Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pytanie o kolektor

Featured Replies

Napisano

Mialem ostatnio wymienianą uszczelkę pod głowicą,połaczoną z wymianą paska rozrządu(1.6 16V 2000 r LPG). po naprawie samochód zaczałgasnąć na niskich obrotach(po przegazowaniu), ale ogólnie na te wyższe się wkręca bardzo dobrze. w związku z tym mam pytanie. Za kolektorem są podpięte jakieś przewody wydaje mi sie ,że z jakimś podciśnieniem(nie znam się:) i jeden z nich jest wolny( fotka w załączniku). czy może mieć to jakis związek? bo mój fachowiec powiedział,że ten kruciec w tych modelach jest zawsze wolny... jakoś mu nie wierze, bo zaciąga tamtędy powietrze. Z góry dziękuję serdecznie za pomoc.

post-117712-14352490995032_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

> meches ma racje, zaślep to jeśli jest drożne

Dziękować Ci przecudnie:) to że tak gaśnie to może byc krokowy?

Napisano

> Dziękować Ci przecudnie:) to że tak gaśnie to może byc krokowy?

może ale trzeba zbadać ile kroków robi

• 3 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Wiem, że denerwują tu wszystkich pytania o silniczek krokowy, ale...:) mam plastikowy kolektor i z tego co wiem owy silniczek jest zamontowany w przepustnicy. jest ona zupełnie inna niż z metalowego, to też wiem:) nie wiem tylko czy jest jakaś możliwość wymontowania go, wyczyszczenia czy wymiany, bo mi poprostu padł... Szukałem już w śmietniku, przeszukałem pół forum(no może 1\3;) i nie potrafie tego znaleźć... bardzo proszę o radę, zastanawiam sie czy może da się wymienić cały kolektor z przepustnicą na metalowy czy cuś? Za wszystkie odpowiedzi z góry dziękuję i pozdrawiam wszystkich. PS wszyscy wiedza jak to wygląda ale chce się pochwalić;)zdj. w zał.

post-117712-14352491520065_thumb.jpg

Napisano

Z tego co mi wiadomo wymiennie w całości, nie da się krokowca wyjąć, ja czyściłem tylko przepustnice.

Napisano

> Z tego co mi wiadomo wymiennie w całości, nie da się krokowca wyjąć,

> ja czyściłem tylko przepustnice.

ale sam czy dales do warsztatu ?

Napisano
  • Autor

> ja czyściłem tylko przepustnice.

też próbowałem czyścić ale chyba mi nie wyszło bo ciągle nie odpowiada:( a czym\jak to robiłeś?

• 4 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

> meches ma racje, zaślep to jeśli jest drożne

tak se ostatnio zobaczyłem, że założył mi przewód na ten zaślepiony ostatni kruciec, a nie na ten co ciągną te powietrze...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.