Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

jakki olej do C2

Featured Replies

Napisano

jak w temacie, autko 1,1 benzyna przejechane 5500 km, więc chyba syntetyk, ale jaki ? z góry dziękuję za pomoc.

Napisano

> jak w temacie, autko 1,1 benzyna przejechane 5500 km, więc chyba

> syntetyk, ale jaki ? z góry dziękuję za pomoc.

do cytryny fabryka zaleca chyba elfa, ale kazdy markowy syntetyk bedzie dobry.

Napisano
  • Autor

> do cytryny fabryka zaleca chyba elfa, ale kazdy markowy syntetyk

> bedzie dobry.

a parametry jakieś są ważne??

Napisano

> a parametry jakieś są ważne??

auto masz na gwarancji ? jezeli jedziesz na przeglad to chyba materialy musza byc aso abys mial nadal gwarancje. Sade , ze sam oleju nie musisz kupowac.

jezeli rezygnujesz z gwarancji i aso to kup dobry syntetyk 5w40 , kazdy olej bedzie spelnial wymogi twojego silnika.

Napisano
  • Autor

> auto masz na gwarancji ? jezeli jedziesz na przeglad to chyba

> materialy musza byc aso abys mial nadal gwarancje. Sade , ze sam

> oleju nie musisz kupowac.

> jezeli rezygnujesz z gwarancji i aso to kup dobry syntetyk 5w40 ,

> kazdy olej bedzie spelnial wymogi twojego silnika.

tak na gwarancji nie jest bo było sprowadzane. a może jeszcze kolega napisze lub ktoś inny ile tam literków wchodzi?

Napisano

Cały koncern PSA czyli Peugeot i Citroen używają oleju TOTAL!!!! Przy takim przebiegu najlepiej Total Quartz 9000 5w40 lub full tech 5w30.

Olej Total jest bardzo dobrym jakościowo olejem. Nie warto go zmieniać na inne a już na pewno nie na mobile i castrole. Jeśli już to na jedyny lepszy czyli Motul x-cess.

Napisano

Generalnie jeśli przyjedziesz do serwisu z olejem spełniającym normy i posiadającym certyfikat producenta to możesz wymagać wymiany i zachowania gwarancji.

Przypadek z fordem w Łodzi mój szef pojechał do ASO z własnym olejem na wymianę oryginalnie nie wiem co tam Ford leje ale mój szef oczywiście miał w ręku Motula specyfic FORD czy jakoś tak. Serwisant oczywiście odmówił wlania oleju mimo iz produkt posiadał wszystkie normy i atesty FORDA.

Mój szef wykonał krótki telefon do dystrybutora Motula on zadzwonił do forda i po jego interwencji natychmiast wlano mu olej bez słowa sprzeciwu.

Także jadąc do renówki można wziąć w rękę ELFA , do peugota i cytryny TOTALA i śmiało poprosić o wymianę.

Nie dotyczy to jedna choć nie wiem czemu filtrów mieliśmy już tego pare przypadków wszystko zależy od ASO. I tak dla Francowatych dostawcą filtrów jest głównie purflux i mann ale biorąc ten filtr do aso na 90% odmówią jego założenia.

Napisano

> jak w temacie, autko 1,1 benzyna przejechane 5500 km, więc chyba

> syntetyk, ale jaki ? z góry dziękuję za pomoc.

ja wprawdzie mam 1.4 a nie 1.1 ale to nie zmienia faktu ze powinno sie lać syntetyk, ja od nowości leje 5W30 Motorcrafta (czyli Fordowski), do mojego wchodzi około 3,7 l, podejrzewam ze do Twojego wejdzie niewiele mnie o ile nie tyle samo.

Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.