Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

pomozcie pany - glosniki basowe do tylu cinquecento

Featured Replies

Napisano

Witam,

sprawa wyglada tak ze brak mi basu ;-) narazie mam taki zestawik w aucie: Panasonic cq-rdp102 + glosniczki Sinus Live SL100, jak na to radyjko to glosniczki graja w miare, aczkolwiek szykuje sie jakas alpina niedlugo ;-) ale nie o tym mialem pisac

otoz mam wykorzystane narazie 2 kanaly na przod tylko, i chcialbym dac do tylu jakies glosniczki basowe puszczone przez filtry dolnoprzepustwe zamontowane w miejscu tylnych boczkow w plycie MDF, nie chce dawac zadnej skrzynki bo przy mojej jezdzie bedzie latac po wyjsciu z kazdego zakretu, wiec musi byc to na stale przymocowane,

cena, w granicach rozsadku ;-), zastanawialem sie nad takimi prostymi BOSCHMANN'ami KLIKACZU

myslalem tez nad takimi sinusami KLIK

ale czy seryjne radyjko 4x50W daloby rade cos takiego pociagnac no i jak to by gralo ?

jesli macie jakies glosniczki ktore moglibyscie polecic to bylbym bardzo wdzieczny,

pzdr

Napisano

wiesz jak masz zamiar kubic boszmany to przepij lepiej te pieniadze:) co do sinusow to niewiem czy one maja prawdziwe parametry jesli tak to radyjko ci nieuciagnie 120wat bo ty masz jakies 23 Waty na radyjku w rms:D i ijeszcze jedno w jaki sposub zamiezasz uzyskac fajny basik z glosnikow o srednicy 13cm? jak chcesz z zeby to jakos zagralo to kup lepiej cos w pulke jak niechcesz ladowacsuba do bagarznika i podaj przedzial cenowy jaki jestes wstanie wydac na FAJNY BASIK wtedy cos sie wybierze

Napisano

> wiesz jak masz zamiar kubic boszmany to przepij lepiej te pieniadze:)

> co do sinusow to niewiem czy one maja prawdziwe parametry jesli

> tak to radyjko ci nieuciagnie 120wat bo ty masz jakies 23 Waty

> na radyjku w rms:D i ijeszcze jedno w jaki sposub zamiezasz

> uzyskac fajny basik z glosnikow o srednicy 13cm? jak chcesz z

> zeby to jakos zagralo to kup lepiej cos w pulke jak niechcesz

> ladowacsuba do bagarznika i podaj przedzial cenowy jaki jestes

> wstanie wydac na FAJNY BASIK wtedy cos sie wybierze

Głośniki w półke sick.gifnie zbyt fajny pomysł 16cm PB S-6 albo hertz ESK 165 bardzo fajnie graja grinser006.gifpozdro

Napisano

> Głośniki w półke nie zbyt fajny pomysł 16cm PB S-6 albo hertz ESK 165

> bardzo fajnie graja pozdro

zle cie zrozumialem myslalem ze chcesz pchac glosniki w fabryczne miejsca z tylu a 13cm to malo ciekawa alternatywa sick.gif masz racje te hertz ESK 165 powinny fajnie zabrzmiec.pozdro

Napisano
  • Autor

w polke raczej niedarady, bo autko wybebeszone tongue.gif glosniczki nie musza byc 13'stki tam wejdzie i 200 ;-) nie musi to byc jakis super bas, chodzi mi o to zeby troszke ozywic audio w moim autku bo teraz niskich tonow praktycznie brak ;-/

zestaw hertza wydaje sie ciekawym pomyslem, ale sa to tez glosniki tez raczej srednio-wysoko tonowe, jakby gral taki glosniczek, ale puszczony przez filtr dolnoprzepustowy ? czy ma to sens, czy lepiej uzyc orginalnych zwrotnic ?

