Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Koniec siania przez ksenony

Featured Replies

Napisano

A więc w końcu udało mi się zlikwidować szumy spowodowane przez ksenony. Próbowałem kilku zestawów jednak bez większego skutku. ostatnio kupiłem 2 przetwornice od niego Niestety nie pykło ponieważ pomimo wielkich zapewnień też zakłócały wogóle bardzo dziwne było że przy rozmowie na gg kazał upomnieć się przy zakupie że przetwornice mają być ze wszystkimi filtrami. Przetwornice siały niemiłosiernie tak jak te z taniego zestawu. Wkurzony pojechałem ponownie je oddać sprzedający nie bardzo chciał mi oddać kasę a więc dał jakieś inne Xenontec (zdjęcie zrobię poźniej i wrzucę). W deszczu pod ich sklepem szybko podłączyłem pojedyńczo o dziwo pierwszy raz ze światłami i skręconym SQ była cisza yikes.gif No to zadowolony poszedłem do nich i podziękowałem.

Dzisiaj postanowiłem je zamontować podłączyłem jedną cisza.... no to szybko na opaskach podczepiłem i zabieram się za dokładanie drugiej. No i podłączyłem i znowu szumy sick.gif . Bardzo dziwne jest ponieważ podłączenie jednej przetwornicy obojętnie której nie powoduje zakłóceń, jednak przy podłączeniu drugiej znowu siało.

Dziwnym trafem nie wiem czemu zacząłem przesuwać przetwornicę w stronę błotnika i coraz niżej i stało się to na co czekałem cisza w CB. spineyes.gif Zgłupiałem i nie rozumiem tego. Troszkę się zdenerwowałem ponieważ pomyślałem że wywaliłem 300 zł w błoto. jednak na szczęście się pomyliłem ponieważ zamienienie przetwornic na stare objawiało się szumem. Wykonałem jeszcze jeden test a mianowicie zostawiłem jedną przetwornicę Xenonteca koło akumulatora(tam zawsze na szybko podłączałem przetwornice jak je testowałem) natomiast z drugiej strony dałem starą przetwornicę z taniego zestawu i efekt taki sam jak w przypadku zastosowania nowej przetwornicy.

Na tym kończę walkę z xenonami bo chyba w końcu wygrałem. Uważam takie moje zdanie że ważne jest żeby tylko jedna przetwornica nie siała druga(ta po stronie anteny) to obojętnie wystarczy ją zamontować jak najniżej się da. dodam jeszcze że zamienienie przetwornic stronami i danie tej bez szumowej po drugiej stronie a szumowej koło aku powoduje zakłócenia i przekładanie jej niżej nie pomaga. Bardzo dziwne ale na szczęście udało mi się to zrobić smile.gif

Napisano

Uparty jesteś busted.gif

Ja dlatego wole jeździć bez ksenonów, da się jeździć, wiadomo że jakbym założył to już bym nie chciał wracać na zwykłe lampy w dodadku bez soczewek, ale już się przyzwyczaiłem skromny.gif

Napisano

ja mialem, sprzedalem, nie zamierzam kupowac drugich.

moje nerwy nie sa warte ksenonow.

zmienilo sie tylko tyle, ze zrobilem sobie dobre przekazniki do swiatel i jest zdecydowanie lepiej niz wczesniej nawet na najzwyklejszych H1.

Napisano
  • Autor

> Uparty jesteś

> Ja dlatego wole jeździć bez ksenonów, da się jeździć, wiadomo że

> jakbym założył to już bym nie chciał wracać na zwykłe lampy w

> dodadku bez soczewek, ale już się przyzwyczaiłem

Wiesz ja wolę nikogo nie ściągnąć z pobocza w nocy. A większości jeżdżę w nocy. Nie no trzeba było to zrobić bo po co mi CB z zasięgiem może 2 km.

>moje nerwy nie sa warte ksenonow.

zmienilo sie tylko tyle, ze zrobilem sobie dobre przekazniki do swiatel i jest zdecydowanie lepiej niz wczesniej nawet na najzwyklejszych H1.

