Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Restart komputer

Featured Replies

Napisano

Dziś wymieniałem szczotki w rozruszniku, na czas wymiany był odłączony akumulator. Po skończeniu prac przy jeździe na LPG jak wrzucam na luz to mi gaśnie samochód (po około 5 km problem ustaje ). Wspomnę jeszcze tyko że poprawiłem dzisiaj szczelność przewodu podciśnieniowego od pompy wspomagania hamowania przy nałożeniu na kolektor ssący (był lekko pęknięty przy końcu)

Moje pytanie - czy odłączenie aku na 1 godzinę zrestartowało mi jakieś ustawienia i trzeba coś na nowo ustawić - ewentualnie samo się ustawi?

Napisano

Za pewne ta poprawka przewodu do serwo zmieniła podciśnienie w kolektorze i konieczna będzie regulacja LPG.

Napisano

A na benzynie OK ?

Spróbuj zostawić na parę minut pracujący ciepły silnik na wolnych obrotach. Jeżeli nie pomoże lub problem wystęuje tylko na LPG to ci się rozregulowała dawka biegu jałowego dla LPG. Raczej mechanicznie niż elektronicznie. Taka śrubka na parowniku. Może przypadkiem ruszyłeś.

Aha, a jesteś absolutnie pewien że nie ma żadnego lewego powietrza? Może ci jakaś rurka spadła.

EDIT:

O właśnie, albo tak jak Orochimaru pisze. Po prostu gaz był wyregulowany w sposób uwzględniający to lewe powietrze. I po naprawieniu trzeba by znowu podregulować. O sposobach regulacji pytaj na forum gazowym najlepiej, to wcale nie takie trudne wink.gif

Napisano
  • Autor

Na benzynie raczej jest OK, i jeszcze jedna ciekawostka... jak od razu przełączę na gaz (dzisiaj było ciepło i już jeździłem wcześniej) mogę wrzucić na luz na postoju i wszystko jest OK, sytuacja się zmienia po przejechaniu kawałka drogi i przy pierwszych światłach lipa obroty spadają na pysk i gaśnie lub wariant lepszy spadają do 500 by po chwili wrócić do normy na 1000

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.