Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

wskazówki licznika

Featured Replies

Napisano

Witam! ponieważ zakupiłem sobie niedawno licznik ze sportinga cool.gif chciałbym zmienić w nim tarcze... ma ktoś może jakiś patent na ściągnięcie wskazówek? czy po prostu trzeba przyłożyć większy wektor siły zeby.GIF a drugi większy problem to jak później je założyć żeby np obrotomierz nie zakłamywał? oryginalnie wskazówka się opiera na "ograniczniku" no i jak założę za wysoko to się kapnę bo nie będzie się opierać o to, no ale jak za nisko to kapa ?

Napisano

ja tam zadnych patento nieuzywałem... poprostu troszke sie przylozylem i zeszły cfaniaczek.gif

Napisano

> ja tam zadnych patento nieuzywałem... poprostu troszke sie

> przylozylem i zeszły

poka foto tego co tam namodziles grinser006.gif

Napisano

Wskazówki najlepiej widelcem się ściąga. Poważnie. Nie na siłę, ale zdecydowanie.

Jak zmienisz tarcze, to wskazówki tylko lekko nasuń i podpinaj zegary ... jak OK to dociskasz, jak nie to poprawiasz. Możesz przed zdjęciem wskazówek wyjąć ograniczniki i zdjęcie zrobić. I potem tak samo starać się ustawić.

Napisano

> poka foto tego co tam namodziles

tarcze tylko zmieniłem z niebieskim podswietleniem... foto w galerii cfaniaczek.gif

Napisano

> tarcze tylko zmieniłem z niebieskim podswietleniem... foto w galerii

spoko loko ok.gif

ostatnio leniwy sie zrobilem cfaniaczek.gif

Napisano

> ma ktoś może jakiś patent na ściągnięcie wskazówek?

wskazowki od wskaznikow paliwa i temperatury mozna zdjac bardzo bezinwazyjnie. wystarczy wyjac ogranicznik i zrobic fote, jak juz zostal napisane, a pozniej lekko ciagnac wskazowke do siebie i krecic nia w kolko w dowolna strone. mniej wiecej 2 cm pod ogranicznikiem jest takie miejsce, gdzie wskazowka ma mechaniczna blokade i chodzi o to, zeby oska wskazowki stala w miejscu, a Ty musisz krecic wskazowka na osce. 10 obrotow i zejdzie.

wskazowke predkosciomierza lepiej sciagac tradcycyjnym ciagnieciem, bo ona ma sprezyne na osi, ktorej nie mozemy uszkodzic, bo wskazowka nie bedzie opadac :-/

ps. licz sie z tym, ze jak ciagniesz za wskazowke, to mozesz ja wyciagnac razem z osia, a wtedy jest juz po wskazniku. sick.gif

Napisano
  • Autor

z tym zdjęciem nie głupi pomysł... ale wpadłem na inny zeby.GIF wskaźniki te są elektroniczne (poza prędkościomierzem) a więc podłączyć pod wskaźnik napięcie i jechać od 0, przyjąć sobie jakiś punkt odniesienia (np 4000 obrotów) i sprawdzić jakie wtedy jest napięcie zeby.GIF wtedy po założeniu nowych tarcz podłączamy ponownie pod napięcie, ustawiamy na takie jakie wcześniej było przy 4000 i patrzymy czy pokazuje 4000 zeby.GIF aczkolwiek na pewno fotkę też zrobię

Napisano

> z tym zdjęciem nie głupi pomysł... ale wpadłem na inny wskaźniki te

> są elektroniczne (poza prędkościomierzem) a więc podłączyć pod

> wskaźnik napięcie i jechać od 0, przyjąć sobie jakiś punkt

> odniesienia (np 4000 obrotów) i sprawdzić jakie wtedy jest

> napięcie wtedy po założeniu nowych tarcz podłączamy ponownie

> pod napięcie, ustawiamy na takie jakie wcześniej było przy 4000

> i patrzymy czy pokazuje 4000 aczkolwiek na pewno fotkę też

> zrobię

uwazaj na obrotomierz, abys go nie wyciagnal razemzoska, mi niestety tak sie stalo i wtedy doszedlem, aby krecic w lewo wskazowka az sie wydostanie wskazowke

Napisano

obtorek mierzy czestotliwosc (liczbe impulsow) a nie napiecie dopiero uklad obrotka zamienia czestotliwosc na napiecie wiec jak mu podasz stale napiecie to nie wiem czy go nie uszkodzisz

Napisano
  • Autor

> obtorek mierzy czestotliwosc (liczbe impulsow) a nie napiecie dopiero

> uklad obrotka zamienia czestotliwosc na napiecie wiec jak mu

> podasz stale napiecie to nie wiem czy go nie uszkodzisz

hmmm no racja przecież to się pod digiplexa podłącza albo pod kabelka z cewki a tam jest przecież stałe napięcie tylko że się zmienia częstotliwość... jakie jest napięcie po stronie pierwotnej?

Napisano

> ps. licz sie z tym, ze jak ciagniesz za wskazowke, to mozesz ja

> wyciagnac razem z osia, a wtedy jest juz po wskazniku.

U mnie wlasnie wyszla wskazowka razem z oska frown.gif I nie wkazuje ile mam beny. Dobrze ze na lpg smigam.

Napisano

> U mnie wlasnie wyszla wskazowka razem z oska I nie wkazuje ile mam

> beny. Dobrze ze na lpg smigam.

jakbys chcial, to wskaznik paliwa moge Ci sprezentowac. smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.