Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

BMW 318 143 KM Touring 2002rok

Featured Replies

Napisano

Na wstępie chciałbym jako gośc pozdrowić serdecznie wszystkich tutejszych forumowiczów.Postanowiłem tutaj zajrzeć ponieważ mam możliwość kupna w Niemczech od pracownika BMW modelu E46 318 143KM Touring 2002 rok o pewnym przebiegu 59kkm i srebrnym kolorze.Autko serwisowane było w fabryce BMW.Ma w sobie wszystko oprocz skóry i sensorów deszczu.Jest w stanie bardzo dobrym.Facet chce za te autko 9000 Euro,ale myslę że jeszcze cos utarguję.Prosiłbym o poradę co do tego modelu, a szczególnie chodzi mi o silnik,bo nie chciałbym wtopić w coś co spędzało by mi sen z powiek..Chodzi mi szczególnie o spalanie ,ogólne koszty utrzymania no i o awaryjnośc tego modelu.Za wszelkie porady z góry bardzo bardzo dziękuję.

==============================================

Daewoo Lanos 1.4benzyna 2002rok sedan zielony metalic 225kkm

Napisano

> .Ma w sobie wszystko

> oprocz skóry i sensorów deszczu.

czy naprawde wszysko smile.gif (oprocz skóry i sensorów deszczu)

nie ma aut co maja wszysko , zawsze czegos brakuje........

ps. lepsze jest obreslenie: auto z dośc wysokim wyposazeniem smile.gif

Napisano
  • Autor

Jasne masz rację...Wiesz mój Lanosik jest prawie goły ,dlatego wydaje mi się tak jak wydaje...

Napisano

BMW będzie spędzało sen z powiek jedynie dlatego że będziesz chciał nim ciągle

jeździć. Jednak to nieco za mały silnik do tej masy, 9.7 do setki jednak wygląda dobrze

na papierze. Bolączek brak - zrób co jest do zrobienia i jeździj jeździj jeździj.

Wielu tutaj przyznaja że 6 cylindrów to dopiero jest silnik do BMW, to co podałeś

to wyżyłowane 4 cylindry (1995ccm) Katalog mówi o 1410kg masy, 5.7L poza miastem

i 10.4L w mieście.

Na początku będziesz szalał i będzie łykał więcej, potem się uspokoisz zlosnik.gif

Napisano

Dużym plusem jest pochodzenia auta, ze to od pracownika BMW, ze serwisowany i przebieg. Co do ceny to sie nie wypowiem ale chyba do przyjęcia.

Co do silnika to jak Borsuk napisał prawdziwe BMW zaczyna sie od silników sześciocylindrowych (no wyjątkiem jest czterocylindrowy turbo diesel zlosnik.gif) no i najlepiej nie u tych z najmniejszą pojemnością. Silnik 1.8 bedzie miał troche za mało mocy a bedzie palił niemało. Osobiście raczej nie wybrałbym tego motoru ale myśle, ze mocno mógłby mnie przekonać stan auta.

Napisano

> czy naprawde wszysko (oprocz skóry i sensorów deszczu)

> nie ma aut co maja wszysko , zawsze czegos brakuje........

> ps. lepsze jest obreslenie: auto z dośc wysokim wyposazeniem

mój też ma pełne wyposażenie prócz skóry i podgrzewanej kierownicy rotfl.gifzlosnik.gif

Napisano
  • Autor

Bardzo Wam dziękuje za wszystkie odpowiedzi...Chyba się jednak zdecyduję na to autko bo pracując na tasmie w BMW Werk 6.1 Regensburg co prawda tylko jako pracownik czasowy,troszke chyba jednak nie wypada na parking zakładowy podjeżdżac Lanosem...

Napisano

> Bardzo Wam dziękuje za wszystkie odpowiedzi...Chyba się jednak

> zdecyduję na to autko bo pracując na tasmie w BMW Werk 6.1

> Regensburg co prawda tylko jako pracownik czasowy,troszke chyba

> jednak nie wypada na parking zakładowy podjeżdżac Lanosem...

masz racje nie wypada zlosnik.gifok.gif

Napisano

nie przejmuj sie, bierz jak pewna,

ścigał się nikt z Tobą nie będzie,

fakt, że ten silnik to jak wszyscy mówią, najlepszy do Compacta zlosnik.gif

ale i w cięższym da się tym poruszać

zawsze później możesz sobie "dokupić do kompletu" Coupe z 2.8l i się wyluzować... wink.gif

BTW: tym 1.8 to idzie ładnie kota pogonić nowemu Mondeo TDCI,

ostatnio się ze mną próbował... musiałem dać nawiew na wewnętrzny obieg bo by mnie udusił,

puściłem go około 100-ki bo widziałem, że nie godny jest (musiałem ujmować gazu)...

tak że nie jest najgorzej, a tym ,że jakieś CS dłubnięte cię od czasu do czasu objedzie.....

to tylko marny fiacik, którego właściciel z biedą utrzymuje się w zakrętach żeby nie zsunąć się z "fotela"...

...i kichać te wszystkie inne auta grinser006.gif

Napisano

> Bardzo Wam dziękuje za wszystkie odpowiedzi...Chyba się jednak

> zdecyduję na to autko bo pracując na tasmie w BMW Werk 6.1

> Regensburg co prawda tylko jako pracownik czasowy,troszke chyba

> jednak nie wypada na parking zakładowy podjeżdżac Lanosem...

pracujusz przy taśmie w BMW? opowiedz troche o tej robocie, o fabryce, czym sie tam zajmujesz, jak współpraca z ludzmi?

Napisano
  • Autor
http://www.bmw-werk-regensburg.de/lowband/com/de/index.html Tutaj możesz sobie na co nieco popatrzeć bo to mój zakład pracy.Ogólnie to mam bardzo nudną ale za to spokojną pracę.Zajmuję się konserwacją profili zamkniętych.Czyli prościej mówiąc wstrzykuję specjalnym pistoletem środek konserwujący taki tam wosk pomieszany z czyms tam.W zależnści jakie autko akurat idzie taką sobie dobieram dyszę.ludzmi można zyć jak się za duzo nie gada i za dużo nie cwaniakuje...Najlepiej to się do każdego usmiechać a swoje sobie pomyśleć i jest spoko...Zresztą wszędzie tak jest...Mówiąc ogólnie to nie narzekam...Nikt mi tam krzywdy nie robi...Około 600 autek na zmiane przez moje ręce przechodzi..
Napisano

no to przykladaj się tam ładnie ok.gif żeby na korozje nigdy nie narzekał zlosnik.gif

Napisano
  • Autor
hehe.gifoki postaram się... M3 z Regensburga możesz kupować w ciemno...Polecam te z tym karbonowym dachem...
Napisano

> oki postaram się... M3 z Regensburga możesz kupować w

> ciemno...Polecam te z tym karbonowym dachem...

a diesele E60 tam jakiś strugacie?

Napisano
  • Autor

Fajne są te E60,ale niestety u nas takich nie strugamy... To chłopaki i dziewczyny w Dingolfingu strugają takie cacka... claps.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.