Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kontrolka ładowania akumulatora w czasie jazdy

Featured Replies

Napisano

Mam pytanie do Wszystkich znawców CC, a wiec mam CC 700 na aisanie i ostatnio zauważyłem w ciągu 2 tygodni dopiero 3 razy że np w czasie jazdy włącza mi się kontrolka ładowania akumulatora i po jakimś czasie kilkunastu sekund gaśnie (jak auto jest zimne - zmarznięte np po przejechaniu 2 km) np dziś ruszyłem przejechałem 1,5km stanąłem przed brama aby ją otworzyć patrze włączyła się ta kontrolka i mimo lekkiego przegazowania nie zgasła, wjechałem do placu, auto pochodziło przez kilkanaście sekund i zgasła) co to może być? Wole dmuchac na zimne, bo nigdy do tej pory nie zdarzyło mi się to, oprócz 3 razy. Akumulator mam nocy centry (może stać kilka dni na mrozie i odpala bez problemu czasem w ogóle ta kontrolka nie zaświeci w czasie jazdy czy na staniu na światłach jak nie jest jeszcze nagrzane auto. Cewkę mam nową. Pasek klinowy nowy. Nawet jak kontrolka się zaświeca to pasek klinowy się normalnie kręci. Z tego co widziałem to kontrolka nie świeci ostrym światłem tak jak przy przekręceniu kluczyka, tylko takim słabiutkim światłem, czasami ledwo ledwo, ale mnie to nie pokoi więc wole się zapytać o co biega z ta kontrolną akumulatora.

Z góry dzięki za pomoc w diagnozie

Napisano

szczotki(a) sie wiesza

Napisano
  • Autor

co zrobić aby tanio wyszło bo ostatnie wydatki mnie dobijają, a nie wiem czy samemu dam radę bo nigdy tego nie robiłem, no i pytanie jaki byłby orientacyjny koszt i czy nie lepiej kupić używany lub nowy czy lepiej do elektryka zawieźć?

Napisano

stawial bym na szczotki:) sadze ze sam bys dal rade to zrobic

Napisano

> tylko pytanie jak do tego się zabrać no i co kupić

rozbierasz altek wymontowujesz szczotki wraz z regulatorem napięcia (w jednej obudowie) oglądasz szczotki jeśli wystają na max 5mm to do wymiany to ustrojstwo oczywiście rzuć okiem na pierścienie wirnika po których ślizgają się szczotki z reguły trzeba je wyczyścić szmatką nasączoną benzyną na błysk koszt regulatora ze szczotkami góra 60 zł

Napisano

za regeneracje altka w warszawie placilem 140 wzeszlym roku

Napisano

Wymien sobie regulator napiecia (cos kolo 30zl) i bedzie wszystko cacy wink.gif Mozesz sobie wymienic odrazu łozyska i wyczyscic altek zlosnik.gif

pzdr

Napisano

> Wymien sobie regulator napiecia (cos kolo 30zl)

niezła cena ja kupowałem dwa lata temu

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.