Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

kto pomoze w zakupie

Featured Replies

Napisano

czesc

bede sie przymierzal do zakupu skuterka (za jakis tydzien).

szukam kogos ze Slaska, kto sie zna i pomoze w zakupie smile.gif

nie znam sie na skuterach, nie wiem co sprawdzac i nie chcialbym kupic zloma

skuter ma sluzyc na dojazdy do pracy 2x18km dziennie, ma byc wygodny, 2-os. nie mam prawka A, ale chetnie bym

kupil cos wiekszego od 50 a zarejestrowane na 50 ok.gif

ew. moze 125 na poczatek bez prawka da sie jezdzic,

czy mnie zlapia ? zlosnik.gif

ostatnio na skuterze jezdzilem 15 lat temu zlosnik.gif

podoba mi sie Majesty 125 smile.gif

pomozecie ? wink.gif

Napisano

wszelkie kombinacje 125/50 raczej sobie odpusc, primo jak Cie zlapie policja moze byc lipa, drugie primo jak bedziesz mial wypadek nie zadziala OC i wtedy moze byc o wiele wieksza lipa... sick.gif

co do skuterka to powinien palic za pierwszym razem bez gazu, jezdzic prosto (rozpedz go do jakichs 40-50km/h i pusc kierownice, nie powinno go znosic w zadna strone), plynnie przyspieszac, sprawdz elektryke czy wszystkie swiatla dzialaja, zawieszenie czy nie jest zbyt miekkie, zadne dymy nie powinny sie wydobywac z silnika (ewentualnie z 2 suwa leciutko niebieski przy intensywnym przyspieszaniu, bo niby te nowe oleje sa bezbarwne jezeli chodzi o spaliny ale z tym roznie bywa), hamulce czy dzialaja (to ze tylny bebnowy dziala kijowo to praktycznie norma w skuterkach), czy kierownica daje sie skrecac tak samo daleko w prawo i w lewo, czy felgi nie sa porysowane na rantach, co moze swiadczyc o wypadkowej przeszlosci lub rozmaitym katowaniu(krecenie baczkow zakonczone kraweznikiem czy cos w tym stylu) to ogolnie tyle, pzdr grinser006.gif

Napisano
  • Autor

dzieki za info ok.gif

szkoda, ze nie jestes ze Slaska zlosnik.gif

Napisano

Mam od jesieni Majesty 125 z 2004r, bardzo polecam tego skuta. Jest podobno niezniszczalny przy odpowiednim serwisowaniu.

Z klimatami 125/50 to tez zalezy jak na to patrzeć, na chłopski rozum po czym poznać, że siedzi tam cos wiekszego od 50? A może jest tam 50 ale odblokowane? Jakby nie patrzeć jedna i druga metoda na większą predkosc jest nielegalna. Patrząc na ulicę i motorowery śmigające po 80-100 na godzinę widać, że prawo mamy wiadomo gdzie, a motoroiwer przekraczający 45km/h motorowerem już nie jest. Prawda jest brutalna, ale nie znam nikogo posiadającego 50tkę z blokadą, wszsyscy jeżdżą bez, znam też 150tki z małymi tabliczkami, życie i kwestia własnego podejścia do sprawy. I możemy tutaj w tym teamcie obrzucac się błotem, ale prawda jest jaka jest, a w sumie chyba niewielu jest tutaj kryształowych.

Nie namawiam Cie do żadnego z tych rozwiązań, przypuszczam że cokolwiek kupisz i tak nie bedzie legalne - 50tki z blokada są tylko na wystawie w sklepie, a cos z większym motorem juz zarejestrowane na motorower jak masz rozpoznać? Rozbierzesz silnik i bedziesz sprawdzał? Znasz się na tym? Tak to wygląda i w sumie za chwilę mogę zostać tutaj ukamieniowany za powyższe wywody, ale taka jest prawda choć większość tutaj obecnych pewnie ją potępia.

