Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Przełącznik zespolony

Featured Replies

Napisano

Wsiadam sobie dzisiaj do wozu i odpalam silnik. Coś dziwnie zaczął pracować. Przejechałem kilka metrów i spod kierownicy zaczął się wydobywać biały dym.

Zaglądam w przełącznik od strony wycieraczek a tam jasno jakby się żarówka świeciła. A silnik dalej chodzi jak w CC700 hehe.gif

Przygazowałem trochę i wszedł w końcu na obroty. Jednak w tym przełączniku później jeszcze kilka razy się "zaświeciło".

Działo się to przy przekręceniu na postojowe. Na mijania i drogowe nie było nic niepokojącego widać.

Czy mam się rozglądać za nowym przełącznikiem? A może przyczyna tkwi gdzie indziej?

Ciężko główkuję czy pchać się w używkę, która może (ale nie musi) mieć taką samą wadę. Chociaż znając moje "szczęście" jest duże prawdopodobieństwo, że trafię na felerny egzemplarz.

Napisano

Ja bym radził rozebrać i oblookać, co tam się tak świeci. Najprawdopodobniej coś robi zwarcie, albo występuje łuk elektryczny bo coś nie styka. Odkręć kiere i sprawdź to puki jeszcze działa przełącznik.

Napisano

Wypaliło pewnie styki, ja uratowałem swojego, rozebrałem cały zespolony, dobrałem się do styków i były zatopione w plastiku, odgrzebałem, nadlałem plastik pod styk żeby był na właściwej wysokości, potem obróbka pilnikiem i wyłącznik jak nowy. Ale byłem mądrzejszy i założyłem przekaźniki na światła mijania.

Jak ktoś nie ma przekaźników to ZAKŁADAĆ szkoda zespolonego albo zjaranej fury i światła czasem lepiej świecą (mniejsze straty)

Napisano

Przełącznik zespolony do wymiany. Mi tak kopciło się rok temu ale nic nie robiłem wink.gif Pokopciło się i przestało. Myślę, że mi i tobie styki się wypaliły. Światła mi działają. Jedynie przy przełączaniu świateł z krótkich na długie i odwrotnie mam "martwe pole" -przez chwilę nie palą mi się żadne światła z przodu jak wolno przerzucam dźwignią. zakrecony.gif Jedym słowem mam samochód widmo hehe.gif

Napisano

mi kiedys siadly wlasnie styki w przelaczniku i nie mialem wogole postojowych, kupilem a allegro uzywke, pochodzilo miesiac normalnie, a teraz zeby miec swiatla mijania to musze troche sie pomeczyc, popstrykac, powlaczac dlugie i tak sie bawic do skutku. czasem nie idzie za szybko, wiec wyjezdzam z postojowkami, po jakims czasie same wskakuja na mijania.

ps. moze ktos ma instrukcje jak zrobic na przekazniki swiatla, bo ja wogole nie czaje jak sie za to zabrac.

Napisano

Było sporo razy na forum, wpisz w szukajce przekaźniki i daj czas jakieś pół roku-rok a na pewno znajdziesz. Poza tym szukaj na team.fiatuno.pl w dziale z manualami.

Napisano

ja tez mam podobny problem, z tym że jak wyłączam światla, to poprostu.... wciąz sie świecą, chyba że im cos odbije i sie wyłączą, ale to rzadko kiedy. tez sie zastanawiam nad kupnem ale nowy az 150 zl. oryginał ponoc... oslabiony.gifcrazy.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.