Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Sprawy papierkowe

Featured Replies

Napisano

Witam,

może ktoś spotkał się z podobną sytuacją, a mianowicie 15.10.2007 kupiłem swoją Tempre i miała ona założoną instalację LPG ale brakowało do niej dokumentów i nie była wbita w dowód rejestracyjny. Poprzedni właściciel pojechał do firmy zajmującej się montażem LPG i została założony nowy parownik, filtr oraz została wystawiona faktura na montaż instalacji tylko w ciągu 2/3 tygodni miały zostać jeszcze dostarczone dokumenty na homologację butli, jednak do tej pory ich nie ma, a minęły już prawie 4 miesiące. Kiedy dzwoniłem do osoby odpowiedzialnej za montaż instalacji powiedziała mi, że był jakiś problem z systemem w firmie wydające homologacje i musieli wszystko wysyłać jeszcze raz i dokumenty miały być dostarczone po nowym roku, więc cierpliwie czekałem. Około połowy stycznia zadzwoniłem ponownie i dowiedziałem się, że homologacja ma być przysłana na mój adres. A jako, że już byłem troszkę zdenerwowany to poprosiłem o numer telefonu do tej firmy oraz o informację na co mam się powołać w kontakcie. Pan stwierdził, że jest teraz na feriach i żebym zadzwonił w poniedziałek, to mi poda. Od tego czasu minęły już 3 tygodnie i nie odbiera numeru telefonu, więc dzisiaj zadzwoniłem do poprzedniego właściciela, że uzyskał dla mnie ten numer, bo auto zakupiłem w innej miejscowości niż moja i na razie nie chcę tam jechać.

Pytanie moje jak mogę ewentualnie postraszyć ten zakład montujący LPG abym dostał w końcu te papiery jeżeli okaże się, że do tej pory nie wysłali ich do firmy dające homologację i nie chodzi mi tu o przyjście z kolegami tylko czy istnieje możliwość zgłoszenia tego do jakieś instytucji.

Z góry dzięki za jakieś sugestie

Napisano

> Pytanie moje jak mogę ewentualnie postraszyć ten zakład montujący LPG

> abym dostał w końcu te papiery jeżeli okaże się, że do tej pory

> nie wysłali ich do firmy dające homologację i nie chodzi mi tu o

> przyjście z kolegami tylko czy istnieje możliwość zgłoszenia

> tego do jakieś instytucji.

IMO zakład wyświadcza Ci przysługę, więc nie masz co ich straszyć.

Powinieneś dostać homologację na to, co montowali + faktura.

Jak nie wymieniali butli, to homologację (duplikat) możesz uzyskać od producenta.

Napisano
  • Autor

> IMO zakład wyświadcza Ci przysługę, więc nie masz co ich straszyć.

> Powinieneś dostać homologację na to, co montowali + faktura.

> Jak nie wymieniali butli, to homologację (duplikat) możesz uzyskać od

> producenta.

tylko ze nie ja to wszystko załatwiałem tylko poprzedni właściciel

a co jest potrzebne do bezpośredniego kontaktu z producentem w celu wystawienia homologacji ?

Napisano

> a co jest potrzebne do bezpośredniego kontaktu z producentem w celu

> wystawienia homologacji ?

Nazwa producenta, adres (może telefon), nr seryjny butli - wszystko znajdziesz na butli + internet.

Napisano

> Nazwa producenta, adres (może telefon), nr seryjny butli - wszystko

> znajdziesz na butli + internet.

Mam jeszcze gorszą sytuację. Otóż do niedawno kupionego bolidu z instalką mam tylko homologację butli i tyle. Instalka z elektroniką, 2 elektrozawory ( w tym na butli -ponoć ważne) . Jak to najmniej kłopotliwie/ najtaniej można zalegalizować ?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.