Kurcze ja trochę żałuje że nie dałem przekaźnika na mijania bo kolega w golfie II założył i efekt był bardzo w porządku zeby.GIF

Napisano

No ja tak myśle że mógłbym sobie te przekaźniki zrobić bo jazda w nocy na trasie po całym dniu za kółkiem przy moim oświetleniu strasznie męczy zlosnik.gif

Napisano

Mierzej spróbuj dokupić filtry do zasilania. Może takie jakiś tekst

Zakłócenia pochodzą od zasilania i przedostają się na instalację.

Ale jeżeli "gwiżdżą" żarniki lamp, to chyba nic nie pomoże. Lampy będzie ciężko zaekranować. Walka z zakłóceniami jest ciężka i niewdzięczna sciana.gif

Pokombinuj z filtrami na zasilaniu CB lub radia, niekoniecznie na zasilaniu ksenonów.

Pozdrawiam.

Napisano

> Ja dlatego wole jeździć bez ksenonów, da się jeździć, wiadomo że

> jakbym założył to już bym nie chciał wracać na zwykłe lampy w

> dodadku bez soczewek, ale już się przyzwyczaiłem

desperat

Napisano
  • Autor

> Mierzej spróbuj dokupić filtry do zasilania. Może takie jakiś tekst

> Zakłócenia pochodzą od zasilania i przedostają się na instalację.

> Ale jeżeli "gwiżdżą" żarniki lamp, to chyba nic nie pomoże. Lampy

> będzie ciężko zaekranować. Walka z zakłóceniami jest ciężka i

> niewdzięczna

> Pokombinuj z filtrami na zasilaniu CB lub radia, niekoniecznie na

> zasilaniu ksenonów.

> Pozdrawiam.

z choinki się urwałeś ? Jakie zakłócenia przez instalację? Wiesz o czym mowa wogole ? shocked.gifspineyes.gif

Napisano

> z choinki się urwałeś ? Jakie zakłócenia przez instalację? Wiesz o

> czym mowa wogole ?

Mierzej, z całym szacunkiem, wiem dobrze o czym mówię. Zakłóceniami sieją przetwornice lamp lub żarniki. Zakłócenia w.cz. przedostają się po stronie zasilania dokładnie do instalacji samochodu. Z uwagi na indukowanie się tych częstotliwości w przewodach instalacji (i antenie) po zdetektowaniu w układach CB efekt słyszalny jest w postaci szumów, blokuje poziom czułości. Ta szkodliwa przemiana skrośna ogólnie wpływa niekorzystnie na jakość odbioru (i nadawania CB). Tyle z mojej strony na ten temat. Natomiast Twoim prawem jest się z tym zgodzić, lub też nie smile.gif Pozdrawiam.

Napisano
  • Autor

> Mierzej, z całym szacunkiem, wiem dobrze o czym mówię. Zakłóceniami

> sieją przetwornice lamp lub żarniki. Zakłócenia w.cz.

> przedostają się po stronie zasilania dokładnie do instalacji

> samochodu. Z uwagi na indukowanie się tych częstotliwości w

> przewodach instalacji (i antenie) po zdetektowaniu w układach CB

> efekt słyszalny jest w postaci szumów, blokuje poziom czułości.

> Ta szkodliwa przemiana skrośna ogólnie wpływa niekorzystnie na

> jakość odbioru (i nadawania CB). Tyle z mojej strony na ten

> temat. Natomiast Twoim prawem jest się z tym zgodzić, lub też

> nie Pozdrawiam.

Akurat xenony nie sieją przez zasilanie zlosnik.gif Wszystko łapie antena.

Napisano

to tak w drugą mańkę, jak zrobić te przekażniki na mijania?Tylko nie bić odrazu 270751858-jezyk.gif kto robił?jakie sa efekty?

Napisano

> to tak w drugą mańkę, jak zrobić te przekażniki na mijania?Tylko nie

> bić odrazu kto robił?jakie sa efekty?

1.smietnik lub samemu na przekazniku 541.

2.swiatla jest wystarczajaco.

kolega ma zarniki 4300 i 6000.

Wiecie ile wiecej swiatla dają te 4300? zamontowalismy 1 lampe 4,3 a druga 6. szokj. od poczatku chcialem je kupic (policaj nie ma mowy zeby sie kapnal ze sa ksenony w aucie) a tu taka roznica na korzysc jeszcze. Ale kseny zaczely siac radio cb i jezdze na przekaznikach wg wlasnego rozwiazania + TUNGSRAM 6zł .szt zeby.GIF

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.