Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dorabiany kluczyk

Featured Replies

Napisano

Wiem ze bylo walkowane milion razy ale nie moge znalezc kilku istotnych informacji

Otoz planuje dorobic sobie kluczyk metoda zakupienia kluczyka pod transponder. Na allegro znalazlem cos takiego link Dziwne bo kiedys bylo takich gadzetow duzo wiecej. W kazdym razie potrzebuje teraz transpondera. I tu moje 1 pytanie. Ktory z ponizszych sie nadaje (o ile ktorykolwiek bo po opisach wyglada na to ze nie pasuje zaden) transpondery No i 2 pytanie, gdzie mozna w Lodzi to zakodowac. Bo jezeli wogole ktos to robi to albo chce calosciowo z kluczykiem [za 200zl] albo proponuje przelozenie immo [bez sensu bo chce miec 2 kluczyki]. Pamietam ze uzytkownik WaldiGSI zajmowal sie czyms takim i ze czasem bywa w Lodzi wiec moze akurat mialby ochote cos takiego zrobic w najblizszym czasie.

Napisano

nie jestem z Łodzi ale google mi prawde powiedziało (i tobie jak byś chciał też by powiedziało) że możesz to np. TU albo np TUUU zrobić a koszt całosci w Pile do MK1 to od 120 do 180 zeta a zależy to od serwisu z którego skorzystasz 20.GIF

Napisano
  • Autor

> nie jestem z Łodzi ale google mi prawde powiedziało (i tobie jak byś

> chciał też by powiedziało) że możesz to np. TU albo np TUUU

> zrobić a koszt całosci w Pile do MK1 to od 120 do 180 zeta a

> zależy to od serwisu z którego skorzystasz

Jezeli chodzi o 2 link to tam wlasnie bylem i chcieli wlasnie cos w okolicach 200 zl. Ale tak jak pisalem w poprzednim poscie chcialbym to zrobic nieco taniej bo koszt klucza=okolo 40 zeta, koszt pastylki=okolo 20 zeta, wiec liczylem ze dociecie grota i sklonowanie pastylki to troche mniej niz 140 zeta.

Napisano

> Jezeli chodzi o 2 link to tam wlasnie bylem i chcieli wlasnie cos w

> okolicach 200 zl. Ale tak jak pisalem w poprzednim poscie

> chcialbym to zrobic nieco taniej bo koszt klucza=okolo 40 zeta,

> koszt pastylki=okolo 20 zeta, wiec liczylem ze dociecie grota i

> sklonowanie pastylki to troche mniej niz 140 zeta.

odpowiem Ci tak - Piła liczy sobie ca. 75 tyś. mieszkańców i mamy tutaj przynajmniej 5 punktów w których dorobią mi klucz za 150 zeta - oczywiście dalej mówie o MK1. Łódź jest trochę większym miastem rotfl.gifzakrecony.gifhahaha.gif takze szukaj.

Napisano

O ile pamiętam w Bielsku płaciłem 80zł (a może 120? Już nie pamiętam) za dorobienie kluczyka i skopiowanie transpondera... dorobili mi go w punkcie dorabiania kluczy w osiedlowym sklepie wink.gif

Takie rozwiązanie ma jeden minus - masz 2 kluczyki z tym samym kodem, a oryginalnie każdy ma inny kod. Do kodowania z użyciem brązowego klucza, potrzeba 2 niebieskich z różnymi kodami, inaczej nie da się zakończyć procedury... chyba że nie masz brązowego (jak ja).

Napisano
  • Autor

> odpowiem Ci tak - Piła liczy sobie ca. 75 tyś. mieszkańców i mamy

> tutaj przynajmniej 5 punktów w których dorobią mi klucz za 150

> zeta - oczywiście dalej mówie o MK1. Łódź jest trochę większym

> miastem takze szukaj.

Taki mam zamiar smile.gif Odrazu jak znajde napisze tez gdzie zrobic to najtaniej zeby nastepni mieli latwiej. Prawde mowiac chcialbym zmiescic w 100 zl, dlatego tez tak marudze.

Napisano
  • Autor

> chyba że nie masz

> brązowego (jak ja).

No wlasnie niestety nie mam brazowego frown.gif

Napisano

> Wiem ze bylo walkowane milion razy ale nie moge znalezc kilku

> istotnych informacji

> Otoz planuje dorobic sobie kluczyk metoda zakupienia kluczyka pod

> transponder. Na allegro znalazlem cos takiego link Dziwne bo

> kiedys bylo takich gadzetow duzo wiecej. W kazdym razie

> potrzebuje teraz transpondera. I tu moje 1 pytanie. Ktory z

> ponizszych sie nadaje (o ile ktorykolwiek bo po opisach wyglada

> na to ze nie pasuje zaden) transpondery No i 2 pytanie, gdzie

> mozna w Lodzi to zakodowac. Bo jezeli wogole ktos to robi to

> albo chce calosciowo z kluczykiem [za 200zl] albo proponuje

> przelozenie immo [bez sensu bo chce miec 2 kluczyki]. Pamietam

> ze uzytkownik WaldiGSI zajmowal sie czyms takim i ze czasem bywa

> w Lodzi wiec moze akurat mialby ochote cos takiego zrobic w

> najblizszym czasie.

Hey

oryginalne transpondery do dokodowana w polsce ciężko kupić , tam jest megamos ID 13 , w sumie nie jest trudno zakodować ale wymaga to "recznego wpisania klucza " do pamieci centralki a to wiaze sie z wymontowaniem i na kilka dni zablokowaniem auta , ale jesli sie nie ma adnego klucza to jedyne wyjscie

o wiele łatwiej jesl sklonować istniejacy kod klucza ze sterado kluczyka i zaprogramowac nim nowy uniwersalny transponder co czynia kluczykarze w punktach dorabiana klucza

Napisano
  • Autor

Info po operacji - czyli gdzie najtaniej:

Firma: JMA

Koszt: kluczyk (45), robocizna (18); total = 63 - w zasadzie nie wiedzieli ile policzyc bo zasadniczo nie robia takich rzeczy, a zajmuja sie raczej sprzedaza

Z tego co znalazlem, to jest to najtansza oferta w Lodzi. Kluczyk jest identyczny z tym kluczyk

Mam nadzieje, ze bedzie dobrze sluzyl, oraz ze pomoge osobom, ktore mialyby w przyszlosci podobny problem. Ceny w innych zakladach w Lodzi (w tych ktorych bylem lub dzwonilem), od 140 do 200 zl

Napisano

> odpowiem Ci tak - Piła liczy sobie ca. 75 tyś. mieszkańców i mamy

> tutaj przynajmniej 5 punktów w których dorobią mi klucz za 150

> zeta - oczywiście dalej mówie o MK1. Łódź jest trochę większym

> miastem takze szukaj.

tak tak tylko żeby na szukanie nie wydał 50 pln na paliwo bo to będzie bez sensu... hehe.gif

Napisano
  • Autor

> tak tak tylko żeby na szukanie nie wydał 50 pln na paliwo bo to

> będzie bez sensu...

Koszt na paliwo byl jednorazowy. Wczesniej wydalem troche kasy z firmowego telefonu dzwoniac po zakladach, bo zaden nie raczyl na maila odpisac. Do JMA pojechalem, bo tam akurat nie odbierali smile.gif

Napisano

> Info po operacji - czyli gdzie najtaniej: Firma: JMA Koszt: kluczyk (45), robocizna (18); total = 63

no widzisz jak się chce poszukać to się znajdzie - dobra cena waytogo.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.