Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Chrupanie przy hamowaniu w przednim kole CCS POMOCY

Featured Replies

Napisano

pub2.gifWitam, na poczatku chcialbym oznajmic i siedzialem w szukajce i poczytalem troche wiadmosci na forum,ale nie znalazlem konkretnie tego co by dotyczylo wlasnie mojej usterki.

Pacjent to CCS rocznik 1997 w kolorze rosso:-)

Otoz kupilem go jakos w listopadzie ubieglego roku czyli mam go około pol roku, wczesniej jezdzilem agentem przez ponad rok. Ani w jednym ani w drugim do tej pory nie mialem podobnej ustarki i nie moge zdiagnozowac co to. Przejde w koncu do sedna cool.gif po zakupie wymienilem standardy tzn olej, paski,przew. WN oraz swiece. Procz tego mialem ustarke zwiazana z "wozeniem" auta po drodze, na co takze mechaniorzy nie umieli mi wprost odpowiedziec czym jest spowodowana a opinii slyszalem ze dwadziescia:-) napisalem na forum i ufff ulzylo kazdy pisalem ze to tuleja wahacza przedniego, wymienilem wiec obudwa wahacze przednie na nowe.Efekt jak reka odjal, cisza, spokoj i idealne trzymanie sie auta na drodze. Miesiac temu jednak zaczal niepokoic mnie dzwiek dochodzacy z okolicy prawego przednbiego kola. Dziwk to dosc glosne jednolite jednorazowe "chrupniecie" slyszalne wylacznie podczas hamowanie(i tu uwaga nie takiego delikatnego tylko takiego ciut mociejszego) wtedy slysze "chrup" i jak ruszam to nieraz teaz takie samo jednolite ale jakby ciszej i znow przy hamowaniu to samo i tak w kolko. mam wrazenie ze nawet jakbym to troche "czuł" na budzie gdzie tak pod nogami, jakby sie tak troche nioslo az i bylo odczuwalne. Jest to tak jakby cos mialo luz i podczas hamowania i ruszania zmienialo polozenie. Jesli ktos wie co moze to byc lub mial ktos kiedys cos podobnego to prosze o rady, bo juz dwoch mecharów nie wiedzialo co to jest, tzn proponowali mi odrazu zmiane polowy przodu auta screwy.gifczyli tak samo jak wtedy z ta tuleja wahacza... Dodam jeszcze ze auto nie ma zadnych wyczuwalnych luzow na kole prtzy bujaniu reka itp, ze czasem ten dzwiek jest tez slyszal;ny podczas krecenia kiera w niejscu lub gdy sie tocze powoli np przy zawracaniue na "trzy" jak krece w te i we wte to slysze tez jakby to chrypniecie,ale najmocniej je slychac przy zahamowaniu. mam zawieszenie bilstein(amory)roczne i sprezynki standars od CCs. Dzieki wielkie za wszelkie sugestie z góry!

Napisano

Jak masz dostęp do kanału to oblukaj mocowania wahacza. Były przypadki że zgrzewy tam puszczały i buda pękała crazy.gif

Napisano
  • Autor

> Jak masz dostęp do kanału to oblukaj mocowania wahacza. Były

> przypadki że zgrzewy tam puszczały i buda pękała

to gdzie sruba trzyma przez tuleje tak? czyli to glowne mocowanie tak? czy to ucho podtrzymujace? tak na lewarku bez kola patrzalem to nie zauwazylem nic niepokojacego,a juz mnie to meczy bo sie boje ze sie czasem zebije grinser006.gif

Napisano
  • Autor

Dzieki grinser006.gif no czyli to glowne na tuleji. ok jutro oblukam, a jesli to nie to to jeszcze jakies propozycje:-) czy jesli to bedzie pekac to bedzie to widoczne"golym okiem" ? czy oblukac gdzies jeszcze ?

Napisano

> Dzieki no czyli to glowne na tuleji. ok jutro oblukam, a jesli to

> nie to to jeszcze jakies propozycje:-) czy jesli to bedzie pekac

> to bedzie to widoczne"golym okiem" ? czy oblukac gdzies jeszcze

> ?

Na stację diagnostyczną podjedź. Tam mają szarpaki i jeśli to to - wyjdzie na bank ok.gif Obspawasz i bedzie gut.

Z innych propozycji? Może poduszka silnika od strony rozrządu? niewiem.gif

Sprawdź najpierw te zgrzewy ok.gif

Napisano
  • Autor

Co do szarpakow to zapraszam na moj problem z przed kilku miasiecy, jestem zrazony wrecz do stacji diagnostycznych.

Nie wiem jak dodac link ale temat jest w moim profilu.

P o prostu

tu goscie nic a nic nie znali sie na rzeczy i kazali mi sprzedac ledwo co kuionego sportinga a rzecz tkwila w "głupiej" tulei wahacza, na co oni za cholere nie wpadli.

Podjade najpierw do "mechanika osiedlowego" ma on kanal, nie zawsze wszystko stwierdzi ale zazwyczaj chociaz nie wymysla bajek dziwnych przynajmniej. Przez poduszke silnika moze wystepowac w/wym chrup?

Napisano

a klocki hamulcowe kiedy zmieniales?? to tez chrupie strasznie jak blacha w blache wchodzi smile.gif sprawdz to na poczatek, potem szukaj dalej 20.GIF znam ten dzwiek zeby.GIF malo przyjemny

Napisano
  • Autor

> a klocki hamulcowe kiedy zmieniales?? to tez chrupie strasznie jak

> blacha w blache wchodzi sprawdz to na poczatek, potem szukaj

> dalej znam ten dzwiek malo przyjemny

Ale czy klocki by chrupaly przy kreceniu kierą albo przy ruszaniu tez? ale sprawdze sprawdze

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.