Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wymieniłem pompę paliwową w moim Picasso...

Featured Replies

Napisano

Ktoś tu ostatnio skarżył się, że nic się nie psuje we Francuzach więc zaczynam nowy wątek warsztatowy. zlosnik.gif W końcu nie na darmo w moim profilu stoi, że kupiłem Francuza po to, żeby przekonać się o legendarnej awaryjności. biglaugh.gif

Profilaktycznie wymieniłem więc w moim Picasso 2.0 HDI pompę paliwową. A co, ma się ten gest. biglaugh.gif Profilaktycznie, bo stara pompa działała, ale wydawała czasem niepokojące dźwięki typu głośne burczenie po przekręceniu kluczyka i bałem się, że padnie na amen. Kupiłem więc nówkę sztukę, kompletną pompę Boscha (420 zeta w plecy) i teraz, po wymianie praktycznie nie słyszę pompy. ok.gif Dodam, że Picasso jest takim dziwnym samochodem, w którym nie ma dostępu do pompy spod tylnego siedzenia i konieczny jest demontaż zbiornika paliwa, a żeby to zrobić, to trzeba wypiąć z mocowań i opuścić układ wydechowy z końcowym tłumikiem, ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło, bo przy okazji wypłukałem sobie zbiornik z syfu i teraz cieszę się cichym pompowaniem. zlosnik.gif

Następny wątek będzie dotyczył wymiany końcowego tłumika, w którym to przy okazji wymiany pompy, zauważyłem wypierdzianą dziurę. wrrr.gif

To tyle żalenia.

Napisano
  • Autor

Niecałe 140 tys.km. Dodam jeszcze, że paradoksalnie, ale jestem zadowolony ze straconej kasy, bo naprawę robiłem w ASO Citroena i dzięki uprzejmości jednego z pracowników miałem okazję spojrzeć w historię mojego auta. Auto sprowadziłem w tamtym roku z Niemiec, ale mimo posiadania książki serwisowej nie ufałem jej na 100%. Jednak w ASO okazało się, że przebieg jest autentyczny, bo auto rzeczywiście było serwisowane i teraz wiem, że np. był wymieniany w moim aucie (jeszcze na gwarancji) mechanizm wycieraczek oraz naprawiany mechanizm regulacji przedniego fotela. Co ciekawe dowiedziałem się też, że w 2004 r. była jakaś akcja serwisowa związana z wymianą wadliwych pomp paliwa i moje Picasso przy przebiegu 60 tys.km miało ją również wymienioną. Wychodzi na to, że to już druga wymiana pompy paliwowej - teraz zapodałem oryginalnego Boscha więc może posłuży dłużej. Tak więc okazuje się, że jeśli auto było serwisowane w ASO, to jest możliwe sprawdzenie jego historii nawet jeśli było kupione za granicą.

Napisano

> okazuje się, że jeśli auto było serwisowane w ASO, to jest

> możliwe sprawdzenie jego historii nawet jeśli było kupione za

> granicą.

Cenna informacja warto zapamiętać.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.