Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kontrolka wtrysku

Featured Replies

Napisano

Witam,

niestety orzed chwilą podczas powrotu do domu zapaliła mi się kontrolka wtrysku - a dokładniej na gazie miga, a na benzynie świeci ciągle. I na benzynie i na gazie auto nirówno pracuje, prycha, nie ma mocy. Powoli dojechałem do domu (jakiś kilometr) i nie wiem za co się zabrać. Póki co wykręciłem świece i wydają się być ok, nawet nie okopcone. Odłączyłem aku i rano na zimnym silniku spróbuję co siębędzie działo. Szukajka nie działa, więc nie bardzo mogę coś znaleźć. Co mogę sprawdzić domowym sposobem? Czujnik temp. płynu (czy zewrzeć styki wtyczki?), cewki chyba nie za bardzo, czy silnik krokowy może coś bruździć? Czy dać sobie spokój i uwawiać się w ASO na Egzaminer?

Jeszcze jedno - czy wtyczka do centralki wtrysku ma jakąś blokadę, czy chcac ją wypiąć po prostu ciągne? Może warto by było sprawdzić styki?

Trochę mnie podłamał kropas.

Pozdrawiam

Napisano

Odczyt kodów błędów powinien pokazać przyczynę usterki

Napisano
  • Autor

> Tak na szybko-wydaje sie ze jedna z sond lambda nie ma sygnału

A co może być tego przyczyną? Skąd ten sygnał powinna mieć?

Napisano
  • Autor

> Tak na szybko-wydaje sie ze jedna z sond lambda nie ma sygnału

Jednak uwalona centralka wtrysku crazy.gif Cewki działają ok.gif, wszystkie przejścia są. Właśnie wysłałem do Ko-Car w celu naprawy. Naprawiał może ktoś tam? Dają gwarancję 3 miesiące, jesli w tym czasie się uszkodzi, można dopłacić różnicę w cenie i wziąć nową lub odnowioną. Jeśli wytrzyma 3 miesiące to zapewniają, że będzie działać długo i szczęśliwie. Facet mnie poinformował, że na ok. 400 centralek tylko kilka wróciło do nich w ramach gwarancji. Nie omieszkam poinformować jak się sprawa zakończyła. Pozdrawiam

Napisano

> Jednak uwalona centralka wtrysku Cewki działają , wszystkie

> przejścia są. Właśnie wysłałem do Ko-Car w celu naprawy.

> Naprawiał może ktoś tam? Dają gwarancję 3 miesiące, jesli w tym

> czasie się uszkodzi, można dopłacić różnicę w cenie i wziąć nową

> lub odnowioną. Jeśli wytrzyma 3 miesiące to zapewniają, że

> będzie działać długo i szczęśliwie. Facet mnie poinformował, że

> na ok. 400 centralek tylko kilka wróciło do nich w ramach

> gwarancji. Nie omieszkam poinformować jak się sprawa zakończyła.

> Pozdrawiam

Ja korzystałem z usług tej firmy jakieś 50kkm temu i jak do tej pory samochód śmiga aż miło.

Niestety właściciel firmy poinfomował mnie,że to często się zdarza jeżdząc na LPG frown.gif

Napisano

> Niestety właściciel firmy poinfomował mnie,że to często się zdarza

> jeżdząc na LPG

screwy.gifj.....już nie wiedzą co wymyślić na lpg

Kolejny magic hahaha.gif

Napisano
  • Autor

> Jak wielu innych

A mnie w Ko-carze powiedzieli, że centralki nie uszkadzają w żaden sposób czynniki zewnętrzne. Ze względu na wadliwą konstrukcję układu ona psuje się sama z siebie. A to, że wielu osobom jeżdżącym na gazie pada, to pewnie przez to, że sporo punciaków z tego okresu ma instalację gazową. Niski koszt założenia i dobre relacje cenowe pomiędzy benzyną i gazem w okresie po 2002 roku sprawiły, że rzadko można spotkać punto z tego okresu bez gaziora.

Dzisiaj pradopodobnie odbieram centralkę i będzie zamontowana. Zobaczymy co z tego wyniknie.

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

Niestety po naprawie nie ma sterowania drugiej cewki crazy.gif Pozostaje więc zakup centralki odnawianej. O tyle dobrze, że mogę dopłacić różnicę w cenie pomiędzy naprawą a centralką odnawianą. Tylko muszę czekać do wtorku. Tak więc zaraz pedzę na koszmarnie drogą komunikację miejską 270751858-jezyk.gif

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

Centralka wymieniona, wszystko bangla. Ciekawe, czy te pozmianowe centralki też padają hmm.gif, mam nadzieję, że nie nono.gif. Niestety usterka kosztowna sciana.gif i uniemożliwiająca jazdę drive.gif, unieruchomiła mnie na cały tydzień. Fiat się nie poczuwa do żadnego zadośćuczynienia, bo przecież taka awaria jest ściścle związana z brakiem przeglądów okresowych w ASO screwy.gif.

Mam nadzieję, że wyczerpałem póki co limit napraw na jakis czas, przynajmniej tych nieplanowanych.

Pozdrówka

Napisano

> no tak - to chyba ten felerny rocznik 2002 z padajacymi

> centralkami...

a ja mam kropaska z 09.2001 i też padła pad.gif ( prawie 3 lata temu)

Napisano

Ja mam 16v z początków 2001 i po roku (na gwar.) centralka poszła do wymiany na nową bo stara wariowała, a podobno Bosch'owskie są bezawaryjne. Od tego czasu bez problemu.

> no tak - to chyba ten felerny rocznik 2002 z padajacymi

> centralkami...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.