Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

pytanie odnoscie tweeterow

Featured Replies

Napisano

Poniewaz jestem tu nowy witam wszystkich serdecznie. To teraz moze juz do tematu. Mam zamiar kupic glosniki 165 mm z tweeterami byc moze beda to GMS 960 (jesli ktos zna inne w miare dobre w podobnej cenie to prosze o sugestie). Jak bedzie to gralo gdy zamontuje glosniki w polce z tylu a tweetery z przodu samochodu. Bo w kieszeniach na drzwiach mieszcza mi sie tylko glosniki 130mm i nie wiem czy wogole wartwo w nie inwestowac. I jezscze jedno pytanie: czy te glosniki beda "dobrze" graly pod pioneer DEH-4700MP bez wzmacniacza? Chodzi mi o to zeby bylo wogole cos slychac tam z tylu.... Z gory dzieki za jakakolwiek pomoc. smile.gif

Napisano

nie jestem specem ale duzo czytam na forum mimo ze malo pisze smile.gif

Spodziewam sie ze weterani napisza ci ze:

- wkladanie glosnikow w polke to grzech

- jesli zestaw odspearowany to ciezko bez wzmacniacza

- moze nie ta sama kasa ale poleca Hertz ESK 165

Napisano

> Poniewaz jestem tu nowy witam wszystkich serdecznie. To teraz moze

> juz do tematu. Mam zamiar kupic glosniki 165 mm z tweeterami

> byc moze beda to GMS 960 (jesli ktos zna inne w miare dobre w

> podobnej cenie to prosze o sugestie). Jak bedzie to gralo gdy

> zamontuje glosniki w polce z tylu a tweetery z przodu samochodu.

> Bo w kieszeniach na drzwiach mieszcza mi sie tylko glosniki

> 130mm i nie wiem czy wogole wartwo w nie inwestowac. I jezscze

> jedno pytanie: czy te glosniki beda "dobrze" graly pod pioneer

> DEH-4700MP bez wzmacniacza? Chodzi mi o to zeby bylo wogole cos

> slychac tam z tylu.... Z gory dzieki za jakakolwiek pomoc.

Jezeli koniecznie chcesz cos wstawic w polke to proponuje w tej cenie i klasie GMS 990 . To jest zestaw odseparowany: tweeter + midbas elipsa 6x9. Powinienes byc zadowolony z efektu pod warunkiem, ze muzyki bedziesz sluchal dosyc glosno. Przy cichym odsluchu u mnie np. niskie tony sa slabo slyszalne.

Znajdziesz to na Allegro za jakies 180pln - ja tam wlasnie kupilem. Dodatkowo bedziesz musial dokupic zwrotnice albo sam zalozc cewke i kondensator. DEH 4700 ma FIE ktorym mozna spowodowac odciecie wysokich tonow na tylnych elipsach...

Wstawienie 165mm w polke nic Ci nie da. Nie wiem jaki masz samochod, ale mozesz w kazdym zastosowac dystans z MDFu (ostatecznie plastik, ale to zlo!) i wtedy wejdzie Ci glosnik 165mm bez problemu. Pozostanie jeszcze tylko wygluszyc drzwi dla uzyskania dobrego efektu.

Przemysl to co chcesz zrobic. Najlepiej jakbys u kogos posluchal jak moze grac zestaw przedni.

Napisano
  • Autor

no wlasnie nie koniecznie moge wstawic 165 w przednie drzwi. Juz nad tym myslalem ale chyba nie da rady. Mam fiata uno i to z recznie opuszczanymi szybami frown.gif Zatem wstawienie glosnikow wiekszych niz 135 nie wypali. Chyba ze wymysle jakis genialny sposob ale nie sadze wink.gif

Napisano

> no wlasnie nie koniecznie moge wstawic 165 w przednie drzwi. Juz nad

> tym myslalem ale chyba nie da rady. Mam fiata uno i to z recznie

> opuszczanymi szybami Zatem wstawienie glosnikow wiekszych niz

> 135 nie wypali. Chyba ze wymysle jakis genialny sposob ale nie

> sadze

Są takie fajne kieszenie.panele dedykowane do uniacza, inne do 3 dzwiowegi, inne do 5cio, zapodajesz takie paneliki i instalujesz 165mm bez problemu.

Pozdro.

Napisano

> Są takie fajne kieszenie.panele dedykowane do uniacza, inne do 3

> dzwiowegi, inne do 5cio, zapodajesz takie paneliki i instalujesz

> 165mm bez problemu.

> Pozdro.

Idz swistak w tym kierunku w ktorym Ci mowimy. Chyba, ze Cie stac na eksperymenty ale jezeli tak to na wlasna odpowiedzialnosc smile.gif

Wiec kup specjalne panele do UNO, kup GMS960, dokup zwrotnice lub zamontouj cewke/kondensator, wyglusz drzwi. Bedziesz na pewno zadowolony.

Napisano

Wszytko da sie zrobic, dystans zMDF-u i po sprawie, ostatnio zamonotaowalem 16,5cm w Citroenie ZX gdzie na dole drzwi nie ma miejsca na zadne glosniki a pod boczkiem jest blacha, trzeba troche powiercic, powycinac i gotowe, weszły tam głosniki DLS MS6 a szyba sie spokojnie zamyka. Jedyny koszt to MDF co wyszlo kolo 6zł w Castoramie no i koszt piwo.gifsmile.gif A instalacja glosnikow od systemu w tylnej polce to..... , nie wogole nie ma takiego tematu.

Napisano
  • Autor

Szukalem w necie jakis gotowych paneli i znalazlem np phonocar'y za 369zł icon_rolleyes.gif To stanowczo za duzo jak na moje mozliwosci. Poprubuje wiec cos samemu sklecic. Posiedze, wymierze dokladnie i ..... Mam nadzieje ze cos z tego wyjdzie. Dzieki za wszystkie rady 20.GIF

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.