Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wiazka do przelacznikow - przeciwmgielne tylne

Featured Replies

Napisano

Witajcie. Wczoraj walczylismy z moim ojczulkiem nad problemem nie dzialajacych przecimgielnych tylnich. Mam JTD wiec listwa jest taka jak na focie czyli po FL.

280471343-316587167_1.jpg

Otoz przecimgielne tylne nie dzialaja wcale tzn. przycisk nie daja zadnego efektu. Nawet nie pali sie lampka pomaranczowa. Na listwie nie ma przeciwgielnych przednich. Jest temperatura i podgrzewanie tylnej szyby i to dziala git. Nie dziala rowniez podswietlenie przyciskow. Listwa jest OK bo mam i druga i problem dalej ten sam. Co smieszne swiatla przeciwmgielne tylne mozna zapalic....wsadzajac knypel od zapalniczki (czyli stykajac obudowe gniazdka z denkiem). Wtady zapala sie pomaranczowa kontrolka od przecimgielnych i swiatla rowniez.

Popatrzcie na zdjecie....na tyle obudowy jest szescienna kostka. Pod nia (po rozebraniu) znajduje sie przekaznik. Ten przekaznik powinien odpowiadac za przeciwmgielne tylne. Okazuje sie ze przycisk go nie uruchamia.....ale ......jezeli go zewrzemy "na sile"......to.....wywala bezpiecznik od przeciwmgielnych przednich.....!!!!! I tu zglupielismy......:-)

Pytanka sa nastepujeace:

1) Czy ktos sie zetknal z tym problemem

2) Jak "przebiega" po samochodzie (tzn gdzie szukac) wiazek od dwu kostek podpietych to tylu listwy

3) Jezeli wystepuje to gdzie przekaznik od przeciwmgielnych przednich

To na wstepie zeby mozna bylo walczyc dalej.

Dzieki za wszelaki help

pozdrawiam

post-47485-14352491537503_thumb.jpg

Napisano

Ktoś Ci to kiedyś rozbierał i pomylił kostki od zapalniczki i tej listwy - są identyczne - tez tak miałem - jak zamieniłem to wszystko jest OK. Zresztą jak piszesz to od gniazda zapalniczki zapala sie przeciwmgłowe... a poza tym pewnie zapalniczka nie dziala... Daj znać czy działa.

Napisano
  • Autor

... Daj znać czy działa.

Sam nie wiem czy dziala bo nie posiadam "knypla" w gniazdku. Jedno co zauwazylem to, ze podswietlenie zapalniczki dziala tylko i wylacznie przy wylaczonych swiatlach (pozycyjnych i postojowych). Jak tylko wlacze swiatla podswietlenie gasnie.......

Napisano
  • Autor

Było dokładnie jak napisał DJ82...zamienione kostki. 10 minut roboty i bangla jak należy....

dzięki DJ82 piwo.gifpiwo.gifpiwo.gifpiwo.gifpiwo.gifpiwo.gif

Napisano

> Było dokładnie jak napisał DJ82...zamienione kostki. 10 minut roboty

> i bangla jak należy....

> dzięki DJ82

A jakież to krasnoludki tak napsociły? biglaugh.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.