie smile.gif "Historia Łady Niva rozpoczęła się w 1977 roku. Pomimo upływu lat auto zachowało niemal niezmienioną sylwetkę i stanowi pewną alternatywę dla ludzi poszukujących samochodu o typowo terenowych właściwościach." Rosjanie nie zapowiadają w najbliższym czasie następcy wink.gif

Napisano

> Mam autko dla Ciebie "Historia Łady Niva rozpoczęła się w 1977 roku.

> Pomimo upływu lat auto zachowało niemal niezmienioną sylwetkę i

> stanowi pewną alternatywę dla ludzi poszukujących samochodu o

> typowo terenowych właściwościach." Rosjanie nie zapowiadają w

> najbliższym czasie następcy

No jest juz pare lat. Tylko teraz nie Lada, a tylko Chevrolet Niva. Moj kumpel ma. Dawal mi do testdrive grinser006.gif. O to zlom zlosnik.gif. Mial na liczniku 1000 km, a skrzypial, na 200kkm shocked.gifi-99.jpg

Napisano

> Mam autko dla Ciebie "Historia Łady Niva rozpoczęła się w 1977 roku.

> Pomimo upływu lat auto zachowało niemal niezmienioną sylwetkę i

> stanowi pewną alternatywę dla ludzi poszukujących samochodu o

> typowo terenowych właściwościach." Rosjanie nie zapowiadają w

> najbliższym czasie następcy

Jako terenowka to czemu nie ok.gif

Napisano

> Szybko zmieniaja ledwo co wprowadzili T - 250 a juz o T 300 mysla. I

> kuk Panie taki samochod i za dwa lata bedzie mial "stara bude"

> bo pewnie nadwozie inne bedzie. Swoja droga kiedy bedzie fl

> lacetti?

No tak to dlugo mozna by bylo odwlekac kupno auta biglaugh.gif

a tak to trzeba sie cieszyc, ze maja kase na nowe modele waytogo.gif

Napisano

> No tak to dlugo mozna by bylo odwlekac kupno auta

> a tak to trzeba sie cieszyc, ze maja kase na nowe modele

Jakos w moich oczach po wprowadzeniu nowego modelu stary traci na urodzie tongue.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.