Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

pisk paska wielorowkowego na mokro TD100

Featured Replies

Napisano

Witam.

Zazwyczaj userzy BBM mają problem z piskiem paska, który zanika np. po zwilżeniu paska wodą. U mnie pasek (lub rolki) zaczynają piszczeć jak na zewnątrz jest mokro ( deszcz lub kałuże). Pasek wymieniaany na Bosch 25tkm temu. Zdejmowany ok. 4tkm temu gdy wymieniałem alternator. Ktoś się spotkał z podobnym zjawiskiem? ( Szukajka nie działa)

P.S. Pisk dochodzi z okolic alternatora lub rolki prowadzącej , ewentualnie okolice napinacza. Na wolnych najbardziej slychać. Zanika powoli aż do ok. 3000 obr/min. Jak jest sucho to nie piszczy, ale podczas gaszenia silnika lekko sluchac krotki pisk.

Napisano

> Witam.

> Zazwyczaj userzy BBM mają problem z piskiem paska, który zanika np.

> po zwilżeniu paska wodą. U mnie pasek (lub rolki) zaczynają

> piszczeć jak na zewnątrz jest mokro ( deszcz lub kałuże). Pasek

> wymieniaany na Bosch 25tkm temu. Zdejmowany ok. 4tkm temu gdy

> wymieniałem alternator. Ktoś się spotkał z podobnym zjawiskiem?

> ( Szukajka nie działa)

no kazdy sie chyba w zyciu spotkal zlosnik.gif kola pasowe sa juz wyslizgane i bania . mozesz testowac kilka roznych firm moze ktorych nie bedzie piszczal

Napisano

> nie każdy

nie mowie na swoim aucie ale wogole zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

Wcześniej w żadnym innym mi nie piszczał. Wystarczyl dobry naciąg i dobry pasek.

Ale czemu zaczyna piszczć na mokro?

Napisano

heh, spoko to moja Madamme sie zaczeła znowu je...c a wiesz ze jak i moj to i Twoj frown.gif coz zrobic...przemecze sie jeszcze rok i bajo.Jak mam dokladac non stop i placic za czesci (altek, termos)drozej niz do BMW to chyba wole juz BMW choc nie jestem zwolennikiem...moja stoi na wymianie altka,niedalej jak tydz przed swietami BN byl zregenerowany,poszlo 380zł, teraz jest nowy za tyle+200 robocizna... angryfire.gifzaczał wyc je,,,ny najprawd te smigiełka od wiatraczka wala po obudowie frown.gif

Napisano
  • Autor

Mówilem Ci żebyś nie pisał o problemach swojej Mery bo moja to czyta, a że jest hipochondryczka to zaraz ona w sobie to też wynajduje. Czytalem o Twoim problemie, ale mialem nadzieję ( i mam nadal) że u mnie to co innego. W mojej Mery przynjamniej piszczy tylko jak jest mokro lub pada deszcz.

Myśle , że to ktoraś rolka. Pewnie od napinacza. Ale mówię pier.le i na razie nic nie robię. Termosa też nie wymioeniam bo wiosna idzie.

Ale nadal nie wiem czemu na mokro pisk a na sucho cisza?

Napisano
  • Autor

Czemu piska na mokro? sciana.gifsciana.gifsciana.gif

Napisano

> moja stoi na wymianie altka,niedalej jak tydz

> przed swietami BN byl zregenerowany,poszlo 380zł, teraz jest

> nowy za tyle+200 robocizna... zaczał wyc je,,,ny najprawd te

> smigiełka od wiatraczka wala po obudowie

A masz zamontowaną osłonę pod silnikiem ?

Napisano
  • Autor

> A masz zamontowaną osłonę pod silnikiem ?

Pewnie, że mam - jeszcze fabryczna

Napisano

> Czemu piska na mokro?

jest środek do pasków.psika się na nie bezpośrednio i się coś czyści i konserwuje.

sprawdza się bo odtłuści itp i przy okazji jak później woda polejesz to ta woda spływa bez sladu.

Napisano

> jest środek do pasków.psika się na nie bezpośrednio

szkoda pieniędzy - "potraktuj go szarym mydłem" ale to na krótką metę, pisk paska jest zazwyczj wtedy gdy jest za luźny.

Piszesz że ściągałeś pasek - założyłeś go tak sam tzn. nie obróciłeś ?

pasek pracował już trochę i teraz może być nie za bardzo spasowany z napinaczem, lub źle układa sie na kołach pasowych.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.