Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Blos-LPG-z czym to się je?

Featured Replies

Napisano

Hej

Koledzy noszę się z zamiarem założenia takiej instalki do mojego bolida. Poczytałem tu i ówdzie że blos jest jednym z lepszych rozwiązan. Moja wiedza na temat LPG jest raczej słaba i chabym Was zapytać jak to wygląda od strony technicznej. Mianowicie ile taka inst. moze kosztować i co najważniejsze z czego się skłąda i co jaką pełni funkcje. Zdobyłem taki skromy rysunek poglądowy na którym spro się wyjaśnia, wiem też ze blos jest gaźnikiem gazowym który pełni funkcje miksera. Nie wiem natomiast co dalej? Czy potrzebny mi jest jakiś reduktor i jakaś centralka? Dodam że chciałbym sobie to sam zmontować bo chyba to bedzie znacznie tańsze. Wiem ze legalizacja takiej instalacji kosztuje ok 200zł

Ale chciałbym widzieć co muszę mieć w komplecie żeby skompletować taka instalkę. Nich by ona była taka zęby na gaz przełączało po osiągnięciu przez silnik temp 40 st C.

5f1abb92_Rysunek1.gif

Napisano

Po pierwsze to nie to forum. Na forum gazowym uzyj wyszukiwarki...

Po drugie, blos w twoim samochodzie będzie NIELEGALNY, jesli jest sonda lambda, musi być elektroniczna regulacja składu mieszanki, a blos jest regulacją mechaniczną. Właśnie przez wprowadzenie tego przepisu produkcja blosów upadła, mimo, że blos dobrze zestrojony lepiej utrzymuje prawidłową mieszankę niż niejedna elektronika, np. badziew w stylu Stag2L...

Jeśli na przeglądzie diagnosta przedłuży ci BT, popełni przestępstwo, więc wątpię, czy będzie ryzykował...

Pozdr.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.