Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wzmacniacz uruchomiony razem z radiem?

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich smile.gif

Zakupilem sobie wzmacniacz razem ze skrzynią bassową smile.gif I teraz mam pytanko... Co zrobic zeby wzmacniacz uruchamiał mi sie wtedy kiedy uruchamiam radio, a nie ze musze bezpiecznik odczepiać zeby mi aku nie zżerał 270751858-jezyk.gif

Mówili mi o kablu ?sterującym? ale nie wiem czy to ta nazwa... Razem z chinch'em przeciagnalem taki malutki kabelek... Wiem ze trzeba go przykrecic obok wejście "plusowego" ... Teraz mam to zmostkowane... Tylko problem gdzie podłączyć ten kabelek przy radiu ? Do plusa? Gdzieś słyszałem ze do przewodu antenowego... Ale wole zapytać wink.gif

Pozdrawiam !

Napisano

Dobre to zeby.GIF. Wzmak śmiga cały czas, bo tam gdzie powinno byc napięcie tylko wtedy gdy włączysz radio, jest cały czas, dlatego że zmostkowałeś to ze stałym plusem smile.gif. Ten właśnie przewód sterujący podłączasz w radiu albo do automatycznej anteny, albo do kabelka REMOTE. Zazwyczaj oba są niebieskie/biało niebieski. Powinieneś miec napisane, który jest który na wlepce na radio.

Napisano
  • Autor

no ja wiem ze dziala all-time bo go zmostkowałem 270751858-jezyk.gif ale chodzi o to zeby nie dzialal stale wink.gif

oka dzieki za porade smile.gif ale jezeli chodzi o przewod antenowy... to wczepic go tam gdzie wchodzi ten kabel natenowy w radio!?

Napisano

> no ja wiem ze dziala all-time bo go zmostkowałem ale chodzi o to

> zeby nie dzialal stale

> oka dzieki za porade ale jezeli chodzi o przewod antenowy... to

> wczepic go tam gdzie wchodzi ten kabel natenowy w radio!?

Nie wpinasz sie w kabel od sterowania antena elektryczna. Zazwyczaj niebieski kabel (o ile dobrze pamietam to niebieski)

Napisano

> no ja wiem ze dziala all-time bo go zmostkowałem ale chodzi o to

> zeby nie dzialal stale

> oka dzieki za porade ale jezeli chodzi o przewod antenowy... to

> wczepic go tam gdzie wchodzi ten kabel natenowy w radio!?

mozesz odizolowac ten kabel gdzies w srodku i dolutowac od remote, zaizolowac i bedzie smigalo

Napisano

> Dobre to . Wzmak śmiga cały czas, bo tam gdzie powinno byc napięcie

> tylko wtedy gdy włączysz radio, jest cały czas, dlatego że

> zmostkowałeś to ze stałym plusem . Ten właśnie przewód sterujący

> podłączasz w radiu albo do automatycznej anteny, albo do kabelka

> REMOTE. Zazwyczaj oba są niebieskie/biało niebieski. Powinieneś

> miec napisane, który jest który na wlepce na radio.

Jak sie wepniesz w ten od anteny elektrycznej to tylko przez kilkanascie sekund bedziesz mial prad wiec i wzmak chwilke pochodzi i sie wylaczy

Napisano

> Jak sie wepniesz w ten od anteny elektrycznej to tylko przez

> kilkanascie sekund bedziesz mial prad wiec i wzmak chwilke

> pochodzi i sie wylaczy

We wszystkich radiach które miałem lub zakładałem znajomym napięcie na kablu sterującym anteną elektryczną znikało dopiero po wyłączeniu radia - więc nie wiem skąd takie informacje posiadasz, ale są one całkiem mylne.

Anteny elektryczne w 99% działają tak, że są wysunięte póki na kablu sterującym jest napięcie, po jego zaniku antena się chowa.

W związku z tym sterowanie wzmakiem za pomocą tego kabla jest słuszne.

Jedynym wyjątkiem z jakim się spotkałembyło radio Sony, które po wyłączeniu tunera i włączeniu kasety chowało antenę.

Napisano

Jedyne sensowne rozwiazanie do jest REMOTE i on jest zawsze pod pradem jak dziala radio, wylanczasz radio i wzmakl tez gasnie. kabel jest niebieski. I nie sluchaj kolegi ktory mowi ze po chwili gasnie bo glupoty gada wink.gif z tego by wyszlo ze jak sluchasz radia to po chwili ci sie antena chowa a tak nie jest.

Napisano

> Jedyne sensowne rozwiazanie do jest REMOTE i on jest zawsze pod

> pradem jak dziala radio, wylanczasz radio i wzmakl tez gasnie.

> kabel jest niebieski. I nie sluchaj kolegi ktory mowi ze po

> chwili gasnie bo glupoty gada z tego by wyszlo ze jak sluchasz

> radia to po chwili ci sie antena chowa a tak nie jest.

Ja podpialem pod radio i po ok 15 sek sie wylanczalo. Ale to pewnie byly czary. Przepielem i dzial tak jak nalezy

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.