Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Włącznik lampki oświetlenia bagażnika w Bravo ?

Featured Replies

Napisano

Witam

Czy ktoś z Was może wie gdzie taki włącznik się znajduję w Bravo. Lampka w bagażniku mi wariuje, raz świeci a raz nie. Myślę, że coś z stykami we włączniku ale gdzie to się znajduję ? Przeszukałem już prawie cały bagażnik i nie mogę dojść co odpowiada za zapalanie się tej lamki:/

Pozdrawiam

d007

Napisano

> Witam

> Czy ktoś z Was może wie gdzie taki włącznik się znajduję w Bravo.

> Lampka w bagażniku mi wariuje, raz świeci a raz nie. Myślę, że

> coś z stykami we włączniku ale gdzie to się znajduję ?

> Przeszukałem już prawie cały bagażnik i nie mogę dojść co

> odpowiada za zapalanie się tej lamki:/

> Pozdrawiam

> d007

Styk znajduje się w zamku - ten element na klapie. Żeby się tam dostać trzeba zdjąć szarą "tapicerkę" i rozebrać trochę. Przypomina trochę mikrostyk ze starych joysticków komputerowych. Też mam ubity ale skończyło się brakiem oświetlenia. Jeśli dowiesz się jak znaleźć zamiennik to ja chętnie się dowiem takich szczegółów biglaugh.gif

Napisano

to po lifcie sie cos zmienilo ?? - ja mam wlacznik umiejscowiony w stykach elektrycznych tylnej klapy - tzn od strony samochodu

Napisano

> Witam

> Czy ktoś z Was może wie gdzie taki włącznik się znajduję w Bravo.

> Lampka w bagażniku mi wariuje, raz świeci a raz nie. Myślę, że

> coś z stykami we włączniku ale gdzie to się znajduję ?

> Przeszukałem już prawie cały bagażnik i nie mogę dojść co

> odpowiada za zapalanie się tej lamki:/

> Pozdrawiam

> d007

Zdejmujesz plastikowa osłone zamka klapy i masz układ na wierzchu....tak na marginesie mi tez lampka swiruje, dostanie sie troche wilgoci i robi sie zwarcie (fatalny patent). Ostatnio nawet wyjąłem zarówkę bo lampka potrafiła sie zaswiecic w nocy...Zastanawiam sie nad zrobieniem włącznika na stałe gdzies w bagazniku.....problem z głowy.... Bo samego ukladu bez zamka chyba nie do sie dokupic.... ??!? Wie ktos???

Napisano

Faktycznie patent kiepski, jak nie jeden w BBM. Ja teraz wpadłem na pomysł że mogłoby to być podpięte pod centralny. W sensie, że jak zamknięte auto to oświetlenie wyłączone, a jak otwarte to wtedy ma prawo się zaświecić. Nie wiem jak to zrobić ale może nie byłoby to trudne. Z tego co pamiętam, po otwarciu centralnego światło w środku się zapala więc może też jest to tak już zrobione. Może ktoś z doświadczeniem na tym polu się wypowie?

Co do wymiany styku to szukałem po sklepach internetowych elektronicznych ale niestety lipa. Miło będzie jak ktoś to ustali 270751858-jezyk.gif

Napisano

Zastanawiam sie nad zrobieniem włącznika na stałe

> gdzies w bagazniku.....problem z głowy.... Bo samego ukladu bez

> zamka chyba nie do sie dokupic.... ??!? Wie ktos???

Dwa lata temu założyłem dodatkowy włącznik obok lampki i jest ok.gif

Napisano

...Lampka w bagażniku mi wariuje, raz świeci a raz nie...

U mnie też. Muszę puknąć w klosz... i się zapala na stałe jak bagażnik otwarty, ale do czasu. I znowu puk. Nie mam zdrowia się za to zabrać, bo przyczyna jest prozaiczna. To jest tył auta i szybko śniedzieją i kurzą się styki w wyłączniku, kostce i na oprawce żarówki. Prądzik płynący w tym obwodzie jest za mały aby przebić tlenki, czy zanieczyszczenia.

Dodam, że to samo dzieje się w przednim schowku, z tej samej przyczyny.

Ale to żaden problem, tylko wkurza. Groźne natomiast jest "sklejenie się" styków wyłacznika (np. zmarznięty smar) bo niezauważone potrafi w kilka godzin rozładować akumulator.

Napisano
  • Autor

Dzięki za odpowiedzi.

Może uda mi się załatwić ten badziew. Wtedy dam znać.

Pozdrawiam

d007

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.