Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Woda pod wycieraczkami, wszystko rozebrane ale skąd leci...

Featured Replies

Napisano

Zdjąłem wykładzinę w miejscu kierowcy i okazało się że są tam litry wody, przesiąknięte wszystko.

Odkręciłem fotel i wyjąłem gąbkę leżącą pod nogami, z tego co widzę to tej na przegrodzie silnika pod pedałami nie da się wyjąć.

Mokra jest także gąbka na przegrodzie u pasażera, jednak tam pod nogami kałuży jeszcze nie ma.

Starałem się jak najgłębiej włożyć ręce pod te gąbki i wychodzi na to że im bliżej środkowej konsoli tym wyżej jest mokro, tworzy się tak jakby trójkąt i najwyższy punkt gdzie wyczuwam że jest mokro jest właśnie gdzieś tam na środku, ale bardzo trudno to sprawdzić.

Oczywiście znam temat "Parowanie szyb - po raz ostatni" by lelek i z tych wszystkich testów wychodzi na to że leje się woda na filtr przeciwpyłkowy. Wkładałem kartki za deskę rozdzielczą są suche choć zbyt głęboko nie wchodzą.

Teraz mam pytanie czy przez filtr kabinowy woda może się lać na podłogę?

Po raz pierwszy zobaczyłem wilgoć pod dywanikiem po ostatnim myciu, obficie płukałem wtedy wodą ze wszystkich stron

Jeżeli istnieje taka możliwość to suszę dokładnie podłogę, składam wszystko i biorę się za podszybie, a jeżeli nie to gdzie szukać?

Napisano

Zaglądałeś do filtra? Jeżeli filtr jest mokry, to sprawa jasna. Jeżeli jest suchy to wyjmij go wsadź rękę pod wentylator i szukaj wilgoci. Woda może dostawać się do kanałów wentylacyjnych z rynny poniżej filtra (aczkolwiek watpię):

fota3.jpg

fota31.jpg

Pozdroofka

Napisano
  • Autor

Robiłem test z kartką papieru, i chlust wodą z wiadra aż sam się zatopiłem, podniosłem dolny plastik i i kartka na prawie całej długości mokra dość mocno, nawet woda stała.

Czyli co teraz?Tam kapu kapu i potem zalewa dywaniki?

Jeżeli tak to zabieram się jak najszybciej do składania tego bałaganu food.gif

Choć zanim to wyschnie to pewnie jutro i tak rowerem do pracy

pzdr

Napisano

> Robiłem test z kartką papieru

Czyli kładłeś ją na filtr a raczej na miejsce po nim bo z Twojej wypowiedzi wnioskuję, że go nie masz wink.gif

> podniosłem dolny plastik i i kartka na prawie całej

> długości mokra dość mocno, nawet woda stała.

> Czyli co teraz?Tam kapu kapu i potem zalewa dywaniki?

Nie kapu kapu tylku leju leju w kanały wentylacyjne i nawiewiem na nogi wprost na dywaniki smile.gif Myslę, że zanim doleci do otworów nawiewu na nogi wcześniej wyleci nieszczelnościami w łączeniu rurek na blachę i pod dywaniki smile.gif

> Jeżeli tak to zabieram się jak najszybciej do składania tego bałaganu

Ciebie interesuje fragment o uszczelnieniu górnego plastiku podszybia, który przylega do metalowego rantu, nad filtrem pp. Oczywiście przy okazji czyszczenie wszystkiego z syfów i liści wink.gif

Pozdroofka

Napisano

zobacz czy ten gumowy lejek - który idzie do komory silnika nie jest zapchany - przez niego odpływa nadmiar wody.

---------------

Astra F X16SZ 95 lpg

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.