Napisano
  • Autor

> wiesz jak masz zamiar kubic boszmany to przepij lepiej te pieniadze:)

> co do sinusow to niewiem czy one maja prawdziwe parametry jesli

> tak to radyjko ci nieuciagnie 120wat bo ty masz jakies 23 Waty

> na radyjku w rms:D i ijeszcze jedno w jaki sposub zamiezasz

> uzyskac fajny basik z glosnikow o srednicy 13cm? jak chcesz z

> zeby to jakos zagralo to kup lepiej cos w pulke jak niechcesz

> ladowacsuba do bagarznika i podaj przedzial cenowy jaki jestes

> wstanie wydac na FAJNY BASIK wtedy cos sie wybierze

na fajny basik moglbym wydac do 400 zl, czy w takiej kwocie daloby rade kupic jakies 2 glosniczki basowe i jakis uzywany wzmacniacz? nie licze kosztow sklejki itp, chodzi o same glosniczki i wzmaka 2 kanalowego, jak tak to czego szukac ? food.gif

Napisano

a co powiesz na rozwiazanie tego tyu ten wzmak i ten glosnik zabudowany w skrzyni i przypiety pasami do tylnych siedzien zeby ci nielatal albo w zabudowie takij jak jest opisana na tym linku -najepsze chyba rozwiazanie twojego problemu i zmieszcenie sie w kwocie 400zl

a i zadnej sklejki tylko MDF

Napisano

> w polke raczej niedarady, bo autko wybebeszone glosniczki nie musza

> byc 13'stki tam wejdzie i 200 ;-) nie musi to byc jakis super

> bas, chodzi mi o to zeby troszke ozywic audio w moim autku bo

> teraz niskich tonow praktycznie brak ;-/

> zestaw hertza wydaje sie ciekawym pomyslem, ale sa to tez glosniki

> tez raczej srednio-wysoko tonowe, jakby gral taki glosniczek,

> ale puszczony przez filtr dolnoprzepustowy ? czy ma to sens, czy

> lepiej uzyc orginalnych zwrotnic ?

Te Hertze naprawde ma odczówalny basik ale sam wiesz że nie jest to rewelacja musisz mieć skrzynke i suba jak chcesz mieć pożądny bas grinser006.gif

Napisano
  • Autor

ok, dzieki wam troszke wyklarowal mi sie plan (nie czuje ze rymuje zeby.GIF) tak wiec najpierw kupie jakies glosniczki do tylu ~160mm, pozniej jakas fajna Alpine zeby to napedzala, a nastepnie jak bedzie mi malo to opcjonalnie zbuduje skrzynke tak jak pisal kolega wyzej :-)

teraz mam tylko pytanie, co bedzie lepsze, Hertz DSK 165 czy SinusLive SL160 ? Obydwa w podobnej cenie, ale co bedzie lepsze pod wzgledem basu - bo na tym jak narazie mi zalezy. Mam juz jedne sinusy i jestem bardzo zadowolony, a Hertzow za bardzo nie znam wiec prosilbym znajacych te glosniki o jakas podpowiedz ;-)

pozdrawiam

Napisano

> ok, dzieki wam troszke wyklarowal mi sie plan (nie czuje ze rymuje )

> tak wiec najpierw kupie jakies glosniczki do tylu ~160mm,

> pozniej jakas fajna Alpine zeby to napedzala, a nastepnie jak

> bedzie mi malo to opcjonalnie zbuduje skrzynke tak jak pisal

> kolega wyzej :-)

> teraz mam tylko pytanie, co bedzie lepsze, Hertz DSK 165 czy

> SinusLive SL160 ? Obydwa w podobnej cenie, ale co bedzie lepsze

> pod wzgledem basu - bo na tym jak narazie mi zalezy. Mam juz

> jedne sinusy i jestem bardzo zadowolony, a Hertzow za bardzo nie

> znam wiec prosilbym znajacych te glosniki o jakas podpowiedz ;-)

> pozdrawiam

Hertz ESK 165 montowałem w SC z tyłu panej mdf zwykle przykręcony i mata wyklejona i powiem że na własnej pupie czuć bas i z Przodu z zestawem 3 drożnym ESK163 gra to bardzo porządnie radio Sony MEX-1GP zlosnik.gifpozdro i polecam je bo warto

Napisano

Jedyne rozsadne wyjscie to skrzynka. Dobrze zamocowana napewno nie bedzie latac

Napisano

> Jedyne rozsadne wyjscie to skrzynka. Dobrze zamocowana napewno nie

> bedzie latac

Jest to rozwiązanie jak ktoś ma trochę kasy a kolega chce max 400zł przeznaczyć i co za to kupisz ??? porządnego sam sub tyle kosztuje a co dopiero wzmak do niego

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.