Napisano
  • Autor

wiesz, ja nie upieram sie zeby to byla 125, ale dojezdzam 2x18km dziennie i sadze, ze 50ccm to moze byc za malo.

nie zalezy mi na predkosci, chce tylko w miare wygodnie dojechac w dwie strony. prawka nie mam A i nie wiem czy mi sie chce zrobic zlosnik.gif -> moze jednak da sie jakas 50 jezdzic takie trasy i nie zajechac jej ? moze mnie ktos nakieruje, bo jak pisalem, nie mam doswiadczenia w skuterach a i umiejetnosci tez narazie slabe

Napisano

Ja mam 2X27km z czego 2X10 w trasie za miastem i ok 2X5 na luźnych wielopasmówkach w miescie, reszta korki, więc w moim przypadku 50tką bym się wkurzał, 125 daje jako taki komfort i bezpieczeństwo (!). Jesli miałbym tylko przeciskac sie w korku, to pewnie 50tka zaspokoiłaby moje oczekiwania.

Poczytaj ten watek - link do Burgmani

Napisano
  • Autor

> bezpieczeństwo (!). Jesli miałbym tylko przeciskac sie w korku,

> to pewnie 50tka zaspokoiłaby moje oczekiwania.

> Poczytaj ten watek - link do Burgmani

dzieki za linke ok.gif ja raczej nie przeciskalbym sie w korku,

jazda raczej bocznymi drogami

Napisano

> dzieki za linke ja raczej nie przeciskalbym sie w korku,

> jazda raczej bocznymi drogami

Odpowiedź jest banalnie prosta - chcesz jeździć szybciej , to zrób prawko 270751858-jezyk.gif .

Napisano

> Odpowiedź jest banalnie prosta - chcesz jeździć szybciej , to zrób

> prawko .

i nie ma się tak naprawde czego bać palacz.gifcfaniaczek.gif

Napisano
  • Autor

> Odpowiedź jest banalnie prosta - chcesz jeździć szybciej , to zrób

> prawko .

pisalem "nie zalezy mi na predkosci" - chodzi mi o to, czy 50 styknie na taka jazde, czy nie wykonczy sie szybko.

Napisano

>... nie mam prawka A, ale chetnie bym

> kupil cos wiekszego od 50 a zarejestrowane na 50

> ew. moze 125 na poczatek bez prawka da sie jezdzic,

> czy mnie zlapia ?...

Odpowiedziałem w związku z tym skromny.gif . Chcesz mocniejszych wrażeń - zrób prawko .

Napisano

> pisalem "nie zalezy mi na predkosci" - chodzi mi o to, czy 50 styknie

> na taka jazde, czy nie wykonczy sie szybko.

jak kupisz markowy sprzecik to powinien spokojnie dac rade, zakladajac ze w deszczu ani zimie nie bedziesz nim jezdzic do pracy spokojnie powinien starczyc na pare lat grinser006.gif

Napisano
  • Autor

czy taki

to markowy ? zlosnik.gif

dzieki za odp wink.gif

Napisano

Kymco uwazane sa powszechnie za dosyc dobre, ale ja wolalbym kupic cos o polowe tanszego japonskiego, nawet jak sie zepsuje to i tak z remontem wyjdzie w perspektywie o wiele taniej i nie bedzie mialo takiego spadku wartosci, ze nie wspomne o tym ze nie bedzie zal sie wyglebic starszym modelem niz taka swieza noweczka grinser006.gif Poza tym ja bym chyba nie wytrzymal zalecanego docierania silnika przez 1kkm jezdzac z jakimis smiesznymi predkosciami, ale wiadomo co kto lubi grinser006.gif

Ogolnie polecalbym jakas uzywke ok.gif

Swoja droga ciezki strasznie ten z linka (tylko 20kg lzejszy od mojej Suzi), co moze powodowac tez wieksze spalanie, chociaz komfort zapewne bedzie takze wiekszy cool.gif

Tu na szybko znalezione ze slaskiego:

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M639438

Mialem skuterek z tym silnikiem i byl idealny, w pelni bym polecal grinser006